Opleiding

OPLEIDING

Bedrijfscoach

Wil jij...

 1. van elk bedrijf of team een goed geoliede machine maken
 2. werknemers coachen om op de werkvloer het beste van zichzelf te geven
 3. weten hoe je geschillen en conflicten op een structurele manier oplost
 4. de dynamiek en de productiviteit op de werkvloer verhogen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Bedrijfscoach, een beroep met toekomst!

Elke werknemer en elke leidinggevende heeft baat bij een aangename werksfeer, zeker in een competitieve omgeving. Wil jij collega's coachen en laten groeien? Wil jij leidinggevenden ondersteunen? Dan is de functie van Bedrijfscoach net wat je zoekt!

Tijdens deze thuiscursus leer je verschillende coachingsmodellen en motivatietechnieken uit de HR kennen. Zo ben jij perfect in staat om elk bedrijf onder handen te nemen.

Jij zorgt ervoor dat collega's zichzelf beter leren kennen en met plezier naar het werk komen. Jij zorgt op een professionele manier voor sfeer, comfort en motivatie op de werkvloer. Dat leidt tot betere bedrijfsprestaties. Net daarom zijn vakkundige Bedrijfscoaches zo in trek!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

bedrijfscoach, bedrijfscoaching, motivatie, coachend leidinggeven, ontwikkelingsgesprek, consultancy, mentoring, performantiemanagement, loopbaanbegeleiding, funtioneringsgesprek, evaluatiegesprek, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Loopbaanbegeleider of performantiemanager bij elk soort bedrijf
 • Interne bedrijfscoach binnen een onderneming
 • Freelance/extern bedrijfscoach

Vaardigheden en skills

 • Verschillende coachingstechnieken toepassen in verschillende situaties
 • Medewerkers motiveren? Enthousiasme is jouw middle name!
 • Performantie- en competentiemanagement is jouw zesde zintuig.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Soorten bedrijfscoaching en de verschillen met therapie, mentoring, consultancy en training
 • Verschillende coachingmodellen zoals resultaatgericht coachen, waarderend coachen, faciliterend coachen,...
 • Performantiemanagement: plannings-, functionerings- en evaluatiegesprekken
 • Do’s & don’ts tijdens performantiegesprekken
 • Verschillende vormen van learning & development
 • Loopbaanbegeleiding binnen een bedrijfscontext
 • Carrièrestadia en levensfasen
 • De verschillende fasen en kenmerken van een (top)team
 • De verschillende stappen bij externe bedrijfscoaching

bedrijfscoach, bedrijfscoaching, motivatie, coachend leidinggeven, ontwikkelingsgesprek, consultancy, mentoring, performantiemanagement, loopbaanbegeleiding, funtioneringsgesprek, evaluatiegesprek, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Bedrijfscoach

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Bedrijfscoach. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je lesmateriaal ontvang je in een praktische cursusmap. Het lesmateriaal is speciaal ontwikkeld door jouw persoonlijk docent, een absolute topcoach. De docent voegde theorie en oefeningen samen tot een gebalanceerd lespakket. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Het lesmateriaal is compleet. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Bedrijfscoach af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Bedrijfscoach. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die vind je dus binnen de kortste keren bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één ontvang je online begeleiding van een hr-specialiste met een eigen coachingsbureau. Je staat er dus nooit alleen voor!

Thuisopleidingen zijn enorm flexibel. Je studeert waar en wanneer je wil. Je legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Dat is absolute vrijheid! Als je slaagt voor het examen ontvang je het diploma Bedrijfscoach!

Benodigde materialen

Je lesmateriaal ontvang je in een praktische cursusmap. Het lesmateriaal is speciaal ontwikkeld door jouw persoonlijk docent, een absolute topcoach. De docent voegde theorie en oefeningen samen tot een gebalanceerd lespakket. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Het lesmateriaal is compleet. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Bedrijfscoach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Extra praktijkervaring doe je op via een stage. Ga als stagiair aan de slag op de hr-afdeling van een bedrijf of volg een freelance bedrijfscoach tijdens zijn coachingsessies. Zo ontdek je in de praktijk hoe je de werksfeer en bijgevolg het bedrijfsrendement verhoogt. Je leert ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Bedrijfscoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Als je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Bedrijfscoach. Dat staat mooi op je cv en is een enorme hulp tijdens het solliciteren voor je droomjob als Bedrijfscoach. Wil je liever als zelfstandig Bedrijfscoach een eigen zaak starten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

bedrijfscoach, bedrijfscoaching, motivatie, coachend leidinggeven, ontwikkelingsgesprek, consultancy, mentoring, performantiemanagement, loopbaanbegeleiding, funtioneringsgesprek, evaluatiegesprek, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Bedrijfscoach maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek aangevuld met praktische oefeningen. Daarnaast ontvang je een jaar lang professionele begeleiding van een topcoach. Ten slotte krijg je toegang tot ons interactief online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Zo heb je alles binnen handbereik voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Bedrijfscoach

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS