Opleiding

OPLEIDING

Etaleur

Wil jij...

 1. opvallende etalages inrichten waar je klant na klant mee binnenlokt
 2. jouw creativiteit vertalen in een etalage met aantrekkingskracht
 3. etalagepoppen elegant leren aankleden
 4. studeren waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo
 5. als professioneel Etaleur werken voor kleine familiewinkels of grote ketens

Etaleur, een beroep met toekomst!

Word jij warm van piekfijne en aanlokkelijke etalages? Als etaleur richt je elke etalage in volgens het seizoen, het imago of het thema van de winkel. Hiermee prikkel jij klanten om binnen te komen. Winkeluitbaters weten maar al te goed dat een verleidelijke etalage pure winst oplevert. Professionele etaleurs zijn dan ook goud waard!

Met deze thuiscursus leer jij de essentiële principes van visual merchandising en de kunst van het etaleren. Decoratie, verlichting, psychologische effecten, kleureffecten, marketinginstrumenten, en nog zoveel meer. Dat is jouw professionele expertise!

Als Etaleur heb je allerlei mogelijkheden. Je kan werken in interieurwinkels, als freelancer voor verschillende winkels of je start gewoon je eigen winkel!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

etaleur, etalagiste, winkelstylist, etalage, kledingzaak, bakkerij, interieur, interieurstylist, creatief, decoratie, composities, winkelinrichting, etalageopmaak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een interieurwinkel, in een kledingwinkel of op een beurs
 • Zelfstandig Etaleur

Vaardigheden en skills

 • Inspiratie vinden en je creativiteit vertalen naar een originele etalage
 • Compositie, ruimtelijk denken en kleurenleer combineren om klanten binnen te lokken
 • Je professionele en doelgerichte etalage laten renderen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De checklist van de etaleur
 • Onmisbare gereedschappen en technieken
 • Etalagemateriaal en decoratie
 • De marketinginstrumenten van een winkel
 • Visual merchandising en winkelanalyse
 • De acht vuistregels voor een geslaagde etalage
 • Verschillende soorten etalages
 • Psychologische effecten en kleureffecten van een etalage
 • Professionele verlichting met optimaal effect
 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig etaleur

etaleur, etalagiste, winkelstylist, etalage, kledingzaak, bakkerij, interieur, interieurstylist, creatief, decoratie, composities, winkelinrichting, etalageopmaak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Louis Orban

“Als interieurarchitect heb ik een zeer goed inzicht in ruimtes, definieer ik de problemen, analyseer ze, anticipeer en geef ik aangepaste oplossingen.” Aan het woord is onze docent Louis Orban. “Al 20 jaar heb ik ervaring met diverse architecten- en ingenieursbureaus en als projectleider organiseer en coördineer ik de activiteiten van medewerkers.”
 
Deze allround vakspecialist leidt jou zonder moeilijkheden op tot wat je maar wil: Schilder-Behanger, Etaleur, Verlichtingsadviseur, Interieurstylist of Colorist. En wil je de puntjes op de i zetten, kies dan bij hem de cursus Eindafwerking!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Etaleur

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Een mooie etalage vraagt om het juiste kleurenspel, productvariatie, aangepaste verlichting en een kunstzinnige touch. Een mooie etalage is een echt huzarenstukje. In deze cursus leer je hoe je net te werk gaat. Perfect als je meer passanten naar binnen wil lokken in je eigen shop, of andere winkels wil helpen om hun uitstraling te verbeteren.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Etaleur?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Etaleur vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Retail. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een toegewijd docent en ervaren interieurarchitect. Deze geeft jou via een online platform praktische oefeningen, regelmatige feedback en handige tips uit zijn carrière. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Etaleur!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een ervaren ontwerper, stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en praktijkoefeningen samen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een prima beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Etaleur een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Etaleur snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een kledingwinkel in jouw buurt. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is zo een handig opstapje naar een mooie carrière als Etaleur. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Etaleur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Etaleur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

etaleur, etalagiste, winkelstylist, etalage, kledingzaak, bakkerij, interieur, interieurstylist, creatief, decoratie, composities, winkelinrichting, etalageopmaak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Etaleur maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een allesomvattend cursusboek met voorbeelden en opdrachten. Daarnaast ontvang je een jaar lang professionele online begeleiding van een interieurexpert. Daarbovenop krijg je ook toegang tot extra lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start als professioneel Etaleur!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
etaleur, etalagiste, winkelstylist, etalage, kledingzaak, bakkerij, interieur, interieurstylist, creatief, decoratie, composities, winkelinrichting, etalageopmaak, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Etaleur

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS