Opleiding

OPLEIDING

Bedrijfscoach

Wil jij...

 1. van elk bedrijf of team een goed geoliede machine maken
 2. werknemers coachen om op de werkvloer het beste van zichzelf te geven
 3. weten hoe je geschillen en conflicten op een structurele manier oplost
 4. de dynamiek en de productiviteit op de werkvloer verhogen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Bedrijfscoach, een beroep met toekomst!

Elke werknemer en elke leidinggevende heeft baat bij een aangename werksfeer, zeker in een competitieve omgeving. Wil jij collega's coachen en laten groeien? Wil jij leidinggevenden ondersteunen? Dan is de functie van Bedrijfscoach net wat je zoekt!

Tijdens deze thuiscursus leer je verschillende coachingsmodellen en motivatietechnieken uit de HR kennen. Zo ben jij perfect in staat om elk bedrijf onder handen te nemen.

Jij zorgt ervoor dat collega's zichzelf beter leren kennen en met plezier naar het werk komen. Jij zorgt op een professionele manier voor sfeer, comfort en motivatie op de werkvloer. Dat leidt tot betere bedrijfsprestaties. Net daarom zijn vakkundige Bedrijfscoaches zo in trek!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

bedrijfscoach, bedrijfscoaching, motivatie, coachend leidinggeven, ontwikkelingsgesprek, consultancy, mentoring, performantiemanagement, loopbaanbegeleiding, funtioneringsgesprek, evaluatiegesprek, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Loopbaanbegeleider of performantiemanager bij elk soort bedrijf
 • Interne bedrijfscoach binnen een onderneming
 • Freelance/extern bedrijfscoach

Vaardigheden en skills

 • Verschillende coachingstechnieken toepassen in verschillende situaties
 • Medewerkers motiveren? Enthousiasme is jouw middle name!
 • Performantie- en competentiemanagement is jouw zesde zintuig.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Soorten bedrijfscoaching en de verschillen met therapie, mentoring, consultancy en training
 • Verschillende coachingmodellen zoals resultaatgericht coachen, waarderend coachen, faciliterend coachen,...
 • Performantiemanagement: plannings-, functionerings- en evaluatiegesprekken
 • Do’s & don’ts tijdens performantiegesprekken
 • Verschillende vormen van learning & development
 • Loopbaanbegeleiding binnen een bedrijfscontext
 • Carrièrestadia en levensfasen
 • De verschillende fasen en kenmerken van een (top)team
 • De verschillende stappen bij externe bedrijfscoaching

bedrijfscoach, bedrijfscoaching, motivatie, coachend leidinggeven, ontwikkelingsgesprek, consultancy, mentoring, performantiemanagement, loopbaanbegeleiding, funtioneringsgesprek, evaluatiegesprek, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Nele Belmans

Hoofddocent

Nele Belmans beschikt over een ruime ervaring binnen HR Management, training en coaching. Naast handelsingenieur, is ze gecertifieerd coach en master NLP. Gepassioneerd door bewustzijnsontplooiing en groei van het individu bouwde ze expertise op in topics als HR, communicatie, personal development, coaching, teamontwikkeling, NLP, time & stress management, leadership, wellbeing, … Haar stijl en aanpak kenmerken zich door een goede balans tussen serieus zijn en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, resultaatgericht, dynamisch, begripvol, open, menselijk en diepgaand. Nele noemt zichzelf een explorer & meaning seeker: kwaliteiten die ze graag inzet om haar trainingen en coachings levendig en betekenisvol te houden. Een grote inspiratiebron hierin was haar 15 maanden durende reis als solo backpacker. Nele is Nederlandstalig, werkt ook in het Engels en weet zich goed uit te drukken in het Frans.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Bedrijfscoach

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Een negatieve werksfeer, onproductief gedrag, inefficiënte procedures,… Heel wat bedrijven kampen met structurele problemen. Die leiden tot stress en spanningen. Ze kosten ondernemingen ook handen vol geld. Resultaat? Een groeiende vraag naar interne of externe coaches die het tij doen keren. Jouw hands-on mentaliteit, oplossingsgerichte ingesteldheid en doortastende visie is exact waar bedrijven naar op zoek zijn. Deze thuisstudie is dus helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Bedrijfscoach?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Bedrijfscoach vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die vind je dus binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één ontvang je online begeleiding van een hr-specialiste met een eigen coachingsbureau. Je staat er dus nooit alleen voor!

Thuisopleidingen zijn enorm flexibel. Je studeert waar en wanneer je wil. Je legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Dat is absolute vrijheid! Als je slaagt voor het examen ontvang je het diploma Bedrijfscoach!

Benodigde materialen

Je lesmateriaal ontvang je in een praktische cursusmap. Het lesmateriaal is speciaal ontwikkeld door jouw persoonlijk docent, een absolute topcoach. De docent voegde theorie en oefeningen samen tot een gebalanceerd lespakket. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Het lesmateriaal is compleet. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Bedrijfscoach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Extra praktijkervaring doe je op via een stage. Ga als stagiair aan de slag op de hr-afdeling van een bedrijf of volg een freelance bedrijfscoach tijdens zijn coachingsessies. Zo ontdek je in de praktijk hoe je de werksfeer en bijgevolg het bedrijfsrendement verhoogt. Je leert ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Bedrijfscoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Bedrijfscoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Bedrijfscoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

bedrijfscoach, bedrijfscoaching, motivatie, coachend leidinggeven, ontwikkelingsgesprek, consultancy, mentoring, performantiemanagement, loopbaanbegeleiding, funtioneringsgesprek, evaluatiegesprek, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Bedrijfscoach maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek aangevuld met praktische oefeningen. Daarnaast ontvang je een jaar lang professionele begeleiding van een topcoach. Ten slotte krijg je toegang tot ons interactief online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Zo heb je alles binnen handbereik voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Bedrijfscoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS