Opleiding

OPLEIDING

EHBO

Wil jij...

 1. weten hoe je vrienden, familieleden, collega’s of voorbijgangers op straat uit de nood helpt
 2. op een veilige en verantwoorde manier EHBO leren toedienen
 3. leren hoe je snel reageert op verschillende letsels, verwondingen en noodsituaties
 4. comfortabel thuis studeren met online begeleiding door een ervaren hulpverlener
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je kennis van EHBO aantoont

Hulpverlener, een beroep met toekomst!

Mensen in nood moet je helpen. Dat weet iedereen. De vraag is hoe. Wat doe je als een collega plots een beroerte krijgt? Wat doe je als een voetganger op straat wordt aangereden? Wat doe je als een jongere bezwijkt op het voetbalveld? De thuisstudie EHBO biedt jou een antwoord op deze moeilijke vragen!

Je leert in deze cursus hoe je eerste hulp verleent aan slachtoffers, of het nu gaat om brandwonden, breuken of ernstigere aandoeningen. Na afloop van de cursus weet jij hoe je in noodsituaties op een veilige en verantwoorde manier hulp verleent. Jij voorkomt drama´s door helder te denken en paniek te vermijden. Dat komt overal van pas, zowel in je privéleven als op de werkvloer!

Na deze cursus kan jij talrijke levensbedreigende situaties te baas. Jij redt letterlijk levens!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

EHBO, ehbo, eerste hulp bij ongevallen, first aid, emergency aid, thuisstudie, thuiscursus, opleiding, diploma, slachtofferhulp, noodsituatie, afstandsonderwijs, volwassenenonderwijs, thuisonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • EHBO is onmisbaar in je privéleven en op de werkvloer

Vaardigheden en skills

 • Je verleent op een veilige en verantwoorde manier eerste hulp aan slachtoffers
 • Reanimeren, stelpen en zwachtelen? Jij weet van aanpakken!
 • In noodsituaties denk jij helder en vermijd jij paniek
 • Je voorkomt drama´s door in te grijpen bij vergiftiging, verstikking of onderkoeling
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De 4 V’s: veiligheid, vitale functies, verwittigen van de hulpdiensten en verlenen van eerste hulp
 • De EHBO-koffer
 • Wondzorg bij huid- en brandwonden
 • Letsels aan botten en gewrichten
 • Zwachtelen en verbanden aanbrengen
 • Neus, ogen en oren
 • Oververhitting en onderkoeling
 • Hersenschudding
 • EHBO bij vergiftiging, verstikking en verdrinking
 • Disfunctioneren van het lichaam
 • Levensreddend handelen

EHBO, ehbo, eerste hulp bij ongevallen, first aid, emergency aid, thuisstudie, thuiscursus, opleiding, diploma, slachtofferhulp, noodsituatie, afstandsonderwijs, volwassenenonderwijs, thuisonderwijs

Onze docenten

Karijn Van Campen

“Ik hecht veel belang aan een werkomgeving waarin mensen gewaardeerd worden voor wat ze doen en zich verder kunnen ontplooien.” Dat is het motto van onze docente Karijn Van Campen, Licentiate in de Pedagogische Wetenschappen. “Tevens is afwisseling in mijn werk voor mij van groot belang”.
En die afwisseling vertaalt Karijn in de vele cursussen die ze aan onze school doceert: EHBO, Ontwikkeling van het Kind, Zorg voor de Omgeving, Werken als Nanny, Psychische Zorg, Zelfontplooiing en Omgaan met ADHD.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus EHBO

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus EHBO. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige opbergmap. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent. Zo weet je wat je sterktes zijn en welke puntjes nog wat extra aandacht verdienen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen EHBO af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma EHBO. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving onmiddellijk beginnen met studeren? Dat kan! De digitale versie van de cursus EHBO staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie brengen we gelijktijdig naar de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vervolgens geniet je van absolute vrijheid: jij studeert waar en wanneer je maar wil. Dat is de flexibiliteit van een thuisstudie. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een ervaren EHBO-expert. Je staat er dus niet alleen voor. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma EHBO!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige opbergmap. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent. Zo weet je wat je sterktes zijn en welke puntjes nog wat extra aandacht verdienen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie EHBO een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding EHBO in de praktijk omzetten? Neem dan even contact op met het Rode Kruis of het Vlaamse Kruis en vraag naar een workshop EHBO. Je krijgt dan extra theoretische kennis én de kans om te assisteren op hulpposten. Zo doe je heel wat concrete ervaring op, gebruik je de leerstof op een actieve manier, leer je situaties inschatten en bouw je een netwerk uit.

Kies zelf wanneer je de workshop bij het Rode Kruis of het Vlaamse Kruis volgt. Het is aangeraden de workshop te doen voor je examen aflegt. Bezorg ons achteraf je deelnemingsattest en een kort verslag van jouw ervaringen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma EHBO. Met dit diploma toon je jouw EHBO-kennis aan.

EHBO, ehbo, eerste hulp bij ongevallen, first aid, emergency aid, thuisstudie, thuiscursus, opleiding, diploma, slachtofferhulp, noodsituatie, afstandsonderwijs, volwassenenonderwijs, thuisonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding EHBO maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek met duidelijke voorbeelden, handige foto´s en begeleidende oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding van een gepassioneerd topdocent met veel ervaring in de hulpverlening. Ten slotte krijg je ook vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie EHBO!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
EHBO, ehbo, eerste hulp bij ongevallen, first aid, emergency aid, thuisstudie, thuiscursus, opleiding, diploma, slachtofferhulp, noodsituatie, afstandsonderwijs, volwassenenonderwijs, thuisonderwijs
Inschrijven

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Nanny bespaar je maar liefst € 449. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Nanny volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

nanny, kinderzorg, kinderverzorging, oppas, oppassen, au pair, kinderjuf, kindernanny, kindermeisje, kinderjuffrouw, opvoedingshulp

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Nanny

nanny, kinderzorg, kinderverzorging, oppas, oppassen, au pair, kinderjuf, kindernanny, kindermeisje, kinderjuffrouw, opvoedingshulp

Carrièremogelijkheden

 • Medewerker in een crèche, kinderdagverblijf of een school
 • Zelfstandig nanny

Info over deze allround opleiding

Vind jij het vertederend om kinderen van dichtbij te zien opgroeien? Ben jij begaan met de opvoeding, het welzijn en het geluk van kinderen? Dan is deze opleiding iets voor jou! In 7 modules leer jij alles over hoe je verantwoord en vol vertrouwen mee instaat voor de opvoeding en de scholing van een kind!

Na deze cursus ken jij als Nanny alle aspecten van de job. Die baan is trouwens buitengewoon gevarieerd en veelzijdig! Het is zoveel meer dan gewoon oppassen. Jij bent dé vertrouwenspersoon voor ouder en kind. Binnen het gezin ben jij een toegankelijk aanspreekpunt. Je biedt een helpende hand én een luisterend oor. Zo zie je kinderen hun eigen weg in het leven zoeken. Hun dankbaarheid krijg je er voor niets bij!

Programma

Module: Ontwikkeling van het Kind
Module: Zorg voor de Omgeving
Module: EHBO
Module: Lichamelijke Zorg
Module: Psychische Zorg
Module: Zelfontplooiing
Module: Werken als Nanny
Word Nanny

  Diploma

  Thuisstudie

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over EHBO

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS