Opleiding

OPLEIDING

Crisismanager

Wil jij...

 1. leren hoe je oplossingsgericht omgaat met crisissen en onverwachte veranderingen
 2. ervoor zorgen dat jouw bedrijf elke storm zonder kleerscheuren doorstaat
 3. jouw capaciteiten als manager of teamleader verder aanscherpen
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Crisismanager, een beroep met toekomst!

Crisismanagement is een onmisbaar talent voor topmanagers. Elk bedrijf botst vroeg of laat eens tegen een crisis. Het is echter cruciaal dat deze efficiënt en tactvol wordt aangepakt.

Daarom zoeken bedrijven naar bekwame crisismanagers die koel blijven in kritieke situaties, problemen on the spot aanpakken en het bedrijf heelhuids door de crisis loodsen. Een behoorlijke opgave met veel risico! Daar genieten goede crisis managers forse beloningen: een mooie jaarbonus, promotie of een welverdiende vakantie, noem maar op!

Met deze praktische thuiscursus krijg je alle kennis en kunde die je nodig hebt om bedrijfscrises te overwinnen. Je bekijkt ook talrijke cases uit de praktijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de meest spannende situaties. Schrijf je nu in en lanceer jezelf als pro crisis manager!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>crisis manager, crisis management, crisis, afstandsonderwijs, thuis studeren, studeren, thuisstudie, opleiding, cursus, lessen, school, graduaat, diploma, training</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Crisismanager
 • Manager
 • Communicatiemanager

Vaardigheden en skills

 • Kalm en beredeneerd blijven in kritieke situaties
 • In stresserende situaties strategisch nadenken en tactvol handelen
 • Je hebt een zesde zintuig voor mogelijke crises
 • Je trotseert crises zelfzeker en vertegenwoordigt het bedrijf op een professionele manier
 • Een efficiënte crisisstrategie voorbereiden én uitvoeren
 • Tijdens een crisis correct en tactvol communiceren met alle stakeholders
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is crisismanagement?
 • De plaats van crisismanagement in een organisatie
 • De onderdelen van een organisatie
 • De mechanismen in een organisatie
 • Diverse organisatiestructuren
 • Identiteit, imago en reputatie
 • Stakeholders bij crisismanagement
 • Hoe pak je een crisis effectief aan (voor, tijdens en na)
 • Communicatie bij crisismanagement
 • Timemanagement tijdens de crisis

<p>crisis manager, crisis management, crisis, afstandsonderwijs, thuis studeren, studeren, thuisstudie, opleiding, cursus, lessen, school, graduaat, diploma, training</p>

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Crisismanager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
“Never let a good crisis go to waste” is jouw motto. Positiviteit, daadkracht en een hands-on mentaliteit zijn jouw kenmerken. Met deze opleiding word jij een professionele redder in nood die elke organisatie of onderneming door de storm loodst. Als crisismanager neem jij de touwtjes stevig in handen op momenten die er echt toe doen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Management & Bedrijfsvoering. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent en crisis crack via ons online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Crisismanager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Crisismanager snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je je netwerk verder uit met contacten die jou wel eens aan een job als Crisismanager kunnen helpen!

Je kiest de periode, plek en duur van de stage zelf. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een management consulting bureau of communicatiebureau in je buurt, bespreek je opleiding en vraag naar een stage. Zo simpel is het! Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Crisismanager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Crisismanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Crisismanager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>crisis manager, crisis management, crisis, afstandsonderwijs, thuis studeren, studeren, thuisstudie, opleiding, cursus, lessen, school, graduaat, diploma, training</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Crisismanager maar 289.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een doorwinterd crisis manager die al menig code rood heeft doorstaan, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Een totaalpakket van kennis en vrijheid om jou tot kickass crisis solver te vormen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
crisismanager, crisismanagement, crisis, afstandsonderwijs, thuis studeren, studeren, thuisstudie, opleiding, cursus, lessen, school, graduaat, diploma, training
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Crisismanager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS