Opleiding

OPLEIDING

Economie (Basis)

Wil jij...

 1. op een flexibele en snelle manier economische basiskennis opdoen
 2. jezelf onderdompelen in de wereld van kredieten, protectionisme, tarieven en nog zo veel meer
 3. jouw geheugen opfrissen om mee te kunnen praten met vrienden, collega's of familieleden
 4. je kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Voorbereiding op een hogere studie tot econoom, een beroep met toekomst!

Snap jij soms niets van nieuwsberichten over markten, rentes en inflatie? Wil je dringend een grondig inzicht in de economie krijgen? Economisch verstand is dan ook zeer gegeerd op elke werkvloer. Topmanagers genieten namelijk vaak van een basiskennis economie om meer strategische beslissingen te maken.

Deze praktische thuisstudie is speciaal ontworpen voor mensen die snel een stevige basis economie willen opdoen. Je leert dan ook alles over geld en hoe het de wereld rondgaat.

Na deze cursus ben je een expert in kapitale markten en ben je klaar om je kenniskapitaal professioneel in te zetten voor topjobs in talrijke sectoren.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

economie, basis economie, politiek, investeren, economische groei, internationale handel, wisselkoers, geldcreatie, mercantilisme, marxisme, keynesianisme, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Economische kennis komt iedereen van pas
 • Econoom
 • Medewerker in een boekhoudkantoor

Vaardigheden en skills

 • Je weet alles over krediet, leningen, investeringen en leasing
 • Internationale handel is een kinderspel voor jou
 • Wisselkoersen berekenen wordt een tweede natuur
 • Je weet welke economische gevolgen er aan een politiek decreet vasthangen
 • Vraag en aanbod zijn jouw beste vrienden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De functies van geld: chartaal, giraal en quasi. Geldschepping of geldcreatie?
 • Het belang van financiële instellingen: krediet, leningen, investeringen, leasing
 • Het nationaal inkomen en de invloed van consumptie
 • Internationale handel: protectionisme, (niet-)tarifaire belemmeringen, wisselkoersen en lopend verkeer
 • Conjunctuur en economische groei
 • Economische politiek: mercantilisme, marxisme, keynesianisme

economie, basis economie, politiek, investeren, economische groei, internationale handel, wisselkoers, geldcreatie, mercantilisme, marxisme, keynesianisme, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Christel Sonck

Voor Christel is het welzijn van alle honden belangrijk en haar doel is om mensen en honden harmonieus te laten samenleven. Goede communicatie en elkaar correct begrijpen zijn primordiaal. We tonen meer begrip voor zowel mens als hond en benaderen hondenopvoeding vanuit een totaal vernieuwend standpunt.
Christel begeleidt mensen én honden die een traumatische ervaring hebben gehad zodat ze opnieuw gelukkig kunnen zijn. Daarnaast begeleidt Christel via loopbaanbegeleiding en business ondersteuning mensen die net zoals zij van hun passie hun beroep willen maken.
Christel heeft een passie voor honden en deelt graag kennis met anderen. Christel is zaakvoerder van Pepmax en is een netwerk aan het uitbouwen in Vlaanderen van gelijkgestemde hondentrainers en hondencoaches die mensen heel persoonlijk begeleiden.
 
Christel is onze docent voor de thuisstudies hondencoach, hondentreiner, hondenfokker en honden- en kattenpension uitbater. Voor haar cursussen werkt Christel met gerichte oefeningen via eCampus en bereid je tot in de punten voor op het eindexamen met korte filmpjes.. .
Christel heeft in 2005 een carrièreswitch gemaakt en heeft van haar passie haar beroep gemaakt. Ze is zich steeds blijven bijscholen.
 

Ellen Van Herbruggen

Een cursus Balanslezen of Loonadministratie kan boeiend, leerrijk en motiverend tegelijk zijn! Dat bewijst onze docente Ellen Van Herbruggen met glans. Als licentiate TEW en daar bovenop de nodige dosis praktijkervaring zijn er zo goed als geen financiële of HR-vragen waarop zij geen antwoord weet.
 
“Ik heb jarenlang als kredietanalist gewerkt voor diverse grootbanken en financiële instellingen”, zo vertelt Ellen ons. “Gebeten door die materie kan ik nu eindelijk mijn kennis over accountancy en HRM overbrengen naar jonge ondernemers”. Enkel geschikt voor mensen die zichzelf niet wegcijferen!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Economie (Basis)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Of je nu gewoon iets bij wil leren, je geheugen wil opfrissen of je kinderen wil helpen met hun huiswerk, met deze thuisstudie kom jij aan je trekken. Je doet economische basiskennis op en bent in staat om mee te praten over handelstarieven, wisselkoersen, het economisch beleid van onze politici,… Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus maakt jou stap voor stap wegwijs in begrijpelijke taal.
Is de thuisstudie puur theoretisch?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je economische kennis te testen. Die oefeningen stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Natuurlijk! We hebben heel wat cursussen rond het thema Economie & Financiën. Check ons aanbod, schrijf je in en stel je financiële inzicht op scherp.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Economie (Basis) binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topdocent en economisch expert via ons online studentenplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf een eenvoudig rekenmachine om de oefeningen in de cursus op te lossen. Neem die oefeningen ook zeker door met je persoonlijke docent. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze thuiscursus geen stage te lopen. Wil je je horizon graag verbreden? Stap eens een kantoor binnen en vraag daar om ervaring op te doen. Het oogt altijd mooi op je cv en zo krijg je al een voorproefje op het echte leven.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Economie (Basis). Dit diploma vormt ongetwijfeld het begin van een levenslange fascinatie voor economie. Een prachtige ontdekkingstocht die nooit eindigt!

economie, basis economie, politiek, investeren, economische groei, internationale handel, wisselkoers, geldcreatie, mercantilisme, marxisme, keynesianisme, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Economie (Basis) maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je ervaren docent economie gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om een stevig economisch inzicht te verschaffen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
economie, basis economie, politiek, investeren, economische groei, internationale handel, wisselkoers, geldcreatie, mercantilisme, marxisme, keynesianisme, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Economie (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS