Opleiding

OPLEIDING

Bedrijfsfilosofie

Wil jij...

 1. nog beter inspelen op de wensen, noden en eisen van je klanten
 2. leren hoe je je onderscheidt van de concurrentie op vlak van traditie, ethiek, diversiteit of innovatie
 3. weten hoe je een goed omlijnde missie en visie uitwerkt
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Bedrijfsfilosoof, een beroep met toekomst!

Wil je weten wat jij voor je bedrijf kan betekenen? Wil je naar een managementfunctie opklimmen of je bedrijfscultuur een grondige update geven op vlak van kritisch denken en ethiek?

Dan ben je bij deze praktijkgerichte thuiscursus aan het juiste adres.

Je leert alles over marktwerking en actuele vraagstukken rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast bouw je een sterk kritisch vermogen op om de meest doeltreffende en correcte groeistrategieën te bepalen voor jouw bedrijf. Ten slotte train je jezelf in overtuigend argumenteren en helder redeneren, twee cruciale kunsten om vooruit te geraken in het bedrijfsleven! Alles om jou direct als professioneel Bedrijfsfilosoof in te zetten!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

bedrijf, zakenwereld, zakenleven, bedrijfswereld, filosofie, bedrijfsfilosofie, strategie, ondernemen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Ideaal voor managers die zich willen specialiseren in bedrijfsfilosofie
 • Zelfstandig coach
 • Bedrijfsfilosoof

Vaardigheden en skills

 • Een perfecte analyse van de vraag op de markt kunnen uitvoeren met betrekking tot het product
 • Een bedrijf kunnen profileren op de markt door een duidelijke visie & missie naar voor te brengen
 • Verantwoorde beslissingen kunnen maken en veranderingen kunnen doorvoeren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Inleiding tot filosofie: filosofie in het dagelijks leven en voor het bedrijf
 • zelfkennis: leiderschapskenmerken, motivatie en kritisch denken
 • communicatie: logica, argumentatieleer en dialectiek
 • Bedrijfsidentiteit: ideologie, visie, missie en doelen
 • Bedrijfscultuur: traditie, innovatie en diversiteit
 • Bedrijfsorganisatie: de lerende organisatie, macht van de organisatie
 • Ethiek: waarden en normen voor het bedrijf en ethisch handelen
 • De markt:  behoefte en schaarste, perfectie als lichtpunt, MVO

bedrijf, zakenwereld, zakenleven, bedrijfswereld, filosofie, bedrijfsfilosofie, strategie, ondernemen

Onze docenten

Kim Lemmen

Na haar studies in Nederland heeft onze docente Kim Lemmen, haar masteropleiding sociologie in Leuven voltooid. Nadien heeft ze verschillende onderwijsopdrachten gehad, gaande van huiswerkbegeleider tot docente in het volwassenonderwijs.
“Dankzij al die ervaring heb ik naast mijn gewone jobs ook veel van mijn tijd gestoken in het ontwikkelen van lesmateriaal voor sociaalpedagogische vakken aan diverse opleidingsinstituten”, zo vertelt Kim. Aan

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Bedrijfsfilosofie

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Bedrijfsfilosofie. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie, voorbeelden en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Bedrijfsfilosofie af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Bedrijfsfilosofie. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en ligt voor je het weet in je brievenbus! Met deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een bedreven bedrijfscoach die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie, voorbeelden en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Bedrijfsfilosofie een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage, bijvoorbeeld bij een ervaren bedrijfsfilosoof. Tijdens een stage verzamel je concrete praktijkervaring en leer je nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een nieuwe carrière als Bedrijfsfilosoof.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Bedrijfsfilosofie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Bedrijfsfilosoof. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

bedrijf, zakenwereld, zakenleven, bedrijfswereld, filosofie, bedrijfsfilosofie, strategie, ondernemen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Bedrijfsfilosofie maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een ervaren topdocent en filosoof met visie, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om als professioneel bedrijfscoach te starten!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
bedrijf, zakenwereld, zakenleven, bedrijfswereld, filosofie, bedrijfsfilosofie, strategie, ondernemen
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Bedrijfsfilosofie

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS