Opleiding

OPLEIDING

Bodypainting

Wil jij...

 1. zelf leren bodypainten
 2. weten hoe je iemand omtovert in een kleurrijk kunstwerk
 3. jouw creativiteit en fantasie de vrije loop laten
 4. jouw service als visagist ook aanbieden op kinderfeestjes, themadagen, beurzen of festivals
 5. snel starten als bodypainter in hoofd- of bijberoep

Bodypainter, een beroep met toekomst!

Ben je creatief en wil je al je spetterende designs op een unieke manier tot uiting brengen? Dan is bodypaint zonder twijfel iets voor jou. Van abstracte body art tot realistische schilderingen: je gebruikt het lichaam als jouw doek om een schitterend ontwerp te maken.

Wil je aan de slag in de creatieve sector of je skills als visagist uitbreiden? Dan leer je met onze opleiding de kunst van het bodypainten. Een professioneel ontwerp maken, valse wimpers en kunstnagels plaatsen, een special FX neus of oren maken,… Je specialiseert jezelf tot een échte bodypaintartiest en blaast iedereen omver met je creaties!

Bouw tijdens je opleiding een professioneel portfolio uit en ga aan de slag in deze boeiende en creatieve wereld.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Bodypainting

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel29/10/202026/11/202010u00 - 13u00Don
Gent04/12/202015/01/202118u30 - 21u30Vrij
Brugge21/01/202118/02/202110u00 - 13u00Don
Hasselt09/02/202109/03/202118u30 - 21u30Din
Gent08/04/202106/05/202118u30 - 21u30Don
Hasselt19/04/202117/05/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Open je eigen bodypaintshop
 • Bodypainter bij dance events en fantasybeurzen
 • Visagiste met bodypaint als specialisatie
 • Creëer je eigen kunst met je bodypaint
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Je kiest het juiste penseel en de meest geschikte verf. Jij werkt met een waaier aan producten en materialen
 • Een abstract, realistisch of dierlijk ontwerp? Jij kan het allemaal voorbereiden én mooi uitvoeren
 • Je verliest de klant niet uit het oog. Jij werkt klantgericht en brengt uiteenlopende opdrachten tot een goed einde
 • Je weet hoe je klanten vindt en van je creatieve bodypaint een winstgevend beroep maakt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Welke materialen heb je nodig om te bodypainten?
 • Professionele manieren om met je model om te gaan
 • Hoe maak je een mooi en professioneel bodypaintontwerp?
 • Breng leven in je bodypaintontwerpen met 3D schaduwen en lichtinval
 • Hoe maak je fantasiepruiken en simpele special FX (neus, oren,...)?
 • Maak stencils die tijdens commerciële opdrachten handig van pas komen
 • Hoe kan je je eerste klanten vinden en je eigen zaak winstgevend maken?

bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Bodypainting

Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Make-up en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.
Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Bodypainting is een kunst die tot de verbeelding spreekt. Met enkel verf een kunstwerk tot leven brengen op iemand zijn of haar lichaam schept bovendien ook voldoening, zowel voor het model als voor jou als kunstenaar. Hoog tijd dus om met deze opleiding jouw droom waar te maken en eidenlijk te leren bodypainten!
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, vanaf de tweede les oefen je op een echt model. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Om privacyredenen beschilder je enkel de bovenkant van het lichaam. In de eerste les geeft jouw docent je hierover meer informatie.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren bodypainter, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Bodypainting bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de lessen leer je verschillende technieken om een prachtige bodypainttekening te maken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bodypainting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen grimeproducten nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van penselen en sponsjes tot glitters en aquacolours. Breng het dus zeker mee naar de les. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te grimeren. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Verder breng je ook een make-upspiegeltje, een donkere badhanddoek, een donker washandje, make-upremover, keukenrol, wattenstaafjes en een haarband mee naar de les. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een familielid, een vriend(in) of een collega. Je oefent enkel op de bovenkant van het lichaam. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Met je nieuwe bodypaintkunsten ga je meteen professioneel aan de slag. Wil je jouw techniek toch nog wat verfijnen en deze kunstvorm op de werkvloer nog wat beter onder de knie krijgen? Volg dan een toffe stage! Kies bijvoorbeeld voor een unieke werkervaring tijdens een populair event of gebruik je creativiteit achter de schermen bij een fotoshoot. Je laat elk model stralen met je unieke en kleurrijke body art! Een stage is een mooie aanvulling op je cv en je portfolio. Het is ook een perfecte manier om te netwerken. Zo lanceer jij al snel jouw droomcarrière als Bodypainter!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Bodypainting. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Bodypainter. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding door een ervaren bodypainter, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
bodypainting, bodypainter, opleiding, cursus, lessen, diploma, school, FX, special FX, avondonderwijs

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Grime (Allround) bespaar je maar liefst € 258. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Grime (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Grime (Allround)

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig grimeur, bodypainter of henna-artiest
 • Visagist achter de schermen bij film, theater of tv
 • Make-upartiest bij modeshows, themafeestjes of speciale evenementen

Info over deze allround opleiding

Wil jij een belangrijke rol spelen in de wereld van film, musical, theater en televisie? Wil jij met je grimeskills acteurs spectaculaire gedaanteveranderingen laten ondergaan? Dan zit je goed met deze dynamische opleiding {$course.CourseName}.

Tijdens de modules leer je twee- en driedimensionale technieken gebruiken. Je leert verschillende materialen gebruiken om het gewenste eindresultaat te behalen. Denk hierbij aan gewone make-up, glycerineproducten, putty, latex, pruiken en haarstukken, schmink en protheses. Van kop tot teen, van bodypainting tot special fx make-up, jij doet het allemaal!

Maak van je passie je beroep en ga aan de slag in de wondere wereld van showbusiness!

Programma

Module: Catwalk & Face Painting
Module: Bodypainting
Module: Make-up Artist: Special Effects FX
Module: Henna Painting
Word Grimeur

  Diploma

  Groepsles

  820.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS