Opleiding

OPLEIDING

Fashionfotografie

Wil jij...

 1. modieuze modellen professioneel op beeld leren vastleggen
 2. alles leren over fashionfotografie: van foto´s nemen tot foto´s bewerken en retoucheren
 3. jouw passie voor mode en fotografie combineren in één job
 4. meer verdienen als fotograaf door jouw aanbod uit te breiden

Fashionfotograaf, een beroep met toekomst!

Strike a pose! Heb jij een basisopleiding fotografie achter de rug? En is mode geen passie, maar a way of life? Kies dan nu voor de unieke opleiding Fashionfotografie en start binnenkort als succesvol fotograaf in de modewereld.

Tijdens deze praktische opleiding leert een professioneel modefotograaf je hoe je modellen en outfits vastlegt op de gevoelige plaat. En dat in een professionele fotostudio! Je komt alles te weten over de gebruikte studiomaterialen en opstellingen. Onder andere welke belichting, achtergrond en poses het geheel naar een hoger niveau tillen. Uiteraard komt ook het retoucheren van foto’s aan bod. Zo bekom je een inspirerend eindproduct.

Schrijf je vandaag nog in voor deze flitsende opleiding!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  6 lessen

  3 lesuren

  329.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Fashionfotografie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen05/12/202023/01/202110u00 - 13u00Zat
Hasselt06/02/202113/03/202110u00 - 13u00Zat
Gent25/04/202106/06/202110u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

cursus fashion photography opleiding fashion fotography, cursus fashion fotography, leren fotograferen, cursus fotograaf, avondschool, volwassenenonderwijs, modefotografie, modefotograaf, fashion fotographer, fashion images, fashion pictures, modefotograa

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig modefotograaf
 • Medewerker in een fotostudio
 • Fotograaf bij een modemerk, kledingketen of fashionmagazine
 • Fotograaf bij modeshows en fashionevenementen

Vaardigheden en skills

 • Je creëert een waaier aan inspirerende modebeelden.
 • Je haalt door sublieme retouches het allerbeste uit jouw foto’s.
 • Jij leidt een professionele shoot in goede banen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is fashionfotografie?
 • Studiomateriaal en opstellingen (met model)
 • Praktijkoefeningen (met model)
 • Conceptuele fashionfotografie (commercieel)
 • Retoucheren van fashionbeelden met Portrait Pro

cursus fashion photography opleiding fashion fotography, cursus fashion fotography, leren fotograferen, cursus fotograaf, avondschool, volwassenenonderwijs, modefotografie, modefotograaf, fashion fotographer, fashion images, fashion pictures, modefotograa

Onze docenten

Phil Tubbax

Phil Tubbax is een Belgische modefotograaf met Indiase roots, hij werkt zowel in binnen- en buitenland voor mode-magazines, mode-ontwerpers en kledingwinkels.
 
Zijn specialiteit is modellenportfolio's  maken en vernieuwen van modellen voor modellenbureau’s. Phil Tubbax geeft sinds 2017 de cursus Fashion Fotografie voor de Mediaschool/Schoonheidsschool. Ondertussen doceert hij ook de andere fotografie-cursussen. Hij probeert zijn jarenlange ervaringen in de fotografie, mee te geven aan de nieuwe cursisten om hen zo op te leiden tot volwaardige fotografen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Fashionfotografie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Modefoto´s hebben altijd een unieke, aantrekkelijke feeling. Daar is natuurlijk een reden voor: de foto´s moeten fashionista´s en andere mogelijke kopers in een oogopslag aanspreken. Dankzij deze opleiding krijg ook jij die feeling in je vingers. Ideaal als je jouw aanbod als fotograaf wil uitbreiden of je eigen modecreaties op beeld wil vastleggen!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen. Ook kennis van Studio- en Productfotografie is wenselijk.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. In een professioneel uitgerust lokaal oefen je elke les actief met je camera. Maak je lens dus maar schoon en zet je arendsogen dus maar op scherp!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Hoe start ik als zelfstandig Fashionfotograaf?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Photoshop voeg je bijvoorbeeld fotobewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Fashionfotografie bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Op het einde van de rit ben je klaar om als succesvol modefotograaf aan de slag te gaan. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fashionfotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Zelf breng je je eigen spiegelreflex- of systeemcamera mee. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Kijk zeker even na of je camera voldoende opgeladen is, of neem ook je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Breng dan de handleiding mee. Als je een statief en/of lichtmeter hebt, mag je ze ook meenemen.

Jouw docent vertelt tijdens de eerste les wanneer je best een oefenmodel meebrengt. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal, neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een professioneel modefotograaf en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage werk je in real life een fotoshoot uit. Je werkt met echte modellen en voor echte opdrachtgevers. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een flitsende carrière te lanceren als professioneel Fashionfotograaf.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding maak je tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk. Jouw docent beoordeelt die opdrachten. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Fashionfotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Fashionfotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

cursus fashion photography opleiding fashion fotography, cursus fashion fotography, leren fotograferen, cursus fotograaf, avondschool, volwassenenonderwijs, modefotografie, modefotograaf, fashion fotographer, fashion images, fashion pictures, modefotograa

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Fashionfotografie betaal je 329.00 euro. In ruil krijg je professionele begeleiding van een bekwame modefotograaf, het gebruik van de leslokalen (met bijhorend studiomateriaal en professionele modellen) en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
cursus fashion photography opleiding fashion fotography, cursus fashion fotography, leren fotograferen, cursus fotograaf, avondschool, volwassenenonderwijs, modefotografie, modefotograaf, fashion fotographer, fashion images, fashion pictures, modefotograa
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS