Opleiding

OPLEIDING

Brandmanager

Wil jij...

 1. de USP’s van een bedrijf, merk of product in de spotlights zetten
 2. perfect inspelen op de wensen, noden en eisen van de klant
 3. meer verdienen door je product of dienst een aantrekkelijke brand aan te meten
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Brandmanager, een beroep met toekomst!

Geraakt jouw merk of product maar moeilijk op gang? Vraag je je af waarom maar weinig mensen jouw merk kennen? Wil jij een internationaal topmerk bouwen voor jezelf of voor klanten?

Schrijf je dan nu in voor onze speciaal ontworpen, ovenverse thuiscursus Brand Manager en leer alles om merken naar nieuwe hoogtes te lanceren! Je bestudeert alle vereisten en kenmerken van een sterk merk en ontdekt de middelen en geheimen voor immense naamsbekendheid en een fors merkimago! Merkpositionering, marktonderzoek, consumer trends, online marketing, growth-hacking, noem het maar op, dit wordt allemaal een koud kunstje voor jou.

Na de thuiscursus ben je klaar om als professioneel en premium brandmanager te werken en een buitengewoon winstgevende carrière te kickstarten waarin in er werkelijk geen limiet op jouw eigen succes staat!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

Brand manager opleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Brandmanager
 • Marktanalyst
 • Marketingmanager
 • Campaignmarketeer

Vaardigheden en skills

 • De marktpositie van een product/dienst optimaliseren
 • Nieuwe producten lanceren bij de juiste doelgroep
 • Nieuwe markten penetreren met bestaande en nieuwe producten
 • Een merknaam en merkimago versterken of van nul opbouwen
 • Een efficiënte merkstrategie van A tot Z uitwerken
 • Leiding geven aan een marketing team om een merk/product/dienst succesvol op de markt te brengen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is brandmanagement?
 • De klant
 • Merken en merkstrategie
 • Het product en de verpakking
 • Plaats en distributiebeleid
 • Prijs en promotie van een product
 • Personeel en personeelsbeleid
 • Merkschade en merkbescherming
 • Marktonderzoek
 • Diensten
 • Boeiend presenteren
 • Starten als zelfstandig Brandmanager

Brand manager opleiding

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Brandmanager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Coca-Cola, Facebook, Calvin Klein,… Als jij helemaal wild bent van sterke merken is deze opleiding jou op het lijf geschreven. Jij bent dé geknipte persoon om ondernemingen te ondersteunen bij de uitbouw en promotie van hun merkenportefeuille. Deze opleiding is ideaal als je wil starten als volwaardig brandmanager, als je zelf een merk wil uitbouwen, of als je jouw managementcapaciteiten wil verbreden.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Management & Bedrijfsvoering. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en ligt voor je het weet in je brievenbus! Met deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een topdocent en ervaren ondernemer die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. Overloop die opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Brandmanager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je thuisstudie meer praktijkervaring opdoen? Volg dan een stage. Elke bedrijf, klein of groot, heeft een sterke merk nodig. Spring dus eens binnen bij een bedrijf of winkel in je buurt, bespreek je opleiding, maak duidelijk wat jij als Brandmanager voor hen kan betekenen en vraag naar een uitdagende stageplek. Zo simpel is het! Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een droomcarrière als Brandmanager.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Brandmanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Brandmanager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

Brand manager opleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Brandmanager maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een geoefend branding strateeg, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om jezelf als branding pro te lanceren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Brand manager opleiding
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Brandmanager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS