Opleiding

OPLEIDING

Chinees

Wil jij...

 1. op basisniveau Chinees leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. een woordje Chinees praten op je volgende trip naar het Verre Oosten
 3. met Chinese vrienden, familieleden of zakenpartners communiceren in hun moedertaal
 4. studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo
 5. genieten van online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Chineessprekende Professional, een beroep met toekomst!

Klaar om je talenknobbel op de proef stellen? Wil je een taal leren waarmee je de meest interessante en winstgevende internationale topjobs in handbereik hebt?

Het Chinees is nu dé meest gesproken en snelst groeiende taal van heel de wereld. Het wordt stilaan ook de nieuwe voertaal voor internationale zaken en toerisme. Steeds meer bedrijven maken namelijk hun producten in Chinese fabrieken of ze richten zich zelf tot de Chinese markt. De Chinezen reizen ook meer dan ooit. Enorm veel winstpotentieel dus voor toeristische bedrijven in Europa!

Conclusie? Business professionals, zelfstandige uitbaters, horeca medewerkers, ... werkelijk iedereen maakt meer kans op topjobs en hogere salarissen met een woordje Chinees. Zeker voor zakenlui is dit een rechtstreeks ticket naar meer klanten en gigantische deals.

Fonkelen jouw ogen bij deze toekomstperspectieven? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze speciaal ontworpen thuiscursus Chinees en kickstart een internationale topcarrière!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

chinees, china, chinezen, handelstaal, wereldtaal, taalopleiding, taal, taalcursus, grammatica, woordenschat, verstaan, lezen, spreken, schrijven, communicatie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Chinese klanten, partners of collega´s
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Jezelf voorstellen
 • Boodschappen doen
 • Bestellen op restaurant
 • Zakelijk communiceren aan de telefoon en via mail
 • Op vakantie gaan in China zonder je Engels boven te halen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De achtergrond van de Chinese taal
 • De klankleer en het alfabet
 • Woordenschat en grammatica
 • Teksten en dialogen
 • Alledaagse situaties in de privésfeer
 • Alledaagse situaties in de bedrijfssfeer
 • Mondelinge en schriftelijke communicatie
 • Zakelijke ontmoetingen

chinees, china, chinezen, handelstaal, wereldtaal, taalopleiding, taal, taalcursus, grammatica, woordenschat, verstaan, lezen, spreken, schrijven, communicatie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Chinees

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Chinees wil leren. Of je nu Chinees wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Chinese taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding spreek je Chinees op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot. Je bent ook in staat om zelf enkele Chinese tekens te schrijven.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Spreek in je vrije tijd of op reis zoveel mogelijk Chinees. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Chinees. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving gaat het studiepakket meteen op de post. Dat pakket vind je snel bij jou thuis in de brievenbus. Daarna geniet je van uitzonderlijke flexibiliteit: je studeert waar en wanneer je maar wil. Dankzij de praktijkgerichte begeleiding van een echte taalgoeroe sta je er bovendien nooit alleen voor. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Dat is absolute vrijheid!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit een handboek én audiomateriaal. Het handboek focust vooral op het spreken en verstaan van de Chinese taal. Schrijven en lezen komen iets minder aan bod. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Chinees een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Chinees in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een bedrijf met Chinese klanten, eigenaars of partners. Je doet zo concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen op een leuke nieuwe baan.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Jij bepaalt zelf het examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Chinees. Hiermee toon je jouw taalvaardigheid aan en solliciteer je direct voor internationale topjobs in business, toerisme of diplomatie.

chinees, china, chinezen, handelstaal, wereldtaal, taalopleiding, taal, taalcursus, grammatica, woordenschat, verstaan, lezen, spreken, schrijven, communicatie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Chinees maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met aanvullende luisteroefeningen. Daarnaast krijg je via Skype 4 uur intensieve begeleiding van een gepassioneerd taalleerkracht Chinees. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Ten slotte krijg je ook toegang tot extra lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om jou zo snel mogelijk wegwijs te maken in de Chinese taal!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
chinees, china, chinezen, handelstaal, wereldtaal, taalopleiding, taal, taalcursus, grammatica, woordenschat, verstaan, lezen, spreken, schrijven, communicatie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Chinees

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS