Opleiding

OPLEIDING

Fitnessinstructeur

Wil jij...

 1. klanten laten zweten met een complete work-out, van biceps tot quadriceps
 2. weten hoe je gerpersonaliseerde trainingsschema's opstelt
 3. leren hoe je elk fitnesstoestel optimaal gebruikt
 4. jezelf verder specialiseren als sportcoach of trainer
 5. van je favoriete fitnesscentrum jouw werkplek maken

Fitnessinstructeur, een beroep met toekomst!

De gym is uitgegroeid tot dé plek om te sporten en te bewegen. Nooit tevoren gingen zoveel Belgen naar een fitnesscentrum. Met de opleiding Fitnessinstructeur krijg jij alle vaardigheden onder de knie om al die sportievelingen te begeleiden. Jij helpt anderen om te werken aan hun gezondheid en conditie. Jij geeft je klanten een extra duwtje in de rug en houdt ze gemotiveerd. Bovendien zorg je voor een begeleiding op maat. Resultaat? Het gezonde, fitte en afgetrainde lichaam waar zoveel mensen van dromen!

Dankzij deze cursus hou je je klanten ook in topvorm met deskundig voedingsadvies en motivatietraining. Het uitgebreide hoofdstuk over de anatomie van het menselijk lichaam helpt je dan weer in het uitzoeken van gepersonaliseerde oefeningen op elk niveau. Of het nu met halters, op toestellen of enkel met lichaamsgewicht is: jij voorziet je klanten van een fitnessprogramma op maat!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  495.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Fitnessinstructeur

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen10/02/202121/04/202118u30 - 21u30Woe 
-15%
Hasselt17/02/202121/04/202118u30 - 21u30Woe 
-15%
Gent04/03/202106/05/202118u30 - 21u30Don 
-15%
Aalst04/03/202127/05/202118u30 - 21u30Don 
-15%

PROGRAMMA

fitness, fitnessinstructeur, personal coach, personal trainer, medewerker fitnesscentrum, fitnesstoestellen, groepslessen, cursus, opleiding, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig fitnesscoach
 • Fitnessinstructeur in een sportschool of fitnesscentrum
 • Freelance personal trainer

Vaardigheden en skills

 • Jij geeft klanten gepersonaliseerde oefeningen en trainingsschema's.
 • Jij stelt fitnesstesten en fitnessprofielen op.
 • Voedingsadvies en motivatietraining? Als coach ben je van alle markten thuis!
 • Je weet hoe je de toestellen in de gym perfect afstelt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Fitness
 • Algemene basisbegrippen over voedsel en drank
 • Psychologie
 • Anatomie en fysiologie, de absolute basis als goede instructeur
 • Trainingsleer: jarenlange wetenschap in jouw handen
 • Cardio en kracht in de praktijk
 • Wat is functioneel trainen? De toekomst!
 • Blessures
 • Doping
 • Starten als zelfstandig fitnessinstructeur

fitness, fitnessinstructeur, personal coach, personal trainer, medewerker fitnesscentrum, fitnesstoestellen, groepslessen, cursus, opleiding, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Bruno Crabbé

Na een carrière van meer dan 10 jaar in de IT sector ging Bruno zijn passie achterna en schoolde zich om tot Personal Trainer, Sportvoedingsadviseur en Sportpsychologisch adviseur. Ondertussen is Bruno hoofdtrainer in een fitnesszaak en organiseert hij naast groepslessen ook Personal Training aan huis of op externe locatie. Hèt perfecte bewijs dat de opleidingen van het CVA bijdragen aan een succesvolle carrièreswitch.
 
Dankzij het verwerven van didactische inzichten in zijn vorige carrière, is hij ook docent van de opleiding Personal Coach, Sportpsychologie en Core Stability.
Zijn jarenlange sportbeoefening en dagelijkse begeleiding zorgen voor praktische inzichten hoe je als Personal Coach aan de slag kan na het behalen van je diploma.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Fitnessinstructeur

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Fitnesscentra en gyms beleven hoogdagen. Steeds meer mensen willen nu eenmaal ana hun gezondheid én aan hun lichaam werken. Dat zorgt voor een toenemende vraag naar professionele fitnessinstructeurs. Met deze opleiding groei jij uit tot zo'n instructeur. Zo maak jij van jouw passie voor sport en beweging een volwaardige job. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een breed gamma aan cursussen rond het thema Sport. Check het aanbod, schrijf je in en word een veelzijdig sportcoach!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Fitnessinstructeur bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen leer je eerst alles over het fitness en sportvoeding. Daarna kom je meer te weten over hoe het lichaam in elkaar zit, blessures, psychologie en nog zoveel meer! Aan het einde van de cursus ben jij in staat je klanten een allesomvattende coaching te bieden. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fitnessinstructeur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest. In de latere lessen ga je op verplaatsing naar professionele fitnesscentra. Voorzie dan comfortabele of sportieve kleding en pas ook je schoeisel aan. Jouw docent kondigt deze leerrijke uitstapjes op voorhand aan.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete gym en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage begeleid je echte klanten tijdens hun trainingen. Op stage leer je elke dag nog iets bij over coaching. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Fitnessinstructeur.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Fitnessinstructeur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Fitnessinstructeur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

fitness, fitnessinstructeur, personal coach, personal trainer, medewerker fitnesscentrum, fitnesstoestellen, groepslessen, cursus, opleiding, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Fitnessinstructeur bedraagt 495.00 euro. Dit bedrag omvat een uitgebreid lesboek met praktische oefeningen, de professionele begeleiding van een absolute topcoach, het gebruik van de lokalen en het examen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
fitness, fitnessinstructeur, personal coach, personal trainer, medewerker fitnesscentrum, fitnesstoestellen, groepslessen, cursus, opleiding, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Fitnessinstructeur

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS