Opleiding

OPLEIDING

Beleggen (Basis)

Wil jij...

 1. alles leren over beurskoersen, aandelen, obligaties en nog zo veel meer
 2. weten hoe je de financiële markten analyseert, risico´s inschat en opportuniteiten spot
 3. weten hoe je een solide beleggingsportefeuille samenstelt
 4. tips & tricks vragen aan je online docent, een ervaren en succesvol belegger
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Beleggingsexpert, een beroep met toekomst!

Wil jij het maximum uit je spaargeld halen? Wil jij je geld voor jou laten werken en een steeds groeiend passief inkomen laten binnenstromen? Dan is deze thuisopleiding jouw ticket naar een uitdagende job en financiële vrijheid!

Als Beleggingsadviseur anticipeer je op nieuwe kansen en ontwikkelingen. Je investeert geld waar het winstgevend is. Je hebt maar één doel: geld maximaal laten renderen voor klanten en voor jezelf. Met deze praktijkgerichte thuiscursus verdiep jij jezelf in de markt, koersen, aandelen, obligaties, vastgoed, enz. Je leert alles om een gevarieerd portfolio te managen, risico's in te schatten en trends te voorspellen.

Lanceer banksaldo's naar nieuwe hoogtes en lever keer op keer het beste resultaat!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

beleggen, basis beleggen, aandelen, obligaties, cursus, opleiding, lessen, diploma, kapitaal, beleggen voor dummies, beginnen met beleggen, starten met beleggen, investeren, investeringen, beurs, zelf beleggen, cursus beleggen, opleiding beleggen, thuisst

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig beleggingsexpert
 • Medewerker in een beleggingskantoor
 • Beheerder van een beleggingsportefeuille

Vaardigheden en skills

 • Jij puzzelt vlot de gepaste beleggingsportefeuille bij elkaar.
 • Jij identificeert en beperkt beleggingsrisico's.
 • Koersinformatie en beursnieuws? Jij bent altijd up-to-date.
 • Je laat geld eindelijk echt renderen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je eigen geld verstandig beleggen
 • Kapitaal van een firma beleggen
 • De belangrijkste begrippen in de sector
 • Risico's inschatten en beperken
 • Interpreteren van koersinformatie en beursnieuws
 • Omgaan met aandelen, obligaties en opties
 • Trackers en beleggingsfondsen
 • Professionele adviezen van analisten
 • Zelf beleggingsadvies geven

beleggen, basis beleggen, aandelen, obligaties, cursus, opleiding, lessen, diploma, kapitaal, beleggen voor dummies, beginnen met beleggen, starten met beleggen, investeren, investeringen, beurs, zelf beleggen, cursus beleggen, opleiding beleggen, thuisst

Onze docenten

Ralph Boeckx

Er wordt gezegd ‘dat er nog nooit iemand rijk is geworden van werken alleen’. Tenzij je natuurlijk professioneel belegger bent, en daar kan onze docent  voor zorgen. Hij verzorgt op topniveau de cursussen Beleggen en Budgetcoach .
 
Na zijn masteropleiding in Bedrijfsmanagement heeft hij enkele jaren gewerkt als financieel manager voor één van de grootste banken van ons land. “Ik heb me tevens aangesloten bij het Instituut der Bedrijfsrevisoren”, zo zegt Ralph. “Op die manier behoud ik de voeling met de financiële wereld”. Aanbevolen voor cursisten met grootse plannen!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Beleggen (Basis)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Spaarrekeningen brengen bijna niets meer op. Mensen zoeken daarom naar andere manieren om hun spaarcentjes toch te laten renderen. Beleggingen blijven een aantrekkelijk alternatief. Als je tenminste met verstand van zaken te werk gaat. Net dat leer jij in deze cursus. Een echte aanrader voor iedereen die zijn of haar financiële portefeuille wil diversifiëren!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus maakt jou stap voor stap wegwijs in begrijpelijke taal.
Mag ik me na deze cursus “beleggingsadviseur” noemen?
De beroepsnaam “beleggingsadviseur” mag je in België enkel gebruiken als je je inschrijft in het register van de tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten. Daarvoor moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Neem contact op met het FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) voor meer info.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je kennis te testen. Die oefeningen stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen bij een ervaren beleggingsadviseur. Zo pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Natuurlijk! We hebben heel wat cursussen rond het thema Economie & Financiën. Check ons aanbod, schrijf je in en stel je financiële inzicht op scherp.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een beleggingsveteraan en ervaren docent. Deze geeft je praktijkgerichte oefeningen, essentiële online tools voor beleggingsadviseurs in spe en tips uit het werkveld. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het diploma Beleggen (Basis)!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf een eenvoudig rekenmachine om de oefeningen in de cursus op te lossen. Neem die oefeningen ook zeker door met je persoonlijke docent. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor het einde van je thuisstudie al werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga eens langs bij een bank in je buurt, toon je skills en bied jezelf als stagiair aan. Zo simpel is het! Tijdens een stage verzamel je concrete praktijkervaring en leer je nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een nieuwe carrière als Beleggingsexpert.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Beleggen (Basis). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Beleggingsexpert. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

beleggen, basis beleggen, aandelen, obligaties, cursus, opleiding, lessen, diploma, kapitaal, beleggen voor dummies, beginnen met beleggen, starten met beleggen, investeren, investeringen, beurs, zelf beleggen, cursus beleggen, opleiding beleggen, thuisst

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Beleggen (Basis) maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent en voormalig beleggingsexpert bij één van de grootste banken in België, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles om als de bliksem een carrière als beleggingsadviseur te lanceren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Beleggen (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS