Opleiding

OPLEIDING

Assertiviteitstraining

Wil jij...

 1. sterker in je schoenen staan in professionele en persoonlijke omgevingen
 2. jouw stem laten tellen in discussies, in vergaderingen en bij belangrijke beslissingen
 3. voor jezelf leren opkomen wanneer je communiceert met klanten, collega´s of zakenpartners
 4. 'nee' durven zeggen als je het ergens niet mee eens bent

Assertiever op de werkvloer, een beroep met toekomst!

Iedereen voelt zich wel eens verlegen of onzeker. Je gaat naar een feestje waar je niemand kent, je moet een presentatie geven of je baas vraagt om een dossier toe te lichten. Maar die momenten kunnen zo overheersend zijn dat ze verlammend werken en je zo interessante kansen mist. Erg vervelend!

Wil jij sterker in je schoenen staan en die onzekerheid de kop indrukken? Dan is deze assertiviteitstraining iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je hoe je moet opkomen voor jezelf. Maar je krijgt ook een gezonde portie assertiviteit mee om in alle omstandigheden op een positieve manier over te komen, probleemloos je mening te geven en conflicten aan te pakken.

De focus tijdens deze opleiding ligt op jou als individu. Je krijgt technieken aangeleerd hoe je vol zelfvertrouwen in het leven kan staan. Dankzij deze tools zal jij jezelf verder ontplooien en succesvoller in het werkveld en het leven staan.

Ga je de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in voor deze opleiding.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Assertiviteitstraining

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent01/02/201901/03/201918u30 - 21u30Vrij
Antwerpen12/03/201909/04/201918u30 - 21u30Din
Brugge29/04/201927/05/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt08/05/201905/06/201918u30 - 21u30Woe
Antwerpen05/08/201909/08/201910u00 - 13u00Maa

PROGRAMMA

assertiviteit zelfvertrouwen, grenzen stellen, zelfzekerheid, opkomen voor jezelf, assertiviteitstraining, zelfinzicht, weerbaarheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Met deze cursus werk je aan je zelfkennis en zelfzekerheid, waardoor je succesvol zal kunnen solliciteren of eindelijk voor die langverwachte promotie durft te gaan!

Vaardigheden en skills

 • Sterker in je schoenen staan en grenzen stellen
 • Je leert assertief zijn op alle vlakken: zowel op het werk, tegenover vrienden en familie als vreemden sta jij je mannetje en kom je op voor jezelf
 • Op een constructieve manier leren omgaan met kritiek zonder je zelfvertrouwen te laten aantasten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is assertiviteit: het theoretische kader
 • De basis van assertief gedrag
 • Hoe assertief ben jij?
 • Grenzen stellen: hoe doe je dat?
 • Assertief in communicatie
 • Omgaan met kritiek en feedback
 • Technieken om je assertiever te gedragen
 • Assertief zijn op het werk
 • Assertief zijn tegenover familie, vrienden en kennissen
 • Assertief zijn tegenover vreemden

assertiviteit zelfvertrouwen, grenzen stellen, zelfzekerheid, opkomen voor jezelf, assertiviteitstraining, zelfinzicht, weerbaarheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Saskia Faes

Hallo, ik ben Saskia Faes. 
Ik ben opgeleid als Master in de Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting Orthopedagogiek aan de UGent. Verder ben ik bijgeschoold tot kinder- en jongerencoach en ouderbegeleider. Ik heb ook mijn lerarendiploma. Ik geef dan ook met heel veel plezier les aan jongeren en volwassenen. Ik maak sinds 2017 deel uit van het docententeam van deze school. Ik heb mijn eigen orthopedagogische praktijk waar kinderen, jongeren en ouders terecht kunnen voor advies, ondersteuning en begeleiding. Ik bied een luisterend oor en een oplossingsgerichte aanpak op maat. Ik hou ervan om mensen terug in hun kracht te zetten en kindergezichtjes te zien stralen. 
Liefs, 
Saskia

Inge Vancauwenberghe

Inge Vancauwenberghe heeft een diploma orthopedagogie en werkte in het begin van haar carrière met sociaal verwaarloosde jongeren en jongvolwassenen. Ze hield van het begeleiden van mensen, maar haar interesse ging steeds meer uit naar het coachen, waar ze een grotere nadruk op motivatie, zelfsturing en zelfbepaling kon leggen. Later studeerde ze klinische psychologie, waar ze zich specialiseerde in relatie- en gezinstherapie.
 
Vandaag de dag werkt Inge als psychologe, waar ze met kinderen, jongeren en volwassenen werkt. Als voorzitter van een vzw organiseert ze allerlei laagdrempelige projecten en workshops voor kwetsbare groepen, zoals een time-out project voor jongeren, workshops rond zelfvertrouwen, assertiviteit, geloven in eigen kunnen en krachten, … Als docente van de cursussen Praktische Psychologie, Assertiviteitstraining en Kindercoach hoopt ze vanuit haar eigen ervaringen ook anderen te kunnen enthousiasmeren om op een warme manier met mensen aan de slag te gaan.

Stefanie Neusy

Docente Stefanie is een gedreven psychologe. Na haar masterstudie psychologie ging ze aan de slag in het Stedelijk Ziekenhuis in Aalst. Als gedragstherapeut en psycholoog focust zich daar enerzijds op patiënten: mensen die met persoonlijkheidsmoeilijkheden kampen, psychiatrische urgenties … Anderzijds kan ook haar team op haar rekenen: zij coacht en ondersteunt hen.
 
Een afwisselende en boeiende job dus, maar toch begon het bij Stefanie nog te kriebelen. “Mijn ervaring en kennis aan anderen overdragen, en anderen warm maken voor mijn passie: dat is wat me meer en meer aanspreekt”, vertelt ze. In het verleden ging ze zo al scholen rond om les te geven over de gezondheidseffecten van roken, en nu zet ze die beweging verder als docent praktische psychologie!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Assertiviteitstraining

Wanneer start de volgende opleiding Assertiviteitstraining?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Assertiviteitstraining inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik na deze opleiding zelf als assertiviteitscoach aan de slag?
Nee, deze opleiding focust op jou als individu en je leert in de eerste plaats aan jezelf werken. Als je toch als coach aan de slag wil, kan je eens door onze coachingopleidingen bladeren.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe. Jij leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Assertiviteitstraining bestaat uit 5 lessen. Tijdens deze lessen leer je op verschillende manieren hoe je jezelf op een meer positieve en assertieve manier kan opstellen in je dagelijks leven. Elke les duurt 3 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Assertiviteitstraining vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te volgen. Je doet genoeg ervaring op in de les die je ook thuis of op de werkvloer meteen in de praktijk kan gebruiken.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Jouw docent beoordeelt je op basis van je praktische vaardigheden, bijvoorbeeld door middel van een portfolio. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Assertiviteitstraining.

assertiviteit zelfvertrouwen, grenzen stellen, zelfzekerheid, opkomen voor jezelf, assertiviteitstraining, zelfinzicht, weerbaarheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 249.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent en het gebruik van de lokalen. Daarnaast krijg je als student ook toegang tot ons online studentenplatform voor oefeningen en begeleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS