Opleiding

OPLEIDING

Fashion Blogger

Wil jij...

 1. een fabuleuze fashion blogger worden
 2. weten hoe je social media verovert met jouw verhalen, blogs en foto´s
 3. ontdekken hoe je als blogger geld verdient en winst maakt

Fashion Blogger, een beroep met toekomst!

#DeSchoonheidsschool presents: de unieke cursus Fashion Blogging & Social Media! Ben jij gek op mode en een echte social media addict? Heb je al een eigen modeblog of Instagram-account of zou je er graag een starten? En wil je er graag een leuke cent mee verdienen door samen te werken met hippe brands? Schrijf je dan nu in!

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats je blogdoelen bepalen. Je gaat vanaf les één op zoek naar jouw unieke manier om op te vallen om zo jouw sterke punten optimaal te benutten en je boodschap te verspreiden. Je leert hierbij niet enkel perfecte foto´s nemen en selecteren, maar ook hoe je een échte killerpost schrijft.

Wees klaar voor een hele lading likes, goodies en followers!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Fashion Blogger

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt18/12/202029/01/202118u30 - 21u30Vrij
Brugge17/02/202117/03/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen03/03/202131/03/202118u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel08/03/202105/04/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

fashion blog, fashion blogging, modeblog, mode blog, mode, fashion, bloggen, instagram, facebook, instafamous, opleiding, cursus, lessen, training, workshop, diploma, leren, schoonheidssschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Fashion Blogger (Werknemer)
 • Fashion Blogger (Zelfstandige)
 • Journalist (Specialisatie Fashion Bloggen)
 • Content Marketeer (Specialisatie Fashion Bloggen)
 • Redacteur (Specialisatie Fashion Bloggen)

Vaardigheden en skills

 • Een opvallende blog maken vol ´wauw´ foto´s en killer posts
 • Jij weet perfect hoe je jezelf en je blog professioneel in de spotlights zet
 • Jij trekt als geen ander followers aan op al je social mediakanalen
 • Jij kent de tools om met je blog een leuke cent te verdienen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een blog starten en je eigen styleguide maken
 • Een killer post schrijven
 • Je blog promoten en doortrekken op social media
 • Een mediakit samenstellen
 • Omgaan met uitnodigingen en goodies
 • Brands contacteren
 • Fashion Fotografie: hoe bewerk ik mijn foto´s en welke apps zijn er?

fashion blog, fashion blogging, modeblog, mode blog, mode, fashion, bloggen, instagram, facebook, instafamous, opleiding, cursus, lessen, training, workshop, diploma, leren, schoonheidssschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Fashion Blogger

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen die verzot is op Instagram, modeblogs of online shopping is hier aan het juiste adres. Time to switch gears! In plaats van influencers te volgen, word jij dankzij deze opleiding zelf dé referentie op het vlak van fashion, style en brands. Ideaal als je je modewinkel in de spotlights wil zetten, jouw eigen kledinglijn wil promoten of gewoon graag je ervaringen en meningen met anderen deelt. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren blogger maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Steek je handen dus maar uit de mouwen.
Hoe start ik als zelfstandig Fashion Blogger?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Mode & Styling. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om je skills te verdiepen én verbreden.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Fashion Blogger bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je gaat vanaf les één op zoek naar jouw unieke manier om online op te vallen. Op het einde van de rit ben je dan klaar om als succesvol fashion blogger naam te maken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fashion Blogger vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten een laptop, oplader, pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga eens langs bij je favoriete modemagazine of bij een social media influencer en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage ontdek je in real life hoe een blog succesvol wordt. Je bouwt ook aan een netwerk in de modewereld. Dat is onmisbaar als je snel je eigen fashion blog wil lanceren!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Na de lessen ontvang je een deelnameattest waarmee je je kennis en nieuwe vaardigheden aantoont.

fashion blog, fashion blogging, modeblog, mode blog, mode, fashion, bloggen, instagram, facebook, instafamous, opleiding, cursus, lessen, training, workshop, diploma, leren, schoonheidssschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Fashion Blogger betaal je 259.00 euro. In ruil krijg je een geïllustreerd lesboek, professionele begeleiding van een invloedrijke fashion blogger, het gebruik van de leslokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
fashion blog, fashion blogging, modeblog, mode blog, mode, fashion, bloggen, instagram, facebook, instafamous, opleiding, cursus, lessen, training, workshop, diploma, leren, schoonheidssschool
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS