Opleiding

OPLEIDING

Babymassage

Wil jij...

 1. jouw baby leren masseren
 2. weten hoe je jonge kindjes helemaal tot rust laat komen
 3. babymassages op een veilige en verantwoorde manier leren uitvoeren
 4. een hechtere band met je baby creëren door gezellig samen deze opleiding te volgen
 5. jouw aanbod als masseur uitbreiden om ook kersverse mama´s en papa´s aan te spreken

Babymasseur, een beroep met toekomst!

Wie jonge kindjes heeft of in de verzorgingssector werkt, weet hoe heerlijk het is om met een baby of peuter bezig te zijn. Het is fijn om met hen te spelen en hen dingen aan te leren. Maar het is even belangrijk om voor rustmomenten te zorgen.

Een overvloed aan nieuwe prikkels is vrij indrukwekkend en vermoeiend voor baby’s. Hen zachtjes masseren kan hen dan helemaal tot rust brengen. De cursus Babymassage, ook Shantala-massage genoemd, is daar de beste methode voor. De aangeleerde massagetechnieken bevorderen de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby en het zorgt bovendien voor een innig moment tussen ouder en kind.

Interesse? Volg onze cursus en begeleid kersverse ouders in het geven van relaxerende babymassages.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  140.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Babymassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent09/02/201909/02/201910u00 - 17u00Zat
Bruxelles / Brussel11/03/201911/03/201910u00 - 17u00Maa
Brugge13/05/201913/05/201910u00 - 17u00Maa
Antwerpen22/06/201922/06/201910u00 - 17u00Zat
Hasselt16/07/201916/07/201910u00 - 17u00Din
Gent01/08/201901/08/201910u00 - 17u00Don
Antwerpen14/08/201908/07/201909u00 - 16u00Woe
Hasselt31/08/201931/08/201910u00 - 17u00Zat

PROGRAMMA

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Specialisatieles voor kinderverzorger
 • Docent Babymassage
 • Relaxatietherapeut voor baby’s
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Een professionele babymassage correct uitvoeren zodat de baby helemaal tot rust komt
 • Cliënten aanleren hoe ze zélf een babymassage kunnen uitvoeren
 • Signalen en lichaamstaal van een baby kunnen herkennen en hierop inspelen
 • Je weet hoe je kan starten als massagetherapeut voor baby’s en hoe je klanten werft
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Historiek en achtergrond van verschillende massagemethoden
 • Inleiding tot de Shantala-massage
 • Welke effecten hebben babymassages?
 • Oppikken van signalen en luisteren naar de lichaamstaal van een baby
 • Massagetechnieken bij specifieke babyklachten
 • Hoe leer je anderen babymasseges aan?
 • De beste lichaamshouding tijdens een babymassage
 • Overzicht van andere complementaire therapieën voor baby’s
 • Mogelijke oorzaken van prikkelbare baby’s

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren

Onze docenten

Veronique Deresteau

Toen docente Veronique Deresteau na enkele jaren werken in de sales- en communicatiesector besefte dat ze méér wou, besloot ze haar loopbaan stop te zetten en een bachelor in de vroedkunde te volgen. “In 2010 behaalde ik mijn bachelor en in 2011 startte ik Baby & Co op, mijn zelfstandige praktijk, .”
 
Bijzonder aan Veronique is dat ze als vroedvrouw ook veel aandacht heeft voor relaxatietechnieken met behulp van massage. In haar praktijk of bij klanten thuis masseert ze zowel zwangere vrouwen als baby’s.
 
Vol overgave geeft Veronique les aan de studenten Zwangerschapsmassage en Babymassage aan De Schoonheidsschool. “Omdat mijn studenten hun eigen rugzak vol ervaring en kennis meebrengen naar elke les, leer ik zélf ook dingen bij. Leuk toch?”

Sabine Van Laarhoven

In 2007 sloeg Sabine Van Laarhoven na een rijke loopbaan als ziekenhuisverpleegkundige en verantwoordelijke buitenschoolse kinderopvang heel bewust de richting in van het zelfstandig ondernemerschap. Ze schoolde zich om tot massagetherapeute en voetreflexologe omdat ze zichzelf en anderen de kans wilde geven om te ontspannen en tot rust te komen in onze veeleisende maatschappij. Haar kerndoelgroep bestaat uit zwangere vrouwen, baby's en kinderen maar ze ontvangt iedereen met open armen in haar gezellige praktijk Azura.
 
"Sinds enkele jaren vond ik de tijd rijp om mijn kennis en ervaring door te geven", zegt Sabine. "Ik put dan ook enorm veel voldoening uit het lesgeven aan de enthousiaste cursisten aan De Schoonheidsschool."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Babymassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Baby´s en kleine kinderen zijn heel de dag druk in de weer om de grote wereld rondom hen te ontdekken. In deze opleiding leer jij hoe je hen met behulp van eenvoudige massagetechnieken tot rust brengt. Zo laad je hun batterijtjes opnieuw op én versterk je meteen jullie persoonlijke band. Ideaal voor professionele kinderverzorgers, onthaalouders, kersverse mama´s en trotse papa´s!
Wat is een Shantala-massage eigenlijk?
De Shantala-massage is een speciale massagetechniek voor baby´s en jonge kinderen, ontwikkeld door de Franse gynaecoloog Frederick Leboyer. Bij dit soort massage masseer je het volledige lichaampje van de baby op een ritmische manier. Die warme aanraking brengt zelfs huilbaby´s en onrustige peuters in een ontspannen gemoedstoestand.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren masseur, legt de technieken stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op een echte baby?
In de voormiddag oefen je op een levensechte pop. Vanaf 14u30 mag je een baby (tot drie jaar oud) meebrengen. De baby heeft best gegeten voor aankomst in de les. Ook de moeder, de vader of de verantwoordelijke voor het kind dient aanwezig te zijn.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Babymassage beslaat 1 les en duurt 7 uur. Tijdens deze interessante en intensieve cursus ontdek je alle relaxerende technieken om je baby een heerlijk rustgevende massage te geven. In het overzicht met de startdata van de opleiding Babymassage vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt een grote badhanddoek, warme sokken en een dekentje nodig. Wij voorzien massageolie. Draag comfortabele kleding.

In de voormiddag oefen je op een pop. Vanaf 14u30 kan je een baby (tot de leeftijd van drie jaar) als oefenmodel voorzien. De moeder of verantwoordelijke van het kind moet in dat geval aanwezig zijn in de les. We raden aan om de baby pas in de namiddag mee te brengen en eten te geven voor je naar de les komt.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele babymassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen salon. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Tijdens je opleidingsdag krijg jij alle technieken onder de knie om baby´s veilig en verantwoord te masseren.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

babymassage, babymasseur, shantala, kindermassage, massagetechniek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, cursus, lessen, workshop, baby, masseren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze ééndaagse opleiding bedraagt slechts 140.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een professionele massagetherapeute met jarenlange ervaring en het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Zwangerschapscoach bespaar je maar liefst € 343. Een echte aanrader dus!

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Zwangerschapscoach

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig zwangerschapscoach of doula
 • Zwangerschapscoach of doula in een ziekenhuis of kraamkliniek
 • Assistent van een vroedvrouw
 • Massagetherapeut (specialisatie zwangerschapsmassage)
 • Relaxatietherapeut voor baby's

Info over deze allround opleiding

Een zwangerschap is een magische periode die je als ouder graag intens wil beleven. Als zwangerschapscoach of doula stoom je de toekomstige ouders klaar voor een grote verandering in hun leven. Je kan een zwangere vrouw een deugddoende massage geven of ontspannende oefeningen aanleren. Je geeft de ouders nuttige tips over babyvoeding en leert hen een fijne babymassage uitvoeren. Kortom, je versterkt de band tussen de ouders en hun kind.

In deze praktische opleiding leer je de kneepjes van het vak en kom je bovendien te weten hoe je EHBO bij baby's toepast en welke psychologische impact een zwangerschap met zich meebrengt.

Wil jij toekomstige ouders een volledige voorbereiding op geven op de komst van hun kindje? Dan is deze opleiding net wat je zoekt!

Programma

Module 1: Praktische Psychologie
Module 2: Kindervoedingsadviseur
Module 3: Medische Terminologie
Module 4: Levensreddend Handelen bij Kinderen
Module 5: Doula
Module 6: Babymassage
Module 7: Zwangerschapsmassage
Word Doula

  Diploma

  Groepsles

  1579.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS