Opleiding

OPLEIDING

Breien

Wil jij...

 1. zelf lekker warme sjaals, mutsen en sokken breien
 2. stap voor stap verschillende steken perfect in de vingers krijgen
 3. leren breien met behulp van een heldere en visuele cursus
 4. thuis studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Breideskundige, een beroep met toekomst!

Breien is weer helemaal hot. Je kijkt er niet meer naast: op de catwalk, in modebladen, in het straatbeeld: overal duikt breiwerk op. Je eigen mutsen, sjaals en truien breien is dé nieuwe trend.

Heb jij een oog voor ontwerp en creatief handwerk? Zie je jezelf al als geducht en professioneel breitalent trendy kledij vervaardigen of workshops begeleiden?

Dan is deze cursus jouw ideale match! Je krijgt alle belangrijkste steken onder de knie. Je leert werken met +50 patronen om truien, mutsen, hand- en beenwarmers, sjaals, mandjes en de schattigste kledingstukken voor baby's te maken! Alles om in no time de meest stijlvolle creaties uit je mouw te schudden!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>breien, breitechnieken, breinaalden, breicursus, Breiwerk, muts, sjaal, trui, steken, handwerk, wol, breitechniek, sjaalsteek, jacquard, rondbreien, ajourwerk, ribbelsteek, vilten, breiplank, patronen, averechts breien, groepslessen, thuisstudie, volwa

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deskundig brei(st)er
 • Kleermaker
 • Workshopgever breien
 • Medewerker in een breiwinkel

Vaardigheden en skills

 • Probleemloos leuke patronen ontwerpen
 •  
 • Werken met bestaande breipatronen
 • Maten correct berekenen en opmeten
 • Steken opzetten, afkanten, de ribbelsteek
 • Rechts en averechts breien
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Laat je creativiteit de vrije loop
 • Vind inspiratie!
 • De drie basissteken
 • Meer dan 50 breipatronen
 • Handwarmers, mutsen, babytruitjes- en dekentjes
 • Beenwarmers, truien, sjaals en mandjes
 • Variaties op de drie basissteken
 • Benodigdheden om correct te breien
 • Werken met kleuren, strepen en vlakken

<p>breien, breitechnieken, breinaalden, breicursus, Breiwerk, muts, sjaal, trui, steken, handwerk, wol, breitechniek, sjaalsteek, jacquard, rondbreien, ajourwerk, ribbelsteek, vilten, breiplank, patronen, averechts breien, groepslessen, thuisstudie, volwa

Onze docenten

Lieve Debaillie

Onze docente Lieve Debaillie is bijna 10 jaar kostuumverantwoordelijke geweest voor Studio 100 en Music-hall. “Het leuke aan die job was dat iedereen in mijn omgeving precies wist waarmee ik bezig was”, zo vertelt Lieve. “Maar ondertussen wilde ook mijn eigen zaak uit de grond stampen.”
 
Dat deed Lieve in 2003: ze startte haar zelfstandig breiatelier. “Op die manier heb ik ervaring kunnen opdoen in het begeleiden van workshops creatief haken en breien”, zo gaat Lieve verder.
 
Wil je alle praktische en zakelijke tips van Lieve in een notendop kennen? Schrijf je dan in voor één van haar cursussen en brei een vervolg aan je hobby!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Breien

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Breien. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. Overloop die opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

Het lespakket bevat ook een set breinaalden, garen en een begeleidende DVD. Zo heb je meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Breien af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Breien. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent met een obsessie voor breien! De docent geeft jou praktijkgerichte oefeningen en feedback op vraag, via een online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je klaar bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. Overloop die opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

Het lespakket bevat ook een set breinaalden, garen en een begeleidende DVD. Zo heb je meteen alles in huis om van je thuisstudie Breien een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je thuisstudie meer praktijkervaring opdoen? Volg dan een stage, bijvoorbeeld traditionele of klassieke kledingwinkel. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een nieuwe job.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Breien af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Breien. Hiermee toon je meteen je breitalenten op papier aan tijdens een sollicitatie voor de creatieve job van je dromen! Wil je als zelfstandig breiprofessional je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (Vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen). Zo heb je alles om met je twee naalden aan de slag te gaan als zelfstandig brei(st)er!

<p>breien, breitechnieken, breinaalden, breicursus, Breiwerk, muts, sjaal, trui, steken, handwerk, wol, breitechniek, sjaalsteek, jacquard, rondbreien, ajourwerk, ribbelsteek, vilten, breiplank, patronen, averechts breien, groepslessen, thuisstudie, volwa

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Breien maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerde cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een breigenie en creatief topdocent, toegang tot interactief lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om jou snel in een breitalent om te toveren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Breien

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS