Opleiding

OPLEIDING

Dieetkok

Wil jij...

 1. ontdekken hoe aangepaste voeding helpt om gezonder en gelukkiger te leven
 2. alles leren over gluten- en lactosevrije voeding
 3. thuis experimenteren met vetarme of suikervrije recepten
 4. jezelf, klanten, vrienden of familie verwennen met aangepaste maaltijden
 5. thuis studeren op je eigen tempo, met oog voor je werk, gezin en hobby's

Dieetkok, een beroep met toekomst!

Heb jij interesse in gezonde voeding? Moet je voor jezelf of anderen rekening houden met een dieet omwille van intolerantie of allergie? Ben je op zoek naar inspiratie om toch heerlijke gerechtjes op tafel te toveren? Dan is deze thuiscursus wat je zoekt!

Zo leer je niet alleen hoe voedsel wordt opgenomen door het lichaam, maar leer je ook nog eens hoe je volgens verschillende diëten kookt. Zoutarm of vetarm, suikervrij of lactosevrij, er is geen enkel dieet dat jij niet naar je hand kan zetten.

Kort samengevat: deze cursus is er voor iedereen die op een gezonde, verantwoorde en vooral smakelijke manier dieetgerechten wil bereiden. Zowel voor hobbyisten als voor professionele koks! Een cursus die naar meer smaakt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een gezondheidscentrum
 • Medewerker van een diëtist
 • Zelfstandig dieetkok of voedingscoach

Vaardigheden en skills

 • Gezonde voeding bereiden zonder enige moeite
 • Suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of vetarm koken? Jij weet er alles van!
 • Rekening houden met allergieën tijdens het koken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De actieve voedingsdriehoek en de schijf van vijf
 • Energie, spijsvertering en stofwisseling
 • Voedingsstoffen: van eiwitten tot vitaminen
 • Gezonde en alternatieve voeding
 • Suikervrij, glutenvrij en lactosevrij koken
 • Zoutarm en vetarm koken
 • Licht verteerbaar koken
 • Omgaan met allergieën
 • Starten als zelfstandig Dieetkok

dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Dieetkok

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Mensen zijn steeds intensiever bezig met hun gezondheid en hun lijn. Ze gaan daarbij op zoek naar de juiste gerechten: smaakvol, gevarieerd én gezond. Met deze thuisstudie help jij mensen bij hun zoektocht. Jij groeit in sneltempo uit tot een echte dieetkok. Jij tovert elke keer weer lekkere gerechtjes op tafel die mensen helpen om hun ideale gewicht te bereiken. Ideaal als je houdt van kokerellen!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen in een dieetwinkel of bij een ervaren dieetkok. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je meteen beginnen met studeren na je inschrijving? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één geniet je van online begeleiding door een dieetdeskundige met een eigen praktijk. Zo sta je er nooit alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je bent nu de trotse eigenaar van het diploma Dieetkok!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent, een professioneel voedingsdeskundige, stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Wil je de tips en dieetrecepten uit de cursus in de keuken testen? Dan voorzie je natuurlijk keukengerei en ingrediënten.

Praktijkervaring en stage

Koken is een kunst, ook dieetkoken. Zet je kennis uit de opleiding Dieetkok daarom al tijdens het studeren om in de praktijk. Dat kan via een stage, bijvoorbeeld bij een gezondheidscentrum of een voedingsdeskundige. Daar oefen je je kookkunsten en leer je nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is een optimaal opstapje naar een mooie carrière als Dieetkok. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Kies zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dat contract enkele praktische afspraken vast. Zo loop je bijvoorbeeld maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Bezorg ons het ingevulde contract en ga meteen aan de slag!

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dieetkok. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dieetkok. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Dieetkok maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met theorie, oefeningen en een waaier aan recepten. Daarnaast ontvang je een jaar lang online begeleiding van een professioneel voedingsdeskundige. Ten slotte geniet je van toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
dieetkok, diëten, voedsel, gezonde voeding, voeding bereiden, thuisstudie, studie op afstand, centrum voor afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, chef
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Voedingsdeskundige (Allround) bespaar je maar liefst € 247. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Voedingsdeskundige (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

allround voedingsdeskundige, diëtiste, voeding, gezonde voeding, voedingsleer,afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, avondonderwijs, thuisopleiding, thuisonderwijs

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Voedingsdeskundige (Allround)

allround voedingsdeskundige, diëtiste, voeding, gezonde voeding, voedingsleer,afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, avondonderwijs, thuisopleiding, thuisonderwijs

Carrièremogelijkheden

 • Voedingsdeskundige in een gezondheidscentrum of fitnessclub
 • Dieetkok in een restaurant of speciaalzaak
 • Auteur van kookboeken voor kinderen, sporters,...
 • Zelfstandig voedingsconsulent

Info over deze allround opleiding

Een gezond en gebalanceerd leven? Dat wil iedereen! Een evenwichtige voeding is dé sleutel om je leven in balans te brengen. Door drukte op het werk of met het gezin hebben mensen weinig tijd om zich actief met voeding bezig te houden. De vraag naar hapklaar voedingsadvies groeit dan ook elk jaar. Met een thuisopleiding tot Voedingsdeskundige speel jij perfect in op die vraag!

Je leert tijdens deze cursus alles over gezonde voeding, inclusief kinder-, sport- of dieetvoeding. Je ontdekt hoe je gepersonaliseerde voedingsplannen opstelt die doelgericht inspelen op de wensen van elke klant. Zo ben jij in staat om iedereen te begeleiden naar een fitter, vitaler en gelukkiger leven. Die allround expertise maakt van jou een gegeerd Voedingscoach!

Programma

Module: Voedingsleer
Module: Afslankingsconsulent
Module: Kindervoedingsadviseur
Keuzevak: Dieetkok
Keuzevak: Sportvoedingsadviseur
Word Voedingsdeskundige

  Diploma

  Thuisstudie

  995.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dieetkok

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS