Opleiding

OPLEIDING

Beleggen (Basis)

Wil jij...

 1. verstandig leren beleggen en je spaargeld eindelijk laten renderen
 2. alles leren over beurskoersen, aandelen, obligaties en nog zo veel meer
 3. weten hoe je de financiële markten analyseert, risico´s inschat en opportuniteiten spot
 4. weten hoe je een solide beleggingsportefeuille samenstelt
 5. klanten verderhelpen met professioneel beleggingsadvies

Beleggingsadviseur, een beroep met toekomst!

Wil jij het maximum uit je spaargeld halen? Dan is deze opleiding Basis Beleggen ideaal om beleggingsadvies te begrijpen of te verlenen.

Geld op een bankrekening brengt niets meer op. Een beleggingsadviseur gaat op een slimme manier geld investeren om het maximum rendement te behalen voor zichzelf of voor klanten. Dit vraagt een goed inzicht in de markt en kennis van koersen, aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen enz. Deze technieken worden je door een professional in de praktijk aangeleerd.

Deze cursus leert je jouw geld of van een firma verstandig beleggen. Je doet heel wat technische kennis op om een gevarieerde portefeuille te beheren, risico's in te schatten, weten wanneer je moet kopen en verkopen en trends te voorspellen.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Beleggen (Basis)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Turnhout31/01/201928/02/201918u30 - 21u30Don
Aalst07/02/201914/03/201918u30 - 21u30Don
Hasselt08/03/201912/04/201918u30 - 21u30Vrij
Gent08/03/201905/04/201918u30 - 21u30Vrij
Antwerpen03/04/201908/05/201918u30 - 21u30Woe
Leuven29/04/201927/05/201918u30 - 21u30Maa
Antwerpen01/07/201905/07/201914u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

beleggingsadviseur, basis beleggen, obligaties, beleggingsfondsen, aandelen, opties, futures, beurs, beleggingsstrategie, portefeuille, koers, koerspatroon, trendanalyse, valuta, trackers, orders, long selling, short selling, groepslessen, thuisstudie, vo

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker beleggingskantoor
 • Beheerder beleggingsportefeuilles 
 • Beleggingsadviseur

Vaardigheden en skills

 • De gepaste beleggingsportefeuille bij elkaar puzzelen en succesvol beheren
 • Risico's perfect kunnen inschatten en deze optimaliseren en/of beperken. Jij maakt geen sprong in het duister
 • Koersinformatie en beursnieuws? Jij bent vollédig mee en laat geld zo renderen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je eigen geld verstandig beleggen
 • Kapitaal van een firma beleggen
 • Kennis van de belangrijkste begrippen in de sector
 • Inschatten van risico's en deze beperken
 • Interpreteren van koersinformatie en beursnieuws
 • Omgaan met aandelen, obligaties en opties
 • Gebruik maken van Trackers en beleggingsfondsen
 • Professionele adviezen van analisten begrijpen
 • Zelf beleggingsadvies geven aan klanten

beleggingsadviseur, basis beleggen, obligaties, beleggingsfondsen, aandelen, opties, futures, beurs, beleggingsstrategie, portefeuille, koers, koerspatroon, trendanalyse, valuta, trackers, orders, long selling, short selling, groepslessen, thuisstudie, vo

Onze docenten

Michaël Vander Elst

Michaël Vander Elst is een man met een passie voor boekhouden. Na het behalen van zijn masterdiploma in managementeconomie ging hij aan de slag in sales en trading. Door zijn carrière heen deed hij ervaring op in ALM, trading en portfolio management. Zijn hoofddoel is het combineren van bedrijfsleiderschap en people management.
 
Met zijn uitgebreide ervaring en goede relaties met institutionele klanten en uitgevers is Michaël de ideale docent voor de cursus boekhouden. Hij kan zijn unieke ervaring delen met zijn studenten en hen wegwijs maken in de wereld van het boekhouden.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Beleggen (Basis)

Wanneer start de volgende opleiding Beleggen (Basis)?
Hier vindt je een overzicht van de ingeplande opleidingen Beleggen (Basis) met alle locaties en lesuren.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen om verstandig geld te beleggen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Economie & Financiën en vind een specialisatiecursus die bij jou past. Of schrijf je in voor één van onze allroundopleidingen. Die allesomvattende cursussen maken van jou meteen een echte expert in Boekhouden.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Deze praktijkgerichte opleiding Beleggen (Basis) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je leert stap voor stap alle basisbeginselen van beleggen. Daarnaast leer je ook hoe je risico's kan vermijden en hoe je een eigen beleggingsportefeuille aanlegt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Beleggen (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw cursus krijg je in de eerste les. Zelf breng je een eenvoudig rekentoestel mee. Verder heb je niets nodig!

Praktijkervaring en stage

Beleggen is een echte kunst. Het vraagt inzicht, expertise en ervaring. Het loont zich dan ook om tijdens je opleiding stage te lopen in een bank, een verzekeringskantoor of bij een zelfstandig belegger in jouw buurt. Daar krijg je handige tips en tricks over verstandig beleggen in levensechte situaties. Daar doe je werkervaring op die een mooie aanvulling vormt op de lessenreeks. Een echte aanrader!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Beleggen (Basis). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Beleggingsadviseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

beleggingsadviseur, basis beleggen, obligaties, beleggingsfondsen, aandelen, opties, futures, beurs, beleggingsstrategie, portefeuille, koers, koerspatroon, trendanalyse, valuta, trackers, orders, long selling, short selling, groepslessen, thuisstudie, vo

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 289.00 euro. Dit bedrag omvat het gedetailleerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren beleggingsadviseur, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS