Opleiding

OPLEIDING

Copywriter

Wil jij...

 1. wervend, overtuigend en pakkend leren schrijven
 2. probleemloos vlotte, originele en foutloze teksten uit je pen toveren
 3. weten hoe je jouw boodschap afstemt op het doelpubliek en het communicatiekanaal
 4. jouw passie voor tekst en taal omzetten in een job
 5. snel starten als copywriter in hoofd- of bijberoep

Copywriter, een beroep met toekomst!

Leer aantrekkelijke én efficiënte teksten schrijven.

Copywriting is een bijzonder boeiend vak. Een goede copywriter is een gegeerd iemand. Je weet met je schrijftalent een gerichte boodschap te doen aanslaan bij het juiste publiek. Jouw wervende teksten doen kopen, waardoor je onmisbaar bent in het bedrijfsleven.

In deze praktische cursus, die wordt gegeven door een ervaren tekstschrijver, ga je in op alle aspecten van degelijk copywriting: je leert wervende teksten schrijven voor de klassieke media, radio en televisie. Ook pers- en reclameteksten en social media komen aan bod. Je leert werken met brainstorming, concepten en deadlines. Met dit diploma kan je meteen als copywriter solliciteren of als zelfstandige starten!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  540.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Copywriter

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent13/10/202015/12/202018u30 - 21u30Din
Antwerpen17/10/202019/12/202014u00 - 17u00Zat
Hasselt06/01/202117/03/202118u30 - 21u30Woe
Gent07/03/202116/05/202110u00 - 13u00Zon
Antwerpen10/03/202119/05/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

copywriter, copywriting, teksten, schrijftaal, doelpubliek, website, e-mail, folder, verkoopbrief, uitgever, krant, bedrijf, reclamebureau, schrijfopdrachten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker bij een communicatiebureau
 • Ghostwriter
 • Redacteur
 • Webredacteur
 • Freelance copywriter

Vaardigheden en skills

 • Op basis van een opdracht bepaal je specifieke doelstellingen
 • Je bedenkt een creatief concept en werkt dit professioneel en tot in de puntjes uit
 • Je hanteert een vlotte, originele en foutloze schrijfstijl
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Persberichten en speeches schrijven
 • Flitsend schrijven voor radio en televisie
 • Eigenschappen van een goede copywriter
 • Schrijven voor het internet en sociale media
 • Doelgroepen en doel van de opdracht bepalen
 • Een concept bedenken
 • Creatief brainstormen
 • Werken in de reclamewereld
 • Overheidscommunicatie en bedrijfsbladen
 • Een correcte schrijfstijl hanteren
 • Omgaan met deadlines
 • Vlotte schrijftips en tricks

copywriter, copywriting, teksten, schrijftaal, doelpubliek, website, e-mail, folder, verkoopbrief, uitgever, krant, bedrijf, reclamebureau, schrijfopdrachten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Karina Ramaekers

Docente Karina is een echte selfmade vrouw. Doorheen de jaren deed ze ervaring op als PR-verantwoordelijke en coördinator in mediabedrijven. Sinds ze in 2009 zaakvoerder werd in het bedrijf LogiKa Communication, kan ze haar talenten helemaal benutten.
 
Wat ze daar doet? Mediaplanning, strategisch advies, copywriting, trainingen op maat … Er is geen aspect van communicatie waar Karina niet thuis in is. Daarbij komt nog dat ze eerder al ervaring opdeed als docent in dit domein. Zij leert jou dus met plezier én expertise alles over copywriting, communicatie, marketing en nog veel meer!

Davy Haegeman

Davy Haegeman heeft ruime ervaring als copywriter en digitale strateeg bij verschillende bedrijven, en richtte uiteindelijk zijn eigen bedrijf op. Hij is ervan overtuigd dat je een enorme meerwaarde kunt zijn voor kleine ondernemers wanneer je hen kennis kan aanreiken vanuit grote bedrijven, en dat geldt ook voor copywriting en digitale marketing.
 
Met overtuigende teksten wordt ondernemen een stuk makkelijker: je krijgt meer en betere klanten én je kunt meer verkopen. Je moet natuurlijk wel weten hoe je dat voor elkaar krijgt. Als je dat wilt leren, is de cursus Copywriter ideaal voor jou! Met zijn cursus hoopt Davy zijn studenten op te kunnen leiden tot professionele schrijvers zodat ook zij later een verschil kunnen maken voor de business van hun klanten.

Barbara Van den Eynde

Barbara studeerde 4 jaar aan de SchrijversAcademie. Daarna volgde ze de opleiding tot docent creatief schrijven bij Creatief Schrijven
Sinds 2006 geeft Barbara schrijflessen. Voor 5 jaar was Barbara redactielid bij literair tijdschrift Gierik, waar ze lector was voor proza en poëzie
Sinds 2016 geeft ze de workshop 'mijn verhaal' in de gevangenissen in Vlaanderen, waar gedetineerden bij afbeeldingen van kunstwerken een verhaal schrijven

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Copywriter

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Informatieve nieuwsbrieven, prikkelende webteksten, promocampagnes op social media,… Achter al deze teksten schuilt een creatieve copywriter met een hart voor taal. In deze opleiding ga ook jij aan de slag met jouw schrijftalent. Zo groei je in sneltempo uit tot een echte taalvirtuoos met jobkansen in allerlei sectoren: van media tot marketing. Jouw teksten zijn binnenkort elke keer weer een schot in de roos!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte copywritingskills bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Hoe start ik als zelfstandig Copywriter?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Copywriter bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je leert brainstormen over allerlei concepten, en gaat in de les natuurlijk vooral veel schrijven! Dit voor zowel online kanalen als offline media. In het overzicht met de startdata van de opleiding Copywriter vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je neemt je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Copywriten is een kunst die je in de vingers moet krijgen. Om snel uit te groeien tot een echte woordkunstenaar loont het zich dan ook om stage te lopen, bijvoorbeeld bij een communicatiebureau, een persagentschap of op de communicatieafdeling van een bedrijf in jouw buurt. Spring daar eens binnen, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Zo krik je jouw niveau in sneltempo op. Voor je het weet heb je misschien zelfs een vaste baan als Copywriter beet!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Copywriter. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Copywriter. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

copywriter, copywriting, teksten, schrijftaal, doelpubliek, website, e-mail, folder, verkoopbrief, uitgever, krant, bedrijf, reclamebureau, schrijfopdrachten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 540.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren copywriter, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
copywriter, copywriting, teksten, schrijftaal, doelpubliek, website, e-mail, folder, verkoopbrief, uitgever, krant, bedrijf, reclamebureau, schrijfopdrachten, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Sabine
Sinaai

De les was zalig interessant.

Wiene Van
Mechelen

Ik wil de docent zeker bedanken voor deze cursus. Ik vond het heel inspirerend en heb hierdoor mijn passie voor taal herondenkt. Heel erg bedankt hiervoor! 

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS