Opleiding

OPLEIDING

Burgerlijk en Handelsrecht

Wil jij...

 1. meer weten over het Belgisch personenrecht, zakenrecht en handelsrecht
 2. weten wat jouw rechten én plichten zijn als burger, ondernemer of handelaar
 3. met verstand van zaken meepraten met je makelaar of in het bankkantoor
 4. jezelf grondig voorbereiden op een rechtenstudie aan de universiteit of de hogeschool
 5. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier

Expert Burgerlijk en Handelsrecht, een beroep met toekomst!

Ben je geïnteresseerd in Burgerlijk & Handelsrecht? Wil je alles weten over markten en prijzen? En vind je het belangrijk dat er regels zijn voor de onderlinge verhouding tussen mensen? Dan is de thuisstudie Burgerlijk en Handelsrecht een kolfje naar jouw hand!

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs leer je alles wat je moet weten om een deskundige in Burgerlijk en Handelrecht te worden! Je krijgt eerst een algemene inleiding rond recht en gaat dan dieper in op het personenrecht, zakenrecht en de handelaar.

Na de cursus heb je een grondige en up-to-date kennis van deze domeinen om er professioneel mee aan de slag te gaan.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>handelsrecht, burgerlijk recht, recht, personenrecht, zakenrecht, handelaar, huurcontract, koopcontract, verzekeringscontract, ongehuwd samenwonen, consumentenbescherming, faillissement, eigendomsrecht, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Expert burgerlijk en handelsrecht
 • Medewerker overheid
 • Burgerlijk ingenieur
 • Handelsingenieur

Vaardigheden en skills

 • De verschillende componenten en bevoegdheden van de Belgische rechtbanken en hoven kennen geen geheimen meer voor je
 • Weten wat het verschil is tussen de natuurlijke en de rechtspersoon
 • Het huwelijksstelsel, erfrecht, koopcontract, de wet van de marktpraktijken? Jij kent er alles van!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is recht: belang en bronnen van het recht
 • De Belgische gerechtelijke organisatie van rechtbanken en hoven en hun bevoegdheden
 • Personenrecht:
  • de natuurlijke en de rechtspersoon,
  • de identiteit en bekwaamheid van de natuurlijke persoon,
  • de vormen van verwantschap
  • het huwelijksstelsel en ongehuwd samenwonen.
 • Zakenrecht:
  • het eigendomsrecht
  • erfrecht, verbintenissen
  • courante contracten zoals het koopcontract, het huurcontract en het verzekeringscontract.
 • De handelaar:
  •  de daden van koophandel
  • de marktpraktijken en consumentenbescherming
  • bewijsvoering in handelszaken
  • faillissement.

<p>handelsrecht, burgerlijk recht, recht, personenrecht, zakenrecht, handelaar, huurcontract, koopcontract, verzekeringscontract, ongehuwd samenwonen, consumentenbescherming, faillissement, eigendomsrecht, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Burgerlijk en Handelsrecht

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Burgerlijk en Handelsrecht. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeelden en opdrachten in een gebalanceerd cursuspakket. Overloop de opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Burgerlijk en Handelsrecht af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Burgerlijk en Handelsrecht. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Burgerlijk en Handelsrecht binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent met een onfeilbare kennis over het burgerlijk en handelsrecht via ons online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeelden en opdrachten in een gebalanceerd cursuspakket. Overloop de opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Burgerlijk en Handelsrecht een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Burgerlijk en Handelsrecht in de praktijk omzetten? Volg dan een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je ook je kansen om aan de slag te gaan als Expert Burgerlijk en Handelsrecht.

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Zo ben je helemaal vertrokken voor je toekomstige carrière als Expert Burgerlijk en Handelsrecht.

Examen en diploma

Nadat je de cursus hebt ingestudeerd leg je het examen Burgerlijk en Handelsrecht af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Burgerlijk en Handelsrecht. Hiermee solliciteer je direct voor een topjob als Expert Burgerlijk en Handelsrecht. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding Bedrijfbeheer en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie. GOED NIEUWS: Vanaf september 2018 leg je het examen Bedrijfsbeheer gewoon op onze school af.

<p>handelsrecht, burgerlijk recht, recht, personenrecht, zakenrecht, handelaar, huurcontract, koopcontract, verzekeringscontract, ongehuwd samenwonen, consumentenbescherming, faillissement, eigendomsrecht, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Burgerlijk en Handelsrecht maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een topdocent en onvervalst expert in het burgerlijk en handelsrecht, toegang tot extra lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle hulp en vrijheid die je nodig hebt om jezelf tot rechtsexpert te scholen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS