Opleiding

OPLEIDING

Communicatieverantwoordelijke

Wil jij...

 1. jezelf specialiseren in interne en externe bedrijfscommunicatie
 2. je boodschap helder leren overbrengen in teksten, presentaties en posts op sociale media
 3. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 4. een waardevol diploma behalen waarmee je onmiddellijk aan de slag gaat
 5. snel starten op de communicatieafdeling van een bedrijf

Communicatieverantwoordelijke, een beroep met toekomst!

Professionele communicatie is in steeds meer sectoren dé sleutel tot succes. Wil jij meer bereiken door efficiënte en krachtige communicatie? Dan is deze spraakmakende thuisopleiding helemaal iets voor jou!

Communicatiemanagement is boeiend en afwisselend. Tijdens deze opleiding leer je elke boodschap in een perfecte vorm te gieten: van tekst, over beeld, tot video. Deze cursus leert je bovendien omgaan met alle online en offline media. Je leert communicatiecampagnes ontwikkelen en budgetteren. Ook public relations, pers- en crisiscommunicatie komen aan bod.

Na deze cursus ligt een carrière in communicatie of marketing voor je open. Jij bent dé communicator bij uitstek!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>communicatie, communicatiemanagement, communicatieverantwoordelijke, communicatie mangement, communicatie medewerker, cursus, lessen, opleiding, graduaat, studeren, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker van een communicatiebureau
 • Communicatiemanager in elk soort bedrijf
 • Communicatiemanager op zelfstandige basis

Vaardigheden en skills

 • Een professionele communicatiestrategie? Jij stelt ze op en voert ze uit!
 • Een waaier aan media gebruiken om je boodschap te verspreiden (televisie, print media, websites, social media,...)
 • Een sterk merk of krachtig imago creëren voor je organisatie
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je boodschap online verspreiden
 • Social media gebruiken: Facebook, Twitter, LinkedIn
 • Communiceren met journalisten
 • Persberichten schrijven, persconferenties geven en reclamecampagnes ontwikkelen
 • Een communicatieplan- en budget opstellen
 • PR-management
 • Trends en evolutie in de communicatie opvolgen
 • De werking van bedrijfscommunicatie
 • Identiteit, imago en reputatie van een organisatie ontwikkelen
 • Creëren van een merk en een huisstijl
 • Communicatieonderzoek en onderzoeksmethoden
 • Interne en externe communicatie: van crisiscommunicatie tot copywriting
 • Marketingcommunicatie, sponsoring, reclame en direct marketing

<p>communicatie, communicatiemanagement, communicatieverantwoordelijke, communicatie mangement, communicatie medewerker, cursus, lessen, opleiding, graduaat, studeren, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren</p>

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Communicatieverantwoordelijke

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Communicatieverantwoordelijke. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte communicatiespecialist, stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo weet je perfect hoe het examen eruit ziet.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Communicatieverantwoordelijke af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Communicatieverantwoordelijke. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je meteen aan de slag gaan na je inschrijving? Dat is perfect mogelijk! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je online ondersteuning door een gepassioneerd communicatiespecialist. Je staat er dus nooit alleen voor!

Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Communicatieverantwoordelijke!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte communicatiespecialist, stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo weet je perfect hoe het examen eruit ziet.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Communicatieverantwoordelijke een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Test je kennis uit de opleiding Communicatieverantwoordelijke in de praktijk door een stage te volgen. Dat kan bijvoorbeeld bij een communicatiebureau of op de communicatieafdeling van een bedrijf. Daar krijg je de fijne details van professionele communicatie perfect in de vingers. Je leert ook heel wat nieuwe mensen kennen. Dat netwerk komt van pas als je solliciteert voor een droombaan als Communicatieverantwoordelijke!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Als je een leuke stageplek gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je bezorgt ons het ingevulde contract. Je loopt maximaal 300 uur stage. Zorg dat je alles hebt afgerond voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een schitterende carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Communicatieverantwoordelijke. Hiermee solliciteer je voor je droombaan als Communicatieverantwoordelijke. Wil je als zelfstandig Communicatiemanager je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (Vanaf september 2018 kan dit gewoon op onze school).

<p>communicatie, communicatiemanagement, communicatieverantwoordelijke, communicatie mangement, communicatie medewerker, cursus, lessen, opleiding, graduaat, studeren, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Communicatieverantwoordelijke bedraagt maar 249.00 euro. Voor dit bedrag ontvang je allereerst een speciaal ontwikkeld cursusboek, helemaal op jouw maat. Daarnaast krijg je een jaar lang professionele online begeleiding van een communicatie-expert. Ten slotte krijg je ook toegang tot het interactief online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Communicatieverantwoordelijke

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS