Opleiding

OPLEIDING

Dierenartsassistent

Wil jij...

 1. elke dag dieren verzorgen als rechterhand van een dierenarts
 2. helpen om zieke of gekwetste beestjes er weer helemaal bovenop te krijgen
 3. leren hoe je een dierenartspraktijk op wieltjes laat lopen
 4. jouw liefde voor dieren vertalen in een concrete job
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte dierenliefhebber

Dierenartsassistent, een beroep met toekomst!

Werk je graag met dieren en wil je snel aan de slag in plaats van eerst jaren te studeren? Dan is deze opleiding Dierenartsassistent de oplossing voor jou.

Je bent de rechterhand van de dierenarts in de praktijk en helpt bij de dagelijkse activiteiten: van assisteren bij kleine en grote operaties en het verzorgen van de dieren tot het onthaal bemannen en afspraken maken. Elke dag komen er nieuwe uitdagingen en beestjes over de vloer!

Je studeert hiervoor de cursus thuis op eigen tempo in, met begeleiding van je persoonlijke docent online, en hebt de mogelijkheid om stage te doen. Zo doe je de nodige praktijkervaring op en kan je direct aan de slag. Als je van dieren houdt, is dit je droomjob!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  349.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

dierenartsassistent, dierenverzorger, dierenarts, dier, dierverzorging, asielcentrum, dierentuin, assistent, huisdier, dierenartspraktijk, diergeneeskunde, dierenvriend, dierenpsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Dierenartsassistent
 • Medewerker in een dierenasiel of opvangcentrum

Vaardigheden en skills

 • Dieren en baasjes begeleiden voor, tijdens en na een operatieve ingreep
 • Deskundig assisteren bij operatieve ingrepen
 • De agenda bijhouden en de praktijkorganisatie tot een goed einde brengen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Globale Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Het skelet van de kat en de hond
 • Erfelijke aandoeningen herkennen
 • Een algemene indruk van het dier krijgen
 • Het klinisch beeld en de aanvullende anamnese
 • Radiologie en echografie
 • Instrumentenleer en hygiëne
 • Werken met professionele apparatuur
 • Dierenpsychologie
 • Correcte voeding voor dieren
 • Efficiënt consultatiegegevens verzamelen
 • Professioneel telefoneren en afspraken regelen
 • Een correcte administratie voeren en facturen opstellen
 • Je toekomstmogelijkheden als dierenartsassistent

dierenartsassistent, dierenverzorger, dierenarts, dier, dierverzorging, asielcentrum, dierentuin, assistent, huisdier, dierenartspraktijk, diergeneeskunde, dierenvriend, dierenpsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Elly Lancee

“In de dierengeneeskunde kan ik mijn ziel en zaligheid kwijt. Werken met dieren en voor mensen is fantastisch!”, vertelt docente Elly Lancée. “Dierenartsassistent is een enorm boeiende job. Je helpt naast dieren ook baasjes. Je staat hen bij in goede én slechte dagen.” Elly heeft meer dan vijftien jaar ervaring als paraveterinair in een huisdierenpraktijk; haar kennis en ervaring heeft ze zorgvuldig samengevat in de thuisstudie Dierenartsassistent.
 
"Voor mij is het een geweldig leuke uitdaging om andere mensen te kunnen helpen bij het verwerven van meer kennis. De uitdaging aangaan van een thuisstudie is niet mis, en hopelijk helpt het als je terug kunt vallen op een gemotiveerde docent", weet Elly.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Dierenartsassistent

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Veel mensen droomden er als kind van om in een dierenartspraktijk te werken. Met deze thuisstudie maak jij je kinderdroom waar. Met deze thuisstudie geef je jouw carrière een draai en ga je professioneel aan de slag als dierenartsassistent. Iedereen die graag met dieren werkt of goed met dieren overweg kan, is hier aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Dierverzorging. Verzorging van honden, katten, paarden of konijnen? EHBO of therapie voor dieren? Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent met jarenlange ervaring als paraveterinair. Via een online platform krijg jij nuttige oefeningen, feedback op vraag en tips uit het werkveld. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefenvragen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Dierenartsassistent een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Dierenartsassistent snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je een netwerk uit met professionele contacten die jou wel eens aan een job kunnen helpen. Een stage is zo een handig opstapje naar een mooie carrière als Dierenartsassistent! Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Zo vind je snel de ideale stageplaats. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dierenartsassistent. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dierenartsassistent.

dierenartsassistent, dierenverzorger, dierenarts, dier, dierverzorging, asielcentrum, dierentuin, assistent, huisdier, dierenartspraktijk, diergeneeskunde, dierenvriend, dierenpsychologie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Dierenartsassistent maar 349.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een ervaren docent met een passie voor dierenzorg, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een vlotte start als dierenartsassistent!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Dierenverzorger (Allround) bespaar je maar liefst € 368. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Dierenverzorger (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

allround dierenzorg, dierenarts, dierenverzorging, huisdieren, vee, verzorgen van dieren

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Dierenverzorger (Allround)

allround dierenzorg, dierenarts, dierenverzorging, huisdieren, vee, verzorgen van dieren

Carrièremogelijkheden

 • Dierenverzorger in een kliniek, asiel, dierenspeciaalzaak,...
 • Zelfstandig dierenverzorger, trimmer,...
 • Uitbater dierenhotel, kinderboerderij

Info over deze allround opleiding

Zijn dieren altijd al onderdeel van je leven geweest en zou je ze ook graag onderdeel maken van je beroep? Dan is de opleiding Allround Dierenverzorger écht iets voor jou!

Als toekomstig verzorger of dierenartsassistent leer je alles over niet enkel de anatomie en de fysiologie van het dier, maar ook het gedrag en het levensverloop van katten, honden, konijnen, paarden, etc. Je leert typische raskenmerken onderscheiden, de juiste voeding aanmeten, de vacht onderhouden, eerste hulp te verlenen,... Kortom alles wat je nodig hebt om zelf dagdagelijks en in een professionele context met dieren te werken.

Dé droomjob voor elke dierenliefhebber...

Programma

Module: Dierenartsassistent
Module: Hondentrimmer
Module: Kattenverzorger
Module: Paardenverzorging
Module: Alternatief Therapeut voor Dieren
Module: EHBO voor dieren
Keuzevak: Dierenasielmedewerker
Keuzevak: Honden- en Kattenpensionuitbater
Word Dierenverzorger

  Diploma

  Thuisstudie

  1495.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dierenartsassistent

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS