Opleiding

OPLEIDING

Dameskapsels: Vlechttechnieken

Wil jij...

 1. leren vlechten zoals een ervaren kapper
 2. sexy en stijlvolle vlechten maken met zorg voor het haar
 3. bij je vriendinnen bekend staan als dé vlechtenexpert
 4. jouw klanten als Hairstylist een nog betere en completere service aanbieden

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Vlechten is hipper dan ooit. In het straatbeeld, op modeshows of Instagram en Facebook: je ziet overal vrouwen met mooi gevlochten haar. Maar om zo’n prachtig resultaat te bekomen, is het belangrijk om de juiste methodes te gebruiken zodat het haar comfortabel zit en vooral niet beschadigd raakt. Tijdens deze praktijkgerichte lessen krijg je dit alles snel onder de knie. De haarband-, waterval- of bohemian vlecht: jij kan het binnenkort allemaal vakkundig tevoorschijn toveren, zowel bij jezelf als je klanten.

Interesse? Schrijf je dan snel in voor deze boeiende cursus!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Dameskapsels: Vlechttechnieken

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel20/11/202018/12/202018u30 - 21u30Vrij
Brugge08/12/202019/01/202118u30 - 21u30Din
Hasselt04/02/202104/03/202118u30 - 21u30Don
Gent04/02/202104/03/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen02/03/202130/03/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

vlechten, vlechttechnieken, cursus, opleiding, leren, lessen, school, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool, diploma, avondlessen, workshop

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper of hairstylist
 • Medewerker in een kapsalon of beautystudio
 • Hairstylist gespecialiseerd in vlechttechnieken

Vaardigheden en skills

 • Waterval, visgraat, Bohemian,... Jij hebt verschillende vlechttechnieken in de vingers.
 • Je zorgt ervoor dat gevlochten haar gaaf en gezond blijft.
 • Je geeft klanten de look van hun dromen, helemaal picture-perfect.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De achtergrond van het vlechten
 • Algemene vlechttips voor beginners
 • Welk materiaal gebruik je?
 • De basisvlecht met 3 strengen
 • Hoe creëer je een mooie watervalvlecht?
 • Maak een feestelijk kapsel met de Bohemian vlecht

vlechten, vlechttechnieken, cursus, opleiding, leren, lessen, school, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool, diploma, avondlessen, workshop

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Dameskapsels: Vlechttechnieken

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Voor iedereen die ervan droomt om dames te laten stralen met verbluffende vlechtkapsels is deze opleiding een must. Haar vlechten is namelijk een echte kunst. Het vraagt een verfijnde en vakkundige aanpak, die je best leert van een echte professional. En net daarvoor ben je bij deze opleiding aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren kapper, legt de verschillende vlechttechnieken stap voor stap uit.
Leer je in deze opleiding verschillende soorten vlechten zetten?
Ja! Haarband, waterval of Bohemian? Al deze vlechttechnieken voeg jij toe aan je repertoire!
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je zorgt zelf voor een model om op te oefenen. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter kleuren, stylen, brushen, knippen, en nog zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Dameskapsels: Vlechttechnieken bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens je opleiding ontdek je verschillende vlechttechnieken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Dameskapsels: Vlechttechnieken vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om de vlechttechnieken echt onder de knie te krijgen heb je eigen materiaal nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van haarnaalden en spelden tot een puntkam. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen kapsalon. Het is een uitstekende investering in jouw toekomst!

Naast het professionele pakket breng je ook haarspray, haarelastiekjes en een grote badhanddoek mee naar de les. Vanaf de tweede les breng je ook een oefenmodel mee. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin, collega, dochter of zus. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Om uit te groeien tot een echte expert is ervaring heel belangrijk. Gelukkig kan je die ervaring al opdoen tijdens je opleiding. Hoe? Door stage te lopen natuurlijk! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete kapperszaak en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage ben je elke dag met de kapsels van echte klanten bezig. Jouw vlechttechniek verbetert zich zo in sneltempo. Een echte aanrader!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dameskapsels: Vlechttechnieken. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Hairstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

vlechten, vlechttechnieken, cursus, opleiding, leren, lessen, school, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool, diploma, avondlessen, workshop

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding bedraagt 249.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek vol handige illustraties, de begeleiding van een professionele haarstylist met pakken ervaring, het gebruik van onze speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
vlechten, vlechttechnieken, cursus, opleiding, leren, lessen, school, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool, diploma, avondlessen, workshop
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS