Opleiding

OPLEIDING

Dieetkok

Wil jij...

 1. ontdekken hoe aangepaste voeding helpt om gezonder en gelukkiger te leven
 2. alles leren over gluten- en lactosevrije voeding
 3. thuis experimenteren met vetarme of suikervrije receptjes
 4. jezelf, klanten, vrienden of familie verwennen met aangepaste maaltijden
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Dieetkok, een beroep met toekomst!

Heb jij interesse in gezonde voeding? Moet je voor jezelf of anderen rekening houden met een dieet omwille van intolerantie of allergie? Ben je op zoek naar inspiratie om toch heerlijke gerechtjes op tafel te toveren? Dan is deze thuiscursus wat je zoekt!

Zo leer je hoe de spijsvertering werkt en wat de impact is van gluten en lactose. Je leert alles over verschillende voedingsstoffen. Je krijgt inzicht in feiten en fabeltjes rond dieetvoeding. Je ontdekt ook hoe je voeding aanpast zonder aan kwaliteit in te boeten

Kort samengevat: deze cursus is er voor iedereen die op een gezonde, verantwoorde en vooral smakelijke manier dieetgerechten wil bereiden. Zowel voor hobbyisten als voor professionele koks! Een cursus die naar meer smaakt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een gezondheidscentrum
 • Medewerker van een diëtist
 • Zelfstandig dieetkok of voedingscoach

Vaardigheden en skills

 • Gezonde voeding bereiden zonder enige moeite
 • Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of vetarm koken? Jij weet er alles van!
 • Rekening houden met allergieën tijdens het koken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De actieve voedingsdriehoek en de schijf van vijf
 • Energie, spijsvertering en stofwisseling
 • Voedingsstoffen: van eiwitten tot vitaminen
 • Gezonde en alternatieve voeding
 • Suikervrij, glutenvrij en lactosevrij koken
 • Zoutarm en vetarm koken
 • Licht verteerbaar koken
 • Omgaan met allergieën
 • Starten als zelfstandig Dieetkok

<p>dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef</p>

Onze docenten

Lotte De Clercq

Als zelfstandig diëtiste, organisatrice van kookworkshops en auteur van diverse kookboeken meet Lotte De Clercq mensen een gezonde levensstijl aan. Ze is gepassioneerd door gezonde voeding en gezond koken en heeft altijd al een interesse gehad voor sport. "Hierdoor is de combinatie voeding en sport natuurlijk een match made in heaven," verklaart Lotte. 
 
Daarom doceert ze bij het Centrum Voor Avondonderwijs en De Schoonheidsschool verschillende groepslessen rond voeding én schreef ze de thuiscursussen Afslankingsconsulent, Sportvoeding en Dieetkoken. “Wat ik zelf het leukst vind aan doceren, is dat ik ook veel bijleer over wat er leeft onder de mensen”, vertelt ze. Maak zelf kennis met Lotte tijdens haar lessen boordevol heerlijke én gezonde informatie!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Dieetkok

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Dieetkok. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een professioneel voedingsdeskundige, stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Wil je de tips en dieetrecepten uit de cursus in de keuken testen? Dan voorzie je natuurlijk keukengerei en ingrediënten.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Dieetkok af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Dieetkok. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je meteen beginnen met studeren na je inschrijving? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één geniet je van online begeleiding door een dieetdeskundige met een eigen praktijk. Zo sta je er nooit alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je bent nu de trotse eigenaar van het diploma Dieetkok!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een professioneel voedingsdeskundige, stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Wil je de tips en dieetrecepten uit de cursus in de keuken testen? Dan voorzie je natuurlijk keukengerei en ingrediënten.

Praktijkervaring en stage

Koken is een kunst, ook dieetkoken. Zet je kennis uit de opleiding Dieetkok daarom al tijdens het studeren om in de praktijk. Dat kan via een stage, bijvoorbeeld bij een gezondheidscentrum of een voedingsdeskundige. Daar oefen je je kookkunsten en leer je nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is een optimaal opstapje naar een mooie carrière als Dieetkok. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Kies zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dat contract enkele praktische afspraken vast. Zo loop je bijvoorbeeld maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Bezorg ons het ingevulde contract en ga meteen aan de slag!

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%? Dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Dieetkok. Dat staat mooi op je cv en is een prima hulp tijdens het solliciteren voor je droombaan als Dieetkok. Wil je als zelfstandig Dieetkok een eigen restaurant openen? Of als voedingscoach een eigen praktijk oprichten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

<p>dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Dieetkok maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met theorie, oefeningen en een waaier aan recepten. Daarnaast ontvang je een jaar lang online begeleiding van een professioneel voedingsdeskundige. Ten slotte geniet je van toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Voedingsdeskundige (Allround) bespaar je maar liefst € 516. Een echte aanrader dus!

allround voedingsdeskundige, diëtiste, voeding, gezonde voeding, voedingsleer,afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, avondonderwijs, thuisopleiding, thuisonderwijs

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Voedingsdeskundige (Allround)

allround voedingsdeskundige, diëtiste, voeding, gezonde voeding, voedingsleer,afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, avondonderwijs, thuisopleiding, thuisonderwijs

Carrièremogelijkheden

 • Voedingsdeskundige in een gezondheidscentrum of fitnessclub
 • Dieetkok in een restaurant of speciaalzaak
 • Auteur van kookboeken voor kinderen, sporters,...
 • Zelfstandig Voedingsconsulent

Info over deze allround opleiding

Een gezond en gebalanceerd leven? Dat wil iedereen! Een evenwichtige voeding is dé sleutel om je leven in balans te brengen. Door drukte op het werk of met het gezin hebben mensen weinig tijd om zich actief met voeding bezig te houden. De vraag naar hapklaar voedingsadvies groeit dan ook elk jaar. Met een thuisopleiding tot Voedingsdeskundige speel jij perfect in op die vraag!

Je leert tijdens deze cursus alles over gezonde voeding, inclusief kinder-, sport- of dieetvoeding. Je ontdekt hoe je gepersonaliseerde voedingsplannen opstelt die doelgericht inspelen op de wensen van elke klant. Zo ben jij in staat om iedereen te begeleiden naar een fitter, vitaler en gelukkiger leven. Die allround expertise maakt van jou een gegeerd Voedingscoach!

Programma

Module 1: Voedingsleer
Module 2: Afslankingsconsulent
Module 3: Kindervoedingsadviseur
Keuzevak 1: Dieetkok
Keuzevak 2: Sportvoedingsadviseur
Word Voedingsdeskundige

  Diploma

  Thuisstudie

  995.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dieetkok

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS