Opleiding

Financieel Manager

Geld, kapitaal, vermogen! Word jij wakker van deze woorden? Ambieer jij een carrière als Financieel Manager of ben je van plan een eigen zaak op te richten?

Met deze praktijkgerichte thuiscursus lanceer jij een carrière als deskundig en strategisch Financieel Manager. Jij waakt over de geldstromen binnen de firma. Jij wordt zo een onmisbare schakel binnen elke organisatie.

Je leert een financieel plan opstellen. Je ontdekt hoe je geplande investeringen analyseert en budgetteert, met aandacht voor het fiscale aspect. Van thuis uit en tegen de scherpste prijs school je jezelf tot een kei in financieel beleid. Geen voorkennis vereist! Ideaal dus voor marketing-, hr-, of general managers die kennis over financiën willen opdoen.

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

295.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.


LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een hogeschooldocent en financiële rot in het vak. Die docent geeft jou via ons online leerplatform praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld. Je staat er dus niet alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ontvang je per post het diploma Financieel Manager!


Stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Financieel Manager snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Van kledingwinkels en koffiebars tot commerciële banken en overheidsinstellingen: een Financieel Manager kan overal stage lopen. Tijdens de stage doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is zo een handig opstapje naar een interessante carrière als Financieel Manager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je kiest de periode, plek en duur van de stage zelf. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een financiële duizendpoot, stelde de leerstof op maat samen. Op het einde van elk hoofdstuk in de cursus vind je praktische, specifieke en algemene oefenvraagstukken waarmee een financieel manager dagelijks geconfronteerd wordt. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door via het online leerplatform. Zo krijg je een perfect beeld geven van het examen. De cursus is bovendien volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Financieel Manager een waar succes te maken!


Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Financieel Manager maar 295.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met theorie en oefeningen. Daarnaast ontvang je één jaar lang praktijkgerichte online begeleiding van een toegewijd topdocent en gehaaid financieel expert. Ten slotte krijg je toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om een stevige basis te leggen voor een aantrekkelijke carrière in finance management!


PROGRAMMA

 • Een financieel plan opstellen
 • Boekhouding, liquiditeit, solvabiliteit en rendabiliteit
 • Bepalen van kostprijzen
 • Closing en reporting
 • Verantwoordelijkheid nemen over de geldstromen, het personeel en het wagenpark
 • Fiscale raadgevingen doen
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Internationaal ondernemen
 • Een onderneming (mee) opstarten
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

SKILLS

 • Een financieel plan opstellen én professioneel uitvoeren
 • De verschillende geldstromen deskundig beheren en bijsturen waar nodig
 • Winstgevende investeringen doen en de verzekeringsportefeuille beheren

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Financieel Manager in elk soort onderneming of organisatie
 • Zelfstandig Financieel Manager
 • Freelance budgetcoach

EXAMEN EN DIPLOMA

Wanneer je de cursus voltooid hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Financieel Manager. Hiermee solliciteer je direct voor een topjob als Financieel Manager. Wil je hierna je eigen zaak opstarten? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan dit ook gewoon op onze school).

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Financieel Manager. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een financiële duizendpoot, stelde de leerstof op maat samen. Op het einde van elk hoofdstuk in de cursus vind je praktische, specifieke en algemene oefenvraagstukken waarmee een financieel manager dagelijks geconfronteerd wordt. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door via het online leerplatform. Zo krijg je een perfect beeld geven van het examen. De cursus is bovendien volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een waar succes te maken!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Financieel Manager af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Financieel Manager. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Cliff Mostien

Onze Docenten

Cliff Mostien
Zoek je een praktijkgerichte docent Bedrijfsbeheer, Economie of Financieel Management? Dan hebben wij een topaanbieding voor jou! Als lector op diverse hogeschoolopleidingen slaagt Cliff Mostien er al jaren in jouw interesse op te wekken voor het opstarten van een eigen zaak.
 
“Ik opteer zelf al meer dan 6 jaar voor het statuut van zelfstandige”, zo meldt Cliff ons. “Ik denk dat ik intussen alle voordelen, maar ook valkuilen ervan ken.” Het paradepaardje van Cliff is en blijft Marketing: “Een eigen zaak moet je niet alleen intern goed kunnen beheren, je moet ook nog 3 andere zaken goed kunnen, de zogenaamde 3 V’s: Verkopen, Verkopen en Verkopen”.
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS