Opleiding

OPLEIDING

Elektricien - Doe-Het-Zelver

Wil jij...

 1. zelf de elektriciteit in je huis aanleggen of vernieuwen
 2. geld besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken
 3. weten hoe je net te werk gaat: van kabels en stopcontacten tot lampen en lichtschakelaars
 4. je arsenaal als klusjesman flink uitbreiden met een essentiële skill
 5. thuis studeren met online hulp van een vaardig vakman

Klusjesman, een beroep met toekomst!

Klussen in je eigen huis schenkt bijzonder veel voldoening. Je bepaalt zelf wanneer je een project aanpakt, bepaalt je eigen stijl en je hoeft niet te wachten op een vakman. Bovendien kan je op die manier ook heel wat geld uitsparen! Deze thuisstudie is ideaal als je gaat bouwen of renoveren, of als je op zoek bent naar meer ervaring.

Wie zijn eigen elektriciteitsinstallatie legt, bespaart tot 75% op zijn budget. Je kan zelf alle klusjes uitvoeren in en rond je huis. Je legt leidingen om je wasmachine, koelkast en andere elektrische toestellen veilig aan te sluiten. Verder kan je heel snel overweg met stopcontacten, het regelen van domotica enzovoort. Je leert ook enkele veiligheidsaspecten. Na deze thuisstudie ben je een rasechte doe-het-zelver!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

electricien voor doe het zelver, klussen, dhz, basisprincipes elektriciteit, tuinverlichting, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Doe-het-zelfelektricien
 • Zelfstandig klusjesman met expertise in elektriciteit
 • Assistent van een elektricien

Vaardigheden en skills

 • Jij legt elektriciteit aan in je huis zoals een echte professional.
 • Solderen, stopcontacten en lichtschakelaars? Jij weet er alles van!
 • Safety first! Jij gaat altijd veilig en verantwoord te werk.
 • Je voert vlot herstellingen uit zonder daarvoor een vakman te moeten contacteren.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Verschillende materialen
 • Kabels, draden en snoeren
 • Solderen en verbindingen
 • Draadogen en kabelschoenen
 • Stopcontacten, schakelaars en verlichting
 • Veiligheid in de woning
 • Netsystemen en het distributienet
 • Aarding, verdeelborden, beveiligingen en zekeringen
 • Badkamer en douche
 • Lampen, lamphouders en armaturen
 • Lichtschakelingen
 • Domotica en intelligente stuursystemen
 • Installatietechnieken en installatietips
 • Centrale verwarmingsinstallaties

electricien voor doe het zelver, klussen, dhz, basisprincipes elektriciteit, tuinverlichting, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Hans Van Winckel

Hans Van Winckel heeft een erg veelzijdige carrière achter de rug. Na zijn studies begon hij als leerkracht in het secundair onderwijs. Daar gaf hij de vakken Elektriciteit en Technologie. Later werd hij ook domeinverantwoordelijke en financieel beheerder binnen dezelfde school. Vandaag is Hans technisch coördinator van de Go! Scholengroep in Antwerpen, waar hij werven opvolgt op het vlak van techniek en preventie. Verder geeft hij ook het vak Elektriciteit (BA4 – BA5) aan de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Hans is enorm gedreven en gepassioneerd. Mensen dingen bijleren? “Fantastisch! Het is gewoon geweldig om volwassenen aan te leren hoe ze zelf elektriciteit kunnen leggen. Als mensen hun loopbaan na mijn lessen dan een nieuwe wending geven, ben ik pas helemaal in de wolken.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Elektricien - Doe-Het-Zelver

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Elektricien - Doe-Het-Zelver. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefenvragen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je meteen of je klaar bent voor het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Elektricien - Doe-Het-Zelver af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Elektricien - Doe-Het-Zelver. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topdocent en geslepen stielman via ons online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefenvragen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je meteen of je klaar bent voor het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Elektricien - Doe-Het-Zelver een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je graag praktijkervaring opdoen voor je er echt aan begint? Loop dan stage bij een ervaren elektricien. Daar pas je alle technieken in de praktijk toe. Daar leer je werken met allerhande materialen, apparaten en systemen. Een stage vormt zo de perfecte leerschool!

Kies zelf de periode, plek en duur van de stage. Een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Daarna loop je maximaal 300 uur stage. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Elektricien - Doe-Het-Zelver. Zo heb je alles in huis om zelf veilig en verantwoord de handen uit de mouwen te steken!

electricien voor doe het zelver, klussen, dhz, basisprincipes elektriciteit, tuinverlichting, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Elektricien - Doe-Het-Zelver maar 239.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van een bedreven vakman gedurende één jaar, toegang tot extra lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een foutloze start als doe-het-zelver!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
electricien voor doe het zelver, klussen, elektriciteit, elektrische installaties, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Elektricien - Doe-Het-Zelver

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS