Opleiding

OPLEIDING

Frans (Beginners)

Wil jij...

 1. Frans leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. één van de meest gesproken talen ter wereld onder de knie krijgen
 3. vlotter samenwerken met Franstalige klanten, collega´s of zakenpartners
 4. locals in hun eigen taal aanspreken op je volgende reis naar la douce France
 5. sneller een leuke job vinden door een extra taal aan je cv toe te voegen

Franssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Vouloir c'est pouvoir! Zin om je Frans grondig bij te schaven? Reden genoeg! 220 miljoen mensen spreken Frans over meer dan 5 continenten. Een woordje Frans opent dan ook talrijke deuren bij bedrijven met netwerken in Frankrijk, Canada, Zwitserland en het Afrikaanse continent. Maar je hoeft het niet te ver te zoeken: Frans is de tweede officiële taal in België. Franse communicatievaardigheden zijn dan ook een rechtstreeks ticket naar een betere job en een hoger salaris in ons land.

Met deze praktijkgerichte groepscursus dompel jij jezelf onder in de taal van de liefde en cultuur. In 15 lessen beheers jij het Frans voldoende om een vlot gesprek te voeren over verschillende onderwerpen. Je behaalt ook een diploma op niveau A1 van het Europese referentiekader. Geen voorkennis vereist!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  15 lessen

  3 lesuren

  449.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Frans (Beginners)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen06/10/202026/01/202118u30 - 21u30Din
Bruxelles / Brussel02/11/202022/02/202118u30 - 21u30Maa
Gent04/02/202110/06/202118u30 - 21u30Don
Hasselt08/02/202124/05/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

frans, frans beginners, frans A1, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van de Franse taal is een pluspunt op elk cv.

Vaardigheden en skills

 • Frans spreken, begrijpen, lezen en schrijven op niveau A1 van het Europese Referentiekader
 • Jezelf perfect redden in het Frans in het dagelijkse leven: op restaurant, in de winkel, bij de dokter,...
 • Je kansen vergroten bij het vinden van een nieuwe job of in het doorgroeien naar een nieuwe functie
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Jezelf voorstellen in het Frans
 • De tijd, dagen van de week, maanden en seizoenen
 • Praten over voorkeuren, opinies, het weer
 • Op restaurant bestellen
 • De dagelijkse activiteiten
 • Familie en mensen beschrijven
 • Kleding - woordenschat
 • In de winkel / Boodschappenlijstje
 • Huis en tuin, op straat
 • Jouw hobby’s omschrijven
 • Bij de dokter
 • De verschillende lichaamsdelen
 • Over je gezondheid praten
 • Afscheid nemen

frans, frans beginners, frans A1, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken

Onze docenten

Axelle Van Horenbeeck

Axelle Van Horenbeeck is een docente met een passie voor management en talen. Na haar studies deed ze ervaring op als HR-assistant, project manager, product supervisor en accountmanager. Daarna werd ze leerkracht Frans, Nederlands en Engels aan het Nederlands Taalinstituut. Haar passie en ervaring maakt haar de geschikte docente voor de cursus Frans zakelijke communicatie. Axelle zal je de nodige woordenschat en vaardigheden voorschotelen om Frans te kunnen spreken in een zakelijke context.

Martine Bodard

Docent Martine is van opleiding leerkracht, maar kwam al snel in de wereld van de administratie terecht. “Doorheen de jaren werkte ik bij verschillende bedrijven, en telkens was mijn takenpakket enorm gevarieerd”, zegt Martine. “In een bepaald bedrijf had ik zo dagelijks contact met filialen in het Verenigd Koninkrijk, waardoor mijn Engelse taalvaardigheid een enorme boost kreeg. Bij andere bedrijven maakte ik op één dag bijvoorbeeld presentaties, organiseerde ik een vergadering, had ik contact met hotels enzovoort.”
 
Martine haalt erg veel voldoening uit een gevarieerd beroep als administratief bediende. Sinds enkele jaren geeft ze daarom ook les over haar job, zodat ze meer mensen kan aansteken met haar enthousiasme over het vak.

Inge Struyf

Docente Inge Struyf is gepassioneerd door mensen ondersteunen die vrij, bewust en met meer vreugde door het leven willen gaan. Dan staan ze immers in hun kracht, kunnen ze hun talenten ontwikkelen en zichzelf zijn in verbinding met hun omgeving, in relaties, op school en op het werk. Ze is er van overtuigd dat een veilige en inspirerende omgeving de basis is voor de ontwikkeling van je oorspronkelijk potentieel.

Inge is Biodanzadocent, co-directrice van de Vlaamse Biodanzaschool en creatief therapeut. Daarnaast is ze erkend als loopbaanbegeleider en ontwikkelingsgericht coach die haar klanten bevrijdt van hun strijd naar perfectionisme.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Frans (Beginners)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Frans wil leren. Of je nu Frans wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met Franstalige vrienden en familieleden, met Franstalige zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een mooie aanvulling voor jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Onder begeleiding van een ervaren taaldocent leer je de taal stap voor stap aan.
Welk taalniveau heb ik na deze opleiding bereikt?
Na deze taallessen beheers je de Franse taal op niveau A1 van het Europees Referentiekader. Dit betekent dat je in staat bent om conversaties in het Frans te verstaan, eenvoudige teksten te lezen en te schrijven, gesprekken over algemene onderwerpen te voeren,… Je hebt een stevige basis!
Kan ik me na deze opleiding nog verdiepen in de Franse taal?
Absoluut, als je de taal nog beter wil beheersen volg je simpelweg onze cursus Frans (Gevorderden).

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Frans (Beginners) bestaat uit 15 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Frans (Beginners) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Een nieuwe taal leer je natuurlijk door ze intensief te gebruiken. Geen zin om rap even naar Parijs of Luik te verhuizen? Dan is een stage de ideale oplossing! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een bedrijf in jouw buurt met Waalse partners of Franstalige klanten. Spring eens binnen en vraag naar een toffe stageplaats. Door actief met Franstaligen samen te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw taalniveau snel op te krikken!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Frans (Beginners). Met dit diploma toon je jouw talenkennis aan, bijvoorbeeld tijdens sollicitaties.

frans, frans beginners, frans A1, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 449.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een docent met een voorliefde voor de Franse taal, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
frans, frans beginners, frans A2, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, espanol, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS