Opleiding

Familiecoach

Als individuen zijn we allemaal anders. Binnen families leidt deze verscheidenheid soms tot meningsverschillen, misverstanden en discussies. Zo ontstaat frictie in relaties tussen partners, ouder en kind of broer en zus.

Creëer je graag wederzijds begrip en verbondenheid? Dan is deze thuiscursus iets voor jou! Deze opleiding leert je emotionele en relationele verbindingen binnen een familie te analyseren, herstellen en versterken. Via constructieve communicatie leer je meningen verzoenen. Als neutrale partij zie jij helder wat voor de betrokkenen niet zo evident is.

Door oplossingen aan te reiken, help je mensen opnieuw een gezonde en gelukkige band op te bouwen. Jij biedt verzoening, iedereen krijgt voldoening!

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

269.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.


LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je online ondersteuning door een professioneel familietherapeut. Die begeleidt je doorheen het leerproces. En dat een jaar lang. Uniek aan een thuisstudie is de uitzonderlijke vrijheid die je geniet: jij studeert waar en wanneer je maar wil. Je legt ook pas examen af wanneer je er helemaal klaar voor bent. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Familiecoach!


Stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Familiecoach al tijdens het studeren in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een coachingsbureau of een zelfstandig familiecoach. Een stage is een prima manier om relevante werkervaring op te doen en professionele contacten te leggen. Spreek die contacten na je stage aan om snel werk te vinden als Familiecoach.

Bepaal zelf de plek, duur en periode van de stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dit contract enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde dcoument. Vervolgens loopt je tot maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Zo ben je na een geslaagd examen meteen vertrokken voor een droomcarrière als Familiecoach. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een echte coachingsspecialiste, stelde het cursusmateriaal op maat samen. De docent combineerde theorie met praktijkgerichte oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een prima beeld van hoe het examen eruit zal zien. Het cursusmateriaal is volledig. Je dient dus zelf geen extra boeken aan te kopen. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte en succesvolle thuisstudie Familiecoach.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Familiecoach bedraagt maar 269.00 euro. Voor dit bedrag ontvang je allereerst een uitgebreid cursusboek met voorbeelden en oefeningen. Daarnaast krijg je een jaar lang professionele online begeleiding van een ervaren coachingsexpert. Ook inbegrepen is de toegang tot ons interactief studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je meteen alles op zak voor een geslaagde thuisstudie!


PROGRAMMA

 • Wat is coaching? Een holistische aanpak
 • Het intakegesprek
 • Coachingsvaardigheden en het coachingstraject
 • Het enneagram: ken jezelf en de ander
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Dramadriehoek
 • Naar een nieuwe beleving van de familierelaties
 • Constructieve communicatie
 • Starten als zelfstandig Familiecoach
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

SKILLS

 • Een deskundig intakegesprek voeren
 • Verschillende coachingsvaardigheden beheersen en toepassen
 • Constructieve communicatie? Jij weet er alles van!
 • Familierelaties analyseren, herstellen en versterken

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Medewerker van een Familiecoach
 • Werknemer in een coachings- of relatiebemiddelingsbureau
 • Zelfstandig Familiecoach

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%? Dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Familiecoach. Hiermee solliciteer je meteen voor een droombaan als Familiecoach. Wil je als zelfstandig Familiecoach een eigen praktijk oprichten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Familiecoach. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een echte coachingsspecialiste, stelde het cursusmateriaal op maat samen. De docent combineerde theorie met praktijkgerichte oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een prima beeld van hoe het examen eruit zal zien. Het cursusmateriaal is volledig. Je dient dus zelf geen extra boeken aan te kopen. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte en succesvolle thuisstudie {$course.CourseName}.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Familiecoach af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Familiecoach. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Onze Docenten

Onze Docenten

Diane Dekelver
Even kennismaken…Met Diane Dekelver
Ik ben geboren en getogen in Vlaams-Brabant en als viertalig directiesecretaresse werkte ik gedurende vele jaren in internationale firma's te Brussel. Met het verstrijken van de jaren merkte ik echter hoe langer hoe meer dat mensen in de zakenwereld slechts zo lang meetelden als ze verkoopcijfers en deadlines haalden, en ik voelde mij daar hoe langer hoe minder goed bij...
Ook privé kreeg ik enkele rake klappen te verwerken. Ontgoocheld in de wereld en de mensen rondom mij zocht en vond ik stilaan stevigheid en vertrouwen in mezelf. Natuurlijk ging dit met vallen en opstaan, maar naarmate de tijd vorderde en ik nieuwe vaardigheden onder de knie kreeg, voelde ik me sterker en sterker worden en uiteindelijk werd het een geweldige ervaring om zelfbewust en vol vertrouwen in het leven en in de wereld te staan.
Deze nieuw opgedane levenservaring wilde ik graag aan anderen meegeven, ik wilde hen helpen om er na een tegenslag sneller terug bovenop te komen dan bij mij het geval was geweest, en ik ben verschillende opleidingen gaan volgen. 
Intussen is het voor mij een echte passie geworden om mensen op een intensieve, oprechte en betrokken manier te begeleiden en stimuleren in hun persoonlijke groei en bewust-wordingsproces.
Mijn grootste voldoening is dan ook om te mogen meemaken hoe mensen er telkens weer in slagen hun leven op de juiste rails te krijgen en te genieten van de weg naar het doel dat ze zich gesteld hebben, en daar help ik hen maar wat graag bij!
 
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS