Opleiding

OPLEIDING

B&B-Uitbater

Wil jij...

 1. zelf een bed and breakfast, pension of gastenverblijf openen
 2. perfect weten wat er allemaal bij een B&B komt kijken
 3. ontdekken hoe je je zaak runt en uitbouwt tot een internationaal succes
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. genieten van online begeleiding door een echte ervaringsdeskundige

B&B-Uitbater, een beroep met toekomst!

Droom je er al lang van je eigen Bed & Breakfast te starten? Groot gelijk! Gasten laten proeven van jouw prachtige thuis en hier een mooie cent mee verdienen? Die cent wordt trouwens mooier en mooier! De B&B is namelijk veel meer in trek dan de grote onpersoonlijke hotelketens! Slimme eigenaars die de troeven van hun verblijf weten te promoten zitten dan ook op een fortuin!

Benieuwd hoe je een persoonlijk en sfeervol karakter aan je verblijf geeft en hier de financiële vruchten van plukt? In deze praktische thuiscursus B&B Uitbater leer je de charmes van je eigendom in de verf zetten en naar winst omzetten. Je bestudeert alle kenmerken van een stijlvolle kamer en een voortreffelijke service. Je verdiept je ook in de administratie, inrichting, het onderhoud en de veiligheid van een succesvolle B&B.

Alles om jouw commerciële finesse aan te scherpen en van een kleine bijverdienste een fors maandloon te maken! Spring snel op de kar en schrijf je nu in voor de cursus !
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

uitbater bed and breakfast, kleinschalige logies, b&b, hotelmanager, hoteluitbater, toerisme, toeristische sector, klantvriendelijkheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Uitbater Bed & Breakfast
 • Hospitality consultant
 • Medewerker in de hotelsector

Vaardigheden en skills

 • Een aantrekkelijke B&B inrichten waar mensen in één oogopslag verliefd op worden
 • Je stemt het verblijf af op de behoeften van gasten en zorgt voor een onvergetelijke ervaring
 • Je weet hoe je klanten triggert om te boeken en hoe je ze terug laat komen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe starten met je eigen Bed & Breakfast
 • Wat is een B&B eigenlijk? Een vergelijking met de hotelwereld
 • Jouw marktonderzoek voor een succesvolle zaak
 • De accommodatie: hoe richt je alles in
 • De praktische organisatie van jouw B&B
 • De receptie, de housekeeping, het onderhoud en de veiligheid
 • Het regelen van het eten en het drinken
 • Een stukje over het financieel management
 • Jouw B&B in de kijker zetten: hoe doe je aan marketing
 • Starten als zelfstandig Bed & Breakfast-uitbater

uitbater bed and breakfast, kleinschalige logies, b&b, hotelmanager, hoteluitbater, toerisme, toeristische sector, klantvriendelijkheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt een aantal jaar in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.
 
De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes bakken en Eigen Cateringbedrijf te begeleiden. Hij leert de studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus B&B-Uitbater

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Een B&B midden in het groen op het platteland, een gastenverblijf in het historisch stadscentrum,… Veel mensen dromen ervan om hun job vaarwel te zeggen en zelf een B&B te starten. Met deze thuisstudie maak jij die droom eindelijk waar. Met deze thuisstudie neem jij jouw toekomst zelf in handen. In sneltempo groei jij uit tot een echte expert in horeca en hospitality. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen in een B&B of een gastenverblijf. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Met deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een hospitality expert die gastvrijheid ADEMT! Deze professional geeft jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie B&B-Uitbater een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Je past de leerstof uit de cursus direct toe op je eigen verblijf. Om meer inspiratie op te doen, loop je stage bij een bestaande B&B. Zo doe je een schat aan inzicht en ervaring op vooraleer je met je eigen B&B start! Tijdens een stage leer je ook nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een droombaan als B&B-Uitbater.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma B&B-Uitbater. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als B&B-Uitbater. Bovendien is het een uitstekend kwaliteitslabel. Hang het diploma dus trots op waar het opvalt en zet het ook online in de verf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het ten slotte handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

uitbater bed and breakfast, kleinschalige logies, b&b, hotelmanager, hoteluitbater, toerisme, toeristische sector, klantvriendelijkheid, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding B&B-Uitbater maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent met jarenlange ervaring in de hotelsector, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over B&B-Uitbater

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS