Opleiding

OPLEIDING

Duits (Beginners)

Wil jij...

 1. op basisniveau Duits leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. je cv uitbreiden met een taal die enorm gegeerd is op de arbeidsmarkt
 3. op vakantie Bratwurst, Pilsner of Brezel bestellen zoals een echte local
 4. Duitstalige klanten, collega´s of zakenpartners in hun moedertaal aanspreken
 5. jezelf verdiepen in de taal van Nietzsche en Goethe, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier

Duitssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Duits is een echte wereldtaal. Het is de taal van de klassieke muziek, de filosofie en tegenwoordig ook steeds meer de taal van de economie. Duitsland is namelijk het kloppende hart van Europa. Bedrijven met Duitstalige klanten, eigenaars of partners vind je overal! Een goede kennis van het Duits is dan ook een enorm pluspunt op de arbeidsmarkt.

Na deze thuiscursus ben jij perfect in staat Duits te verstaan, lezen, spreken en schrijven. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis stapsgewijs op. Je behandelt uiteenlopende thema´s, telkens met nieuwe grammatica en nieuwe woordenschat. Jouw Duits klinkt al gauw vlot en zelfzeker!

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Viel Erfolg und alles Gute für die Zukunft!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

duits, duitsland, duits spreken, duits leren, leren, afstandsonderwijs, thuisstudie, opleiding, cursus, diploma, graduaat, lessen, school, thuis studeren, studie, studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van de Duitse taal is een pluspunt op elk cv.

Vaardigheden en skills

 • Op een zelfzekere manier vlotte gesprekken voeren
 • Duitse boeken, kranten of e-mails lezen en begrijpen
 • Duitse teksten schrijven zonder fouten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Waarom Duits leren?
 • Spelling en uitspraak
 • Alles over het zelfstandig naamwoord
 • Alles over werkwoorden, naamvallen, getallen,...
 • Wie ben ik? Wie ben jij?
 • Vandaag vieren we feest!
 • Wandelen, shoppen en dineren in de stad
 • In en rond het huis
 • Vakantie en het weer
 • Bij de dokter en in de apotheek

duits, duitsland, duits spreken, duits leren, leren, afstandsonderwijs, thuisstudie, opleiding, cursus, diploma, graduaat, lessen, school, thuis studeren, studie, studeren

Onze docenten

Hilde Mortelmans

Freelance secretaresse Hilde Mortelmans is docente Management Assistant, Freelance Secretariaat, Presentatietechnieken en Duits. Ze begeleidt haar studenten vanuit Portugal. Leren en doceren op afstand kan je in haar geval dus érg letterlijk nemen. Vanuit warmere oorden leidt ze verder een Belgisch vertaalbureau.
 
“Mijn interesse in de secretariaatsopleidingen is duidelijk gezien mijn beroepsleven, denk ik. De cursus Duits voor beginners komt dan weer voort uit mijn passie voor talen”, vertelt ze. “Ik heb ervaren dat, hoe meer talen je kent, hoe meer je kunt genieten van wat de wereld te bieden heeft.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Duits (Beginners)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Duits wil leren. Of je nu Duits wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze basisopleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Duitse taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Duits op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd, op je werk of op reis zoveel mogelijk Duits. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Duits. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, schrijf je na deze thuisstudie meteen in voor Duits (Zakelijke Communicatie) en verbeter je taalniveau!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving meteen beginnen met studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Tijdens het studeren staat je docent je via het online studentenplatform bij met tips en feedback. Zo sta je er niet alleen voor! Uniek aan een thuisstudie is de enorme vrijheid die je geniet: jij studeert waar en wanneer je maar wil. Je legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Duits (Beginners).

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit een handboek én audiomateriaal. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Check naast de links op het studentenplatform ook deze website om jouw uitspraak van Duitse woorden en teksten in te oefenen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Duits (Beginners) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Door stage te lopen sprokkel je al praktijkervaring tijdens het studeren. Ga aan de slag als stagiair en pas je kennis van het Duits actief toe! Dat kan bijvoorbeeld bij een internationale onderneming met Duitse klanten of partners. Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op. Je bouwt binnen het bedrijfsleven ook een professioneel netwerk uit. Een stage is op die manier het perfecte opstapje naar een schitterende carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Bepaal zelf de plaats, periode en duur van de stage. Heb je een boeiende stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dit contract enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Duits (Beginners). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Duitssprekende Professional. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

duits, duitsland, duits spreken, duits leren, leren, afstandsonderwijs, thuisstudie, opleiding, cursus, diploma, graduaat, lessen, school, thuis studeren, studie, studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Duits (Beginners) maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreide cursus met online audio-ondersteuning. Daarnaast krijg je via Skype 4 uur intensieve begeleiding van een professioneel docent die uitblinkt in meertaligheid. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Ten slotte krijg je vrij toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles bij de hand om snel en efficiënt Duits te leren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
duits, duitsland, duits spreken, duits leren, leren, afstandsonderwijs, thuisstudie, opleiding, cursus, diploma, graduaat, lessen, school, thuis studeren, studie, studeren
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Duits (Beginners)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS