Opleiding

OPLEIDING

Chakra- en Aura Healing

Wil jij...

 1. ontdekken hoe chakra´s jouw mentale en fysieke gezondheid beïnvloeden
 2. de aura van klanten, vrienden of familieleden leren lezen
 3. jouw passie voor energetisch healen omzetten in een job
 4. meer klanten aanspreken door alternatieve therapieën aan jouw aanbod toe te voegen

Chakra- en Auratherapeut, een beroep met toekomst!

Het aura is een mystieke tweede huid die ons beschermt. Binnen het aura bewegen onze chakra’s, de draaiende energiekolken die ons in balans houden. Maar trauma’s kunnen zwakke plekken veroorzaken. Daarom is het belangrijk om ze terug in evenwicht te krijgen.

In deze opleiding leer onder professionele begeleiding hoe je blokkades kan herstellen, openen en reinigen om de energiestromen weer te activeren en zo het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Dat door middel van methodes zoals Healing, Chakra Therapie en Magnetiseren. Door deze te gebruiken, kan je fysieke en mentale problemen verlichten en voor meer innerlijke rust en levenskracht zorgen.

Een cursus waarmee je dus niet alleen anderen maar ook jezelf helpt.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Chakra- en Aura Healing

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent13/12/201810/01/201918u30 - 21u30Don
Antwerpen21/02/201907/03/201918u30 - 21u30Don
Hasselt19/03/201902/04/201918u30 - 21u30Din
Gent28/03/201911/04/201918u30 - 21u30Don
Brugge01/04/201915/04/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt10/09/201924/09/201918u30 - 21u30Din
Gent12/09/201926/09/201918u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

ckakra, chakra therapie, alternatieve behandeling, alternatieve geneeswijzen, gezondheidszorg, zeven chakra

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Chakratherapeut in een wellnesscentrum
 • Zelfstandig chakratherapeut
 • Energetisch therapeut in een gezondheidscentrum (Specialisatie Chakra- en Aurahealing)
 • Gezondheidscoach (Specialisatie Chakra- en Aurahealing)
 • Massagetherapeut (Specialisatie Chakra- en Aurahealing)
 • ...

Vaardigheden en skills

 • De verschillende chakra’s? Jij kent ze én kan die kennis toepassen bij een behandeling
 • Problemen bij je cliënt opsporen en nauwkeurig bepalen bij welke chakra het misloopt
 • De chakra’s en het aura weer in balans brengen. Je bezorgt je cliënten meer levenskracht!
 • Je kan blokkades in de energiestroom van mensen opheffen en hun levensenergie weer ongestoord laten stromen.
 • Je stelt je klanten gerust met je professionele aanpak
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Chakra's leren doorgronden
 • Jezelf en anderen evalueren: wat zijn je doelen en wat werkt verrijkend?
 • De chakra’s en het aura weer in balans brengen en de energiebanen vrijmaken
 • Chakra- en Aurareiniging in de praktijk: professionele technieken toepassen
 • Wat is energetisch healen?
 • Therapie met etherische oliën

ckakra, chakra therapie, alternatieve behandeling, alternatieve geneeswijzen, gezondheidszorg, zeven chakra

Onze docenten

Linda Foubert

Linda Foubert leerde als kleuterleidster de basispsychologie goed implementeren. Haar collega´s zorgden ervoor dat ze nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven. In 1989 volgde ze een cursus voetreflexologie waaruit haar interesse voor aromatherapie verderkwam. Linda liep stage in Frankrijk en leerde er etherische oliën distilleren.
 
Hierna volgde ze massageopleidingen en massagecursussen om in 2006 haar eigen massagepraktijk op te starten. In haar praktijk heeft ze een aanbod van maar liefst 18 verschillende massages.
 
Sinds 2011 geeft Linda haar kennis door als docente aan De Schoonheidsschool.

Eveline Geraerts

Onze docente Eveline Geraerts deelt al meer dan vijftien jaar haar spirituele bewustzijnsvorm met de wereld. Sommigen spreken liever over een "zesde zintuig" en dat is meteen ook waar je Eveline misschien van kent. In 2008 nam ze deel aan het VTM-programma "Het Zesde Zintuig" waar ze het tot in de finale schopte. Nu focust ze zich op haar eigen spirituele wellness waarbij ze readings, healings, meditatie en channelling aanbiedt.

Ze organiseert ook workshops om de methodes aan te leren aan anderen. Ook voor onze school gooit ze haar kennis op tafel.

Heidi Elzen

Heidi Elzen is al meer dan 15 jaar actief aan de slag in haar holistische gezondheidspraktijk Terra Divina.  Als naturopate stemt zij tal van natuurlijke remedies en behandelmethodes individueel af op de persoon, rekening houdend dat lichaam en geest zeer sterk met elkaar verbonden zijn.

Door talrijke bijscholingen, in binnen- en buitenland, heeft ze een uitgebreide kennis opgedaan. Kom bij Heidi je kennis vergroten over voetreflexmassage, diverse lichaamsmassages, energetische (aura- en chakra-)healing, kinesiologie, bloesem- en aromatherapie of vitaliteitscoaching.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Chakra- en Aura Healing

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
In de hectische wereld waarin we leven zwaaien stress en druk de plak. Er is dan ook nood aan mensen die rust brengen, positieve energie losmaken en de innerlijke balans herstellen. Ben jij die persoon? Volg dan je roeping en breng zelf de verandering die je graag in de wereld zou willen zien.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren therapeut maakt jou stap voor stap wegwijs.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we bieden een ruim gamma aan cursussen over Alternatieve therapieën aan! Neem zeker eens een kijkje en voeg extra behandelingen aan je arsenaal toe.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Chakra- en Aura Healing bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Deze opleiding bestaat uit drie grote delen. In het eerste krijg je wat algemene en nuttige info over chakra- en aura healing. Vervolgens ga je dieper in op de healingstherapie om vervolgens de chakra's te bestuderen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Chakra- en Aura Healing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Jouw docent voorziet al het nodige materiaal. Zelf breng je enkel pen en papier mee naar de les.

Praktijkervaring en stage

Als je met mensen werkt, kan je nooit genoeg ervaring hebben. Het loont zich daarom om tijdens je opleiding stage te lopen bij een alternatief therapeut of in je favoriete gezondheidscentrum. Daar pas je therapeutische behandelingen toe op echte klanten en leer je elke dag iets bij. Zo doe je tijdens je opleiding al werkervaring op. Een aanrader!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Chakra- en Aura Healing. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Chakra- en Auratherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur!

ckakra, chakra therapie, alternatieve behandeling, alternatieve geneeswijzen, gezondheidszorg, zeven chakra

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 249.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast komt een professioneel fotograaf GRATIS een chakrafoto nemen tijdens één van de lessen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Energetisch Therapeut bespaar je maar liefst € 246. Een echte aanrader dus!

energetisch, blokkades, mentale problemen, levensenergie, chakra, aura, cranio, shiatsu, meridiaan, moxa,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Energetisch Therapeut

energetisch, blokkades, mentale problemen, levensenergie, chakra, aura, cranio, shiatsu, meridiaan, moxa,

Carrièremogelijkheden

 • Energetisch therapeut
 • Healer
 • Massagetherapeut (specialisatie energetisch werk)

Info over deze allround opleiding

Sta jij andere mensen graag bij tijdens moeilijke periodes? Met deze opleiding kan je je klanten professioneel op weg helpen naar een gelukkig, gezond en energiek leven!

Onze huidige maatschappij gaat als een sneltrein. Depressies, burn-outs en andere kwalen zijn meer regel dan uitzondering. Als energetisch therapeut ga je op zoek naar energetische blokkades die stress en vermoeidheid veroorzaken of mentale problemen opleveren. Je helpt je cliënten d.m.v. verschillende methodes en technieken om de universele levensenergie weer vrij te laten stromen.

Naast 12 praktijkgerichte lessen (3 uur) krijg je ook 2 gratis (!) professionele workshops (telkens 1 dag). Na de opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan als energetisch therapeut.

Programma

Module 1: Chakra- en Aura Healing
Module 2: Cranio Sacraal Therapie
Module 3: Shiatsu Massage
Module 4: Moxa Therapie
Module 5: Meridiaan- en Vijf Elementenleer
Word Energetisch Therapeut

  Diploma

  Groepsles

  879.00 euro

Naturopaat

naturopaat, naturopathie, natuurlijke geneeswijze, natuurlijk geneesmiddel, avondschool, volwassenonderwijs, schoonheidsschool, herborist, voetreflexoloog, mindfulness, meditatie, aromatherapie, moxa, voedingstherapeut, gezondheidsconsulent, detox, ontgif

Carrièremogelijkheden

 • Naturopaat, zelfstandig of in een wellnesscentrum
 • (Natuur)voedingsadviseur
 • Gezondheidscoach
 • Eigen bio- of kruidenwinkel
 • Massagetherapeut

Info over deze allround opleiding

Heb je er al eens bij stilgestaan dat er voor een aantal mentale en fysieke klachten ook een natuurlijke oplossing bestaat? Een naturopaat helpt je op weg naar een gezonder leven.

Hoe pak je stress of rugklachten aan op een natuurlijke methode? Waarvoor dienen bachbloesems nu juist? En wat doet een voedingsschema op maat met je gezondheid? In deze opleiding verdiep je je in een uitgebreid aanbod aan natuurlijke therapieën en behandelingen. Je krijgt les van ervaren vakspecialisten die je tot in de puntjes uitleggen hoe het zit. Daarnaast pas je je kennis ook toe in interactieve praktijklessen. Zo weet jij binnenkort ook van aanpakken!

Programma

Word Naturopaat

  Diploma

  Groepsles

  2950.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS