Opleiding

OPLEIDING

Faalangst (Omgaan met)

Wil jij...

 1. zelfzeker en assertief in het leven staan
 2. mensen helpen om te presteren op elk moment, zonder zweet, trillend stemmetje of black-out
 3. jouw aanpak als mama, papa, leerkracht, coach of sporttrainer verfijnen
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 5. genieten van online begeleiding door een echte topcoach

Angstcoach, een beroep met toekomst!

We kunnen ons allemaal wel een situatie herinneren dat de angst om te falen je overmande: een examen, een presentatie, een groot project,... Een druk leven en hoge verwachtingen kunnen er soms toe leiden dat angst de kop opsteekt en je een gevoel van verlamming ervaart. Ben je niet zeker hoe je hiermee om moet gaan? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

De cursus is bedoeld voor mensen die hiermee willen leren omgaan, maar ook om anderen te coachen in het proces. Je leert de oorzaken identificeren, verschillende technieken en ontspanningsoefeningen toe te passen, en krijgt assertiviteitstraining om sterker in je schoenen te staan. Zo ben jij in staat om de volgende keer gerichter en efficiënter je angst en de situatie onder controle te houden.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

omgaan met faalangst, faalangst, g-denken, ontspanningsoefeningen, weerbaarheidstraining, assertiviteit, pesten, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig coach voor omgaan met faalangst
 • Coach voor omgaan met faalangst op een school of in een bedrijf
 • Freelance coach voor omgaan met faalangst voor ouders en leerkrachten

Vaardigheden en skills

 • G-denken en assertiviteit? Jij weet er alles van
 • Doeltreffende ontspanningsoefeningen en weerbaarheidstraining
 • Deskundig omgaan met faalangst en iemand begeleiden met faalangst
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is faalangst en wat ligt er aan de basis van faalangst?
 • Fysieke oefeningen en weerbaarheidstraining
 • G-denken: van een niet-helpende gedachte naar een helpende gedachte
 • Assertiviteit: hoe sta ik sterker in mijn schoenen?
 • Een analyse van de lichaamstaal
 • Faalangst en agressie: welke invloed heeft dit op mij?
 • De verschillende ontspanningsoefeningen die je kunnen helpen
 • Pesten en faalangst – hoe ga ik hiermee om?
 • Omgaan met faalangst voor ouders en leerkrachten
 • Hoe begeleid je iemand bij faalangstproblemen?

omgaan met faalangst, faalangst, g-denken, ontspanningsoefeningen, weerbaarheidstraining, assertiviteit, pesten, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Martin Dijs

Sinds 2016 ben ik docent bij het Centrum voor Afstandsonderwijs waar ik de cursussen: burn-out coach, trainer faalangst/weerbaarheid en ADHD coach verzorg. Daarnaast werk ik als onderwijsspecialist op het gebied van gedrag bij Passend Onderwijs Lelystad Dronten. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen zijn wie ze zijn. Om je goed te kunnen voelen met wie je bent heb je soms even een duwtje in je rug nodig. Ik zie dat als de gemene deler van de cursussen die ik verzorg: zorgen dat de ander kan zijn wie hij is. Met respect voor de ander kijken hoe je die ander een stapje verder kunt brengen op zijn of haar reis.
 
Mijn achtergrond ligt in het speciaal onderwijs. Ik heb een kleine 14 jaar voor de klas gestaan op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daarvoor heb ik klinische kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd aan de V.U. en heb ik de verkorte opleiding PABO gedaan.
 
Ik wens je veel plezier bij het volgen van de door jou gekozen cursus, Martin Dijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Faalangst (Omgaan met)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Faalangst is een veelvoorkomend en vaak verkeerd begrepen verschijnsel. In deze thuisstudie leer je hoe je ermee omgaat. Je leert ook meer over weerbaarheid, assertiviteit, g-denken en de onderliggende oorzaken van faalangst. Dat komt van pas als jij professioneel of privé in contact komt met onzekere mensen. Coaches, therapeuten, ouders, leerkrachten en sporttrainers zijn hier allemaal aan het juiste adres. Ook als je zelf faalangst hebt, is deze cursus een handig hulpmiddel.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Persoonlijke Ontwikkeling en Coaching. Neem dus zeker eens een kijkje!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Faalangst (Omgaan met) binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

 

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte topcoach, stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een gebalanceerde mix tussen theorie, oefeningen en voorbeelden. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief leerplatform. Zo krijg je een prima beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Faalangst (Omgaan met) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Faalangst (Omgaan met) in de praktijk omzetten? Volg dan een stage in een coachingsbureau. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want een stage vormt op die manier het ideale opstapje naar een mooie carrière als Angstcoach. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een interessante stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Faalangst (Omgaan met). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Angstcoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

omgaan met faalangst, faalangst, g-denken, ontspanningsoefeningen, weerbaarheidstraining, assertiviteit, pesten, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Faalangst (Omgaan met) maar 239.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
omgaan met faalangst, faalangst, g-denken, ontspanningsoefeningen, weerbaarheidstraining, assertiviteit, pesten, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Faalangst (Omgaan met)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS