Opleiding

OPLEIDING

Duits (Beginners)

Wil jij...

 1. Duits leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. de meest gesproken taal van Europa onder de knie krijgen
 3. op vakantie Bratwurst, Pilsner of Brezel bestellen zoals een echte local
 4. Duitstalige klanten, collega´s of zakenpartners in hun moedertaal aanspreken
 5. sneller een leuke job vinden door een extra taal aan je cv toe te voegen

Duitssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Sehnsucht, Weltschmerz, Fingerspitzengefühl, klinkt die prachtige Duitse taal jou ook als muziek in de oren? Of wil je meer kans op een topjob? Duits is namelijk de derde officiële taal van België, de taal van de grootste economie in Europa, de taal van het derde exportland ter wereld, ... Carrièremogelijkheden troef met deze economische lingua franca!

In deze praktijkgerichte groepscursus leer jij een aardig woordje Duits spreken, begrijpen, lezen en schrijven. Je hebt geen voorkennis nodig! Je ontvangt nadien een diploma waarmee je aantoont dat je Duits beheerst op het niveau A1 van het Europese Referentiekader.

Alles om een levenslange passie aan te wakkeren voor de taal van Nietzsche en Goethe! Viel Spaß!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  15 lessen

  3 lesuren

  449.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Duits (Beginners)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent09/11/202001/03/202118u30 - 21u30Maa
Hasselt12/11/202004/03/202118u30 - 21u30Don
Bruxelles / Brussel17/11/202002/03/202118u30 - 21u30Din
Antwerpen02/03/202115/06/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

Duits, beginner, avondschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Duitstalige klanten, partners of collega´s
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie

Vaardigheden en skills

 • Het eerste niveau A1 van het Europese Referentiekader voor Duits bereiken
 • Jezelf perfect redden in het Duits op restaurant, in de winkel, bij de dokter,...
 • Basisuitdrukkingen onder de knie hebben.
 • De Duitse klanken respecteren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Spelling & uitspraak
 • Het zelfstandig naamwoord
 • De onvoltooide tijden en de wijzen
 • Du oder Sie?
 • Zinsbouw
 • De nominatief, accusatief, datief en genitief
 • Modale hulpwerkwoorden
 • De verjaardag en andere feesten
 • In de stad
 • Kleding en kleuren
 • Betrekkelijke en aanwijzende voornaamwoorden
 • Voegwoorden
 • Huis & tuin
 • Vakantie & het weer
 • Het passief
 • Bij de dokter

Duits, beginner, avondschool

Onze docenten

Martine Bodard

Docent Martine is van opleiding leerkracht, maar kwam al snel in de wereld van de administratie terecht. “Doorheen de jaren werkte ik bij verschillende bedrijven, en telkens was mijn takenpakket enorm gevarieerd”, zegt Martine. “In een bepaald bedrijf had ik zo dagelijks contact met filialen in het Verenigd Koninkrijk, waardoor mijn Engelse taalvaardigheid een enorme boost kreeg. Bij andere bedrijven maakte ik op één dag bijvoorbeeld presentaties, organiseerde ik een vergadering, had ik contact met hotels enzovoort.”
 
Martine haalt erg veel voldoening uit een gevarieerd beroep als administratief bediende. Sinds enkele jaren geeft ze daarom ook les over haar job, zodat ze meer mensen kan aansteken met haar enthousiasme over het vak.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Duits (Beginners)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Duits wil leren. Of je nu Duits wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met Duitstalige vrienden en familieleden, met Duitstalige zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een mooie aanvulling voor jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Onder begeleiding van een ervaren taaldocent leer je de taal stap voor stap aan.
Welk taalniveau heb ik na deze opleiding bereikt?
Na deze taallessen beheers je de Duitse taal op niveau A1 van het Europees Referentiekader. Dit betekent dat je in staat bent om conversaties in het Duits te verstaan, eenvoudige teksten te lezen en te schrijven, gesprekken over algemene onderwerpen te voeren,… Je hebt een stevige basis!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Duits (Beginners) bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Duits (Beginners) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Een nieuwe taal leer je natuurlijk door ze intensief te gebruiken. Geen zin om rap even naar Duitsland te verhuizen? Dan is een stage de ideale oplossing! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een bedrijf in jouw buurt met Duitstalige klanten of partners. Spring eens binnen en vraag naar een toffe stageplaats. Door actief met Duitstaligen samen te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw taalniveau snel op te krikken!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Duits (Beginners). Met dit diploma toon je jouw talenkennis aan, bijvoorbeeld tijdens sollicitaties.

Duits, beginner, avondschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 449.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een docent met een passie voor Duits , het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
duits, duits beginners, duits A1, duits leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Duits (Beginners)

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS