Opleiding

OPLEIDING

Energetisch Therapeut

Wil jij...

 1. jezelf onderdompelen in de wereld van aura´s, chakra´s en reiki
 2. mensen tot rust brengen met meditatieve en energetische behandelingen op maat
 3. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 4. genieten van online begeleiding door een ervaren therapeut
 5. snel starten als professioneel Energetisch Therapeut, in hoofd- of bijberoep

Energetisch Consulent, een beroep met toekomst!

Help jij mensen graag doorheen moeilijke periodes? Met deze opleiding help je je cliënten professioneel op weg naar een gelukkig en gezond leven vol energie!

Onze huidige maatschappij gaat als een sneltrein. Depressies, burn-outs en andere kwalen zijn meer regel dan uitzondering. Als Energetisch Therapeut zoek je energetische blokkades die stress, vermoeidheid en mentale problemen veroorzaken. Je gebruikt specifieke technieken om de universele levensenergie weer vrij te laten stromen door het lichaam en de geest van je cliënten!

Op eigen tempo en vanuit het comfort van je eigen huis ontwikkel jij jezelf tot deskundig Energetisch Therapeut!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

energetisch consulent, energetisch therapeut, energiestroom, chakra, auratherapie, healing, reiki, meridiaan, energiebaan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een yogaclub of gezondheidscentrum
 • Assistent van een energetisch consulent
 • Zelfstandig energetisch consulent, chakratherapeut of auratherapeut

Vaardigheden en skills

 • Behandelingswijzen voor de hoofdmeridianen toepassen
 • Meditatie en energetische oefeningen uitvoeren en begeleiden
 • Energetische behandelingstechnieken deskundig toepassen
 • Gepaste energetische bescherming tegen negatieve energie geven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De lagen en eigenschappen van het aura
 • De verschillende chakra’s en hun werking
 • De fases van een energetische behandeling
 • Reiki of de universele levensenergie
 • Healing, aura- en chakratherapie
 • Edelsteentherapie en kristaltherapie
 • Je toekomstmogelijkheden als Energetisch Therapeut
 • Het vinden van je eerste cliënten

energetisch consulent, energetisch therapeut, energiestroom, chakra, auratherapie, healing, reiki, meridiaan, energiebaan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Astrid Verhulst

“Van achter de computer en de telefoon zaken regelen is helemaal mijn ding. Na een bijna volledige carrière in administratie, geniet ik er nog steeds van”, vertelt docente Astrid Verhulst trots. Astrid werkte zowel als zelfstandige, als in loondienst in verschillende administratieve functies. Ze werkt intussen al bijna 15 jaar als zelfstandige waar ze haar administratieve kennis en talenten ten dienste van haar klanten stelt. Als zelfstandige kan ze haar werk perfect combineren met haar job als docent aan onze school.
 
Sinds 2008 doceert het administratieve wonder talrijke cursussen; van Word en Excel tot Administratief bediende, Secretaresse, Receptioniste en Zakelijke communicatie. “Ik heb enorm veel respect voor alle studenten die erin slagen om op eigen houtje een cursus in te studeren en te slagen voor het examen”, aldus Astrid. Maar uiteraard hebben de studenten dit ook deels te danken aan hun fantastische docente die hen bijstaat met haar kennis en ervaring.
 
Astrid is ook docente energetisch therapeut. Intussen is ze al meer dan 25 jaar actief bezig met energetisch werk. “In een beginfase boeide het mij zo dat het iedere seconde van mijn vrije tijd innam.”, zegt ze enthousiast.  Astrid volgde verschillende cursussen (waaronder Reiki Master, Alchemic healing, Inverse Wave therapie, stemwerk, spirituele psychologie …) om haar kennis op energetisch vlak uit te breiden. Intussen heeft ze zelf al enkele honderden studenten opgeleid.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Energetisch Therapeut

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Energetische therapie helpt mensen om hun lichaam of hun leven op een natuurlijke manier in balans te brengen. Het ontspant, verlicht, activeert, verzacht,… Kortom: deze cursus is perfect als je stress en spanning uit je leven wil bannen. Of als je jouw aanbod als coach, therapeut of masseur wil uitbreiden met populaire alternatieve behandelingen. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Energetisch Therapeut?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! De groepsles Energetisch Therapeut is uitgebreider en bestaat uit verschillende modules waarin je telkens een andere energetische therapie onder de knie krijgt.
Is energetische therapie een vorm van geneeskunde?
Energetische therapie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een Energetisch Consulent beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Alternatieve Therapieën. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform. Je geniet dus op elk moment voldoende ondersteuning! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma Energetisch Therapeut!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een toptherapeut, stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Energetisch Therapeut een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Energetisch Therapeut snel in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een energetisch consulent, yogaclub of een healer. Zo verzamel je concrete ervaring op de werkvloer. Je breidt ook je netwerk uit. Dat komt later zeker van pas. Contacten in jouw netwerk helpen jou misschien wel aan een droomjob als Energetisch Consulent! Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor je examen aflegt.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Energetisch Therapeut. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Energetisch Consulent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

energetisch consulent, energetisch therapeut, energiestroom, chakra, auratherapie, healing, reiki, meridiaan, energiebaan, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Energetisch Therapeut maar 269.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek met verklarende foto´s. Daarnaast ontvang je een jaar lang professionele begeleiding van een bezield docent en chakra-expert. Ten slotte krijg je ook toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Alles om je te ontplooien tot deskundig Energetisch Therapeut!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Energetisch Therapeut

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS