Opleiding

OPLEIDING

Autohandelaar

Wil jij...

 1. je kinderdroom waarmaken door elke dag met auto´s bezig te zijn
 2. weten hoe je auto´s voordelig aankoopt en met winst doorverkoopt
 3. ontdekken hoe je voor elke klant de ideale wagen vindt
 4. weten waar je op moet letten bij de aankoop van tweedehandswagens
 5. snel starten als professioneel autohandelaar in hoofd- of bijberoep

Autohandelaar, een beroep met toekomst!

Heb jij een passie voor auto´s? Houd je van snelheid en een mooie carrosserie? Help mensen dan om de juiste wagen te kopen dankzij onze opleiding Autohandelaar. Welk merk en welke opties zijn de meest geschikte keuze? Wat is het belang van de kilometerstand en bouwjaar? Als autohandelaar kan je jouw klanten begeleiden om de ideale wagen te vinden. Zowel tweedehands of gloednieuw.

Leer hoe je auto’s koopt en verkoopt en vooral buitenkansjes spot. Wil je ook een eigen zaak starten en heb je een vestigingsattest nodig om je Z-Platen aan te vragen? Deze cursus bereidt je voor om dit attest te behalen met een uitgebreide kennis over wetgeving en formaliteiten.

Maak van je passie je beroep en ga voor een snelle start in je nieuwe job!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  515.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Autohandelaar

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen28/01/201915/04/201918u30 - 21u30Maa
Gent14/02/201923/05/201918u30 - 21u30Don
Hasselt14/02/201923/05/201918u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

autoverkoper, autohandelaar, auto

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Handelaar bij een autozaak
 • Zelfstandig opkoper en verkoper van auto's
 • Medewerker garage
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Je hebt de nodige administratieve en technische vaardigheden van een autoverkoper helemaal onder de knie
 • Zien doet kopen! Jij stelt auto's aantrekkelijk op voor potentiële kopers
 • Klanten perfect adviseren en zo inspelen op hun wensen
 • Je kent alle regelgeving en wetten van de sector
 • Je weet hoe je als zelfstandige aan de slag kan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Mechanica voor voertuigen
 • Motorkoeling, drukvulling, onderstel,…
 • Basis elektriciteit in wagens
 • Administratieve kennis voor de wagenhandelaar
 • Fiscale en sociale regelgeving
 • Commercieel en financieel beleid
 • Reglementering voor technische keuring
 • Gereedschappen, installaties en veiligheid
 • Onderhoud en verkoop
 • Hoe start je je eigen zaak?
 • Administratie van de autohandelaar

autoverkoper, autohandelaar, auto

Onze docenten

Jasmine Demulder

Jasmine is afgestudeerd als leerkracht Frans en economie en heeft al een aantal jaar in het onderwijs gewerkt. Toch werd besloot Jasmine in 2015 om haar carrière over een totaal andere boeg te gooien: ze werd zelfstandig autohandelaar. Haar liefde voor de autosector is ontstaan toen ze nog kind was en elk weekend naar haar tante en nonkel ging die een eigen garage hadden en waar haar vader werkte.
 
Om van carrière te kunnen veranderen, heeft ze de zelfstudiecursus autohandelaar aan het Centrum Voor Avondonderwijs gestudeerd. Ze slaagde voor het examen intersectorale beroepskennis bij de Centrale Examencommissie in Brussel en kon daarna aan de slag als zelfstandige. Ondertussen is ze zelf docente van de cursus Autohandelaar, waar ze haar skills als lesgever en autohandelaar kan combineren. Zo kan ze haar kennis en ervaring op een interactieve manier delen met haar studenten.

Gauthier Daens

Gauthier Daens was van jongs af aan gepassioneerd door alles met vier wielen. Op latere leeftijd kwam dan ook zijn verkoopgericht karakter helemaal tot uiting. Die combinatie van passie en talent vormde de aanleiding voor zijn huidige functie als sales adviseur bij Volvo Reynaert-D’hondt.

”Vanuit mijn eigen ervaring wil ik alle studenten graag begeleiden om de perfecte autoverkoper te worden. Met deze opleiding legt elke cursist een uitstekende basis om als echte professional aan de slag te gaan”, aldus Gauthier.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Autohandelaar

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Snelle bolides, luide motoren,… Veel mensen zijn al van jongs af aan helemaal weg van auto’s. Ben jij zo iemand? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze opleiding zet jij namelijk de stap naar een carrière in de autobranche. Medewerker in een garage of zelfstandig dealer? In hoofd- of in bijberoep? Jij gaat, of beter, jij rijdt binnenkort je eigen weg!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut, de opleiding bereidt je actief voor op een carrière in de autobranche. Steek je handen dus maar uit de mouwen!
Hoe start ik als zelfstandig Autohandelaar?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak. Deze cursus bereidt jou diepgaand voor op een carrière als zelfstandig ondernemer. Of kom gratis naar ons Starterslab om een eerste idee te krijgen van wat een zelfstandige allemaal te wachten staat. Handig: in Vlaanderen heb je geen vestigingsattest meer nodig om als zelfstandig Autohandelaar te starten.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, denk bijvoorbeeld aan een cursus rond het thema Verkooptechnieken. Zo overtuig jij binnenkort zelfs de meest veeleisende klant!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Autohandelaar bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Autohandelaar vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

 

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te lopen. Tijdens de lessen krijg je alle kennis en vaardigheden mee om meteen een succesvolle loopbaan te starten in de autobranche.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Autohandelaar. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Autohandelaar. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

autoverkoper, autohandelaar, auto

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 515.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van ervaren topdocent, het gebruik van onze lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS