Opleiding

OPLEIDING

Chinese Massage Training

  Masseur (specialisatie Chinese massage), een beroep met toekomst!

  Ben je gefascineerd door de wereld van de traditionele Chinese geneeskunde? Wil je graag zelf professionele massages geven volgens de eeuwenoude principes van de vijf elementen theorie en de meridianenleer? Dan is deze Chinese Massage Training helemaal op jouw lijf geschreven!

  Tijdens deze opleiding kom je in de eerste plaats alles te weten over de traditionele Chinese geneeskunde. Zo maak je uitgebreid kennis met de yin en yang, en de vijf elementen theorie. Verder krijg je een uitgebreide basis anatomie mee en leer je alles over acupunctuurpunten en massage manipulaties. Tot slot kom je ook alles te weten over de voetreflexologie en leer je ontspannende voetmassages geven.

  Deze unieke en allesomvattende opleiding werd samengesteld en wordt gedoceerd door Zhong Zhi, erkend therapeut in de Traditionele Chinese Massage en Acupunctuur, en voorzitter van de European Federation of Traditional Chinese Culture. Zo krijg je les van een echte vakspecialist die jouw volledig onderdompelt in de wereld van de traditionele Chinese geneeskunde. Deze opleiding wordt bovendien volledig in het Engels gedoceerd.

  Aan het einde van deze opleiding kan je professionele massages geven volgens de eeuwenoude principes van de traditionele Chinese geneeskunde. Je beheerst niet enkel de theoretische basis maar kan ook probleemloos massagemanipulaties uitvoeren, gebruik maken van acupunctuurpunten én voetmassages geven volgens de methode van de voetreflexologie.
  • Les krijgen van gepassioneerde professionals
  • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
  • Snel een waardevol diploma behalen
  • Het voordeligste lesgeld van Benelux

    Diploma

    Groepsles

    10 lessen

    2 lesuren

    590.00 euro

  Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

  Startdata Chinese Massage Training

  CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
  Antwerpen01/10/201905/11/201909u00 - 11u00Din

  PROGRAMMA

  Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

  • Massagetherapeut (Specialisatie Chinese Massage)
  • Masseur (Specialisatie Chinese Massage)
  • Alternatief Therapeut (Specialisatie Chinese Massage)
  • Gezondheidsconsulent (Chinese Massage)

  Vaardigheden en skills

  • Een professionele Chinese Massage kunnen geven
  • Specifieke massagemanipulaties correct kunnen uitvoeren
  • Acupunctuurpunten? Jij gebruikt ze om blokkades te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon
  Proefhoofdstuk

  Inhoud cursus

  • Theoretische basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde
  • Yin en yang en de vijf elementen theorie
  • Fysiologische functies van de Traditionele Chinese Massage
  • Acupunctuurpunten
  • Anatomie van het lichaam
  • Manipulatie door massage
  • Voetreflexologie begrijpen en uitvoeren

  Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

  Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

  Altijd een trainingscenter binnen 30km.

  Goed om te weten over deze cursus Chinese Massage Training

  Waar en wanneer leg ik examen af?
  De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Chinese massagetraining. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het waardevol diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
  Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Chinese massagetraining?
  Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
  Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
  Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
  Moet ik modellen meebrengen?
  Neen, tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.
  Wanneer start de volgende opleiding Chinese Massage Training?
  Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Chinese Massage Training inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
  Kan ik betalen met opleidingscheques?
  Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.
  Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
  Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.
  Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Chinese Massage Training waarvoor ik me heb ingeschreven?
  Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Chinese Massage Training. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
  Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
  Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

  PRAKTISCHE INFO

  Lesdagen

  De opleiding Chinese Massage Training bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 2 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Chinese Massage Training vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

  Klik hier voor de startdata.

  Benodigde materialen

  Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

  Praktijkervaring en stage

  Praktijkervaring doe je op via een stage. Als je een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in.

  Je mag je stageperiode en -duur zelf kiezen. Zorg er zeker voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma.

  Examen en diploma

  Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Chinese Massage Training. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

  FINANCIËLE INFO

  Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

  De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

  Lesgeld

  Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 590.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

  Kortingen, subsidies en voordelen

  De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB als deze minstens 32 lesuren bedragen (zie bovenaan de cursuspagina). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
  Moshin F.
  Antwerpen

  Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

  Abiha V.
  Ravels

  Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

  Maartje P.
  Brugge

  Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

  Evi D.
  Gent

  Goede, correcte en snelle service bij vragen!

  Laatste weetjes over Chinese Massage Training

  InschrijvenStartdataContact

  Interessant voor jou

  SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS