Opleiding

OPLEIDING

Bamboemassage

Wil jij...

 1. leren masseren met bamboestokken
 2. klanten, vrienden of familieleden heerlijk verwennen
 3. meer verdienen door een populaire behandeling aan jouw aanbod als masseur toe te voegen
 4. meer klanten lokken door jezelf verder te specialiseren

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Bamboemassages zijn heerlijk ontspannend. Maar wist je ook dat ze een opwekkend effect hebben? Dat komt door de unieke eigenschappen van bamboe. Het materiaal is tegelijkertijd hard, sterk, licht en flexibel. Door het lichaam met dit unieke materiaal te behandelen komt de bloedsomloop op gang. Dat helpt om ongezonde stoffen af te voeren en de conditie te herstellen. Na de massage voel je je dan ook fit en opgewekt.

Tijdens deze intensieve opleiding krijg jij deze Oosterse massagetechniek vlot in de vingers. Je ontdekt hoe je een heilzame massage geeft die klanten simpelweg in vervoering brengt. Je leert hoe je de voordelen van bamboe ten volle uitspeelt in jouw behandelingen. Schrijf je dus vandaag nog in en groei uit tot een veelzijdig Massagetherapeut!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Bamboemassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt30/03/201930/03/201909u00 - 16u00Zat
Gent11/05/201911/05/201909u00 - 16u00Zat
Brugge26/05/201926/05/201910u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

bamboemassage, bamboe, bamboe massage, bamboomassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, workshop, opleiding, cursus, school, lessen, training, schoonheidsschool, onderwijs, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig Massagetherapeut in hoofd- of bijberoep
 • Masseur in een wellnesscentrum of schoonheidsinstituut
 • Gespecialiseerd sportmasseur
 • Alternatief therapeut met specialisatie in Bamboemassage

Vaardigheden en skills

 • Jij kent de positieve effecten van de Bamboemassage op je duimpje
 • Je past een waaier aan technieken toe, telkens met een ander effect
 • Je verwent klanten met opwekkende en heerlijke ontspannende massages
 • Jij stemt je behandeling perfect af op de wensen en het profiel van de klant
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Alles over bamboe en rotan
 • Benodigdheden en materialen
 • De massagetechniek onder de loep
 • De heilzame werking en de positieve effecten van een Bamboemassage
 • Verschillende massagegrepen: van de violin tot de foot twist
 • Combinatie met een normale lichaamsmassage

bamboemassage, bamboe, bamboe massage, bamboomassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, workshop, opleiding, cursus, school, lessen, training, schoonheidsschool, onderwijs, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Godelieve Van Hoeteghem

In 2010 maakte leerkracht secundair onderwijs Lieve Van Hoetegem een bewuste carrièreswitch en ging ze als zelfstandige aan de slag met relaxatietechnieken, voetreflexologie en massages. Ze kon meteen als freelance masseur in het gerenommeerde Reylof Hotel in Gent beginnen. Inmiddels heeft Lieve ruw geschat zo’n 800 massage-uren op de teller staan en geeft ze als docente Massagetherapie les aan de studenten van De Schoonheidsschool.
 
“In het verleden ben ik altijd gepassioneerd en creatief lesgeefster geweest”, vertelt ze. “Het was voor mij dan ook een logische stap om mijn kennis én liefde voor massage door te geven aan studenten.”

Linda Foubert

Linda Foubert leerde als kleuterleidster de basispsychologie goed implementeren. Haar collega´s zorgden ervoor dat ze nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven. In 1989 volgde ze een cursus voetreflexologie waaruit haar interesse voor aromatherapie verderkwam. Linda liep stage in Frankrijk en leerde er etherische oliën distilleren.
 
Hierna volgde ze massageopleidingen en massagecursussen om in 2006 haar eigen massagepraktijk op te starten. In haar praktijk heeft ze een aanbod van maar liefst 18 verschillende massages.
 
Sinds 2011 geeft Linda haar kennis door als docente aan De Schoonheidsschool.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Bamboemassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Bamboemassages zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Het is een unieke behandeling die tegelijkertijd ontspant en opwekt. Het is een techniek die klanten simpelweg in vervoering brengt. Deze opleiding is dan ook een must voor iedereen die een passie heeft voor massages.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Oefen je tijdens de les op echte mensen?
Tijdens de lessenreeks oefen je actief op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de masseur als van de gemasseerde ervaren.
Hoe start ik als zelfstandig Massagetherapeut?
Dat kom je te weten in ons gratis Starterslab. Deze workshop helpt jou op weg! Wil je jezelf diepgaand voorbereiden op een carrière als zelfstandig masseur? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw springplank naar succes.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Massagetechnieken en vind een vervolgcursus die bij je past. Hoe meer massagetechnieken jij onder de knie hebt, hoe beter jij elke klant de behandeling kan geven die hij of zij wil.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Bamboemassage bestaat uit 1 les. Deze dagopleiding duurt 7 uur en leert je de verschillende technieken die nodig zijn om een deugddoende Bamboemassage te geven. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bamboemassage vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hoeft enkel 3 grote donkere badhanddoeken mee naar de les te nemen. Wij zorgen voor massageolie, bamboestokken en al het andere materiaal. Dat materiaal is helemaal gratis!

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Voor deze opleiding hoef je geen stage te doen. Jouw docent leert je alles wat je nodig hebt om professionele bamboemassages te geven.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

bamboemassage, bamboe, bamboe massage, bamboomassage, massage, massagetherapeut, massagetherapie, workshop, opleiding, cursus, school, lessen, training, schoonheidsschool, onderwijs, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze dagopleiding bedraagt 139.00 euro. Hiervoor krijg je geïllustreerd cursusmateriaal, begeleiding door een ervaren Massagetherapeut en het gebruik van speciaal uitgeruste lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wellnessmasseur bespaar je maar liefst € 552. Een echte aanrader dus!

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wellnessmasseur

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Carrièremogelijkheden

 • Allround massagetherapeut in een Wellnesscenter
 • Zelfstandig massagetherapeur (Allround)

Info over deze allround opleiding

Word jij de held van het wellnesscenter? Ben je klaar om een allround massage-expert te worden? Twijfel dan niet langer én schrijf je nu in voor deze dynamische, allesomvattende massage-opleiding.

Van Thaise voetmassage tot Japanse gelaatsmassage , jij komt letterlijk én figuurlijk alles van kop tot teen te weten over verschillende massagetechnieken. Professionele massagetherapeuten tonen jou alle kneepjes van het vak, om zo je klanten optimaal te doen ontspannen. Je gaat zelf aan de slag met je handen, ellebogen, maar ook met hulpmiddelen zoals bamboe en kruidenstempelzakjes.

Jij trekt klanten aan met jouw allround kennis van allerlei massagetechnieken. Je laat hen maximaal ontspannen en doet hun energie weer vrij stromen!

Programma

Module 1: Relaxatiemassage
Module 2: Kruidenstempelmassage
Module 3: Hotstone Massage
Module 4: Lomi Lomi Massage
Module 5: Ayurvedische Massage
Module 6: Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage
Module 7: Bamboemassage
Keuzevak 1: Thaise Voet- en Onderbeenmassage
Keuzevak 2: Japanse Gezichtsmassage
Word Masseur

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS