Opleiding

OPLEIDING

Copywriter

Wil jij...

 1. wervend, overtuigend en pakkend leren schrijven
 2. probleemloos vlotte, originele en foutloze teksten uit je pen toveren
 3. weten hoe je jouw boodschap afstemt op het doelpubliek en het communicatiekanaal
 4. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. starten als freelance Copywriter of als medewerker op de communicatieafdeling van een bedrijf

Copywriter, een beroep met toekomst!

Aantrekkelijk en correct taalgebruik is ontzettend belangrijk. Commerciële teksten slaan enkel aan bij klanten als ze vlot, eenvoudig en prikkelend geschreven zijn. Net dat is dé taak van een Copywriter.

Tijdens deze praktijkgerichte thuiscursus ga je in op alle aspecten van copywriting, van pers- tot reclameteksten. Zo leer je wervende teksten schrijven voor klassieke media, radio en tv. Ook social media komen aan bod. Je leert werken met brainstorming, concepten en deadlines.

Na de opleiding heb je het uitzonderlijke schrijftalent om elke boodschap gericht te doen aanslaan bij het gewenste publiek. Dat maakt van jou gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Jouw wervende teksten doen kopen, waardoor je onmisbaar bent in het bedrijfsleven.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

copywriter, tekstschrijver, copywriting, cursus, opleiding, lessen, graduaat, commerciële communicatie, commercieel schrijven, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Copywriter bij een communicatiebureau of op een communicatieafdeling
 • Zelfstandig copywriter
 • Blogger
 • Contentmarketeer

Vaardigheden en skills

 • Specifieke targets vastleggen en doelgroepen aanspreken, afhankelijk van de opdracht
 • Een creatief concept bedenken en professioneel tot in de puntjes uitwerken
 • Wervende en informatieve teksten schrijven voor alle soorten media
 • Een vlotte, originele en foutloze schrijfstijl hanteren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Eigenschappen van een goede copywriter
 • Een concept bedenken en creatief brainstormen
 • Doelgroepen en targets bepalen
 • Een correcte, vlotte schrijfstijl: tips en tricks
 • Persberichten en speeches schrijven
 • Flitsend schrijven voor radio en televisie
 • Schrijven voor het internet en social media
 • Overheidscommunicatie en bedrijfsbladen
 • Omgaan met deadlines
 • Werken in de reclamewereld

copywriter, tekstschrijver, copywriting, cursus, opleiding, lessen, graduaat, commerciële communicatie, commercieel schrijven, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Onze docenten

Steven Van Den Eede

Onze docent Steven Van Den Eede is master in de Communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Zo kon hij meteen zijn carrière starten als Public Relations & Publiciteit Manager. “Nadien deed ik nog meer professionele ervaring op als communicatiecoördinator en marketingmanager voor het bedrijf Mio Technology Europe”, zo vertelt Steven.
 
In 2008 heeft Steven zijn eigen bedrijf opgestart en werd hij freelance communicatie- en marketingconsultant. Niet veel later ging hij communicatiemanagement aan enkele belangrijke opleidingsinstellingen doceren, waaronder onze school. Zijn specialiteit is de cursus Copywriter, waarbij Steven haarfijn uitlegt hoe hij al die jaren zo verrassend en creatief uit de hoek is kunnen komen ©.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Copywriter

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Informatieve nieuwsbrieven, prikkelende webteksten, promocampagnes op social media,… Achter al deze teksten schuilt een creatieve copywriter met een hart voor taal. In deze cursus ga ook jij aan de slag met jouw schrijftalent. Zo groei je in sneltempo uit tot een echte taalvirtuoos met jobkansen in allerlei sectoren: van media tot marketing. Jouw teksten zijn binnenkort elke keer weer een schot in de roos!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Copywriter?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Copywriter vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één geniet je van online begeleiding door een absolute topdocent met een hart voor taal. Zo sta je er nooit alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte taalvirtuoos, stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Copywriter een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Schrijven is een actieve skill. Zet je kennis uit de opleiding Copywriter daarom al tijdens het studeren om in de praktijk! Volg bijvoorbeeld een stage bij een communicatiebureau of op de communicatieafdeling van eender welk bedrijf. Daar sprokkel je concrete werkervaring en bouw je een professioneel netwerk uit. Dat is handig, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Copywriter.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van de stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in die overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker de ingevulde overeenkomst. Je loopt maximaal 300 uur stage. Zorg dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een schitterende carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Copywriter. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Copywriter. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

copywriter, tekstschrijver, copywriting, cursus, opleiding, lessen, graduaat, commerciële communicatie, commercieel schrijven, school, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Copywriter maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met theorie en oefeningen. Daarbovenop ontvang je een jaar lang professionele online begeleiding van een echte communicatiespecialist. Je krijgt ten slotte toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Copywriter

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS