Opleiding

OPLEIDING

Frans (Beginners)

Wil jij...

 1. op basisniveau Frans leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. locals in hun eigen taal aanspreken op je volgende reis naar la douce France
 3. vlotter samenwerken met Franstalige klanten, collega´s of zakenpartners
 4. sneller een leuke job vinden door een extra taal aan je cv toe te voegen
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een gedreven taaldocent

Franssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Parlez-vous français? Zin om snel en efficiënt Frans te leren? Reden genoeg! Miljoenen mensen, verspreid over alle continenten, spreken Frans als moedertaal. Een woordje Frans opent deuren bij allerlei bedrijven, van Frankrijk tot Canada. Frans is daarnaast ook een officiële taal in België. Franse communicatievaardigheden zijn in ons land een rechtstreeks ticket naar een betere job en een hoger salaris!

Met deze praktijkgerichte thuisstudie dompel je jezelf onder in de taal van Brel en Voltaire. De thuisstudie is speciaal ontwikkeld voor mensen zonder voorkennis. Na afloop van deze cursus lees, spreek, schrijf en versta jij Frans op niveau A1 van het Europese referentiekader. Jouw Frans is dan vlot en zelfzeker! Bon courage!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

Frans, Frans leren, Frans spreken, Frans schrijven, Frans voor Dummies, Frans voor Beginners, Frans Beginners, cursus, opleiding, leren, thuisstudie, studie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, school, lessen, graduaat, diploma

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van de Franse taal is een pluspunt op elk cv.

Vaardigheden en skills

 • Een zelfzeker gesprek voeren en teksten vlot lezen
 • Zelf foutloze e-mails, brieven en teksten schrijven
 • Winkelen, informeren of presenteren in het Frans? Jij kan het allemaal!
 • Moeiteloos Frans gebruiken in je professionele leven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Jezelf voorstellen: van afkomst tot beroep
 • Begroeten en afscheid nemen
 • Alles over grammatica
 • De tijd, seizoenen, maanden van het jaar
 • In het restaurant, de supermarkt en de winkel
 • Een appartement of woning huren/kopen
 • Objecten in het huis
 • Conversaties op straat
 • Kledij en het lichaam; iemand omschrijven
 • Praten over het dagelijkse leven
 • Ontspanning en vrijetijdsbesteding
 • Reisbestemmingen
 • Meningen uiten en ideeën delen
 • Bij de dokter: jouw gezondheid

Frans, Frans leren, Frans spreken, Frans schrijven, Frans voor Dummies, Frans voor Beginners, Frans Beginners, cursus, opleiding, leren, thuisstudie, studie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, school, lessen, graduaat, diploma

Onze docenten

Liesbeth De Raedt

Liesbeth De Raedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar om dan naar het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs over te stappen.
 
"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te beginnen schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."
 
Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met een job en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Frans (Beginners)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Frans wil leren. Of je nu Frans wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze basisopleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Franse taal.
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Frans op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd, op je werk of op reis zoveel mogelijk Frans. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Frans. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, schrijf je na deze thuisstudie meteen in voor Frans (Intermédiaire) of Frans (Zakelijke Communicatie) en verbeter je taalniveau!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving meteen beginnen met studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het interactief studentenplatform. Het handboek en de papieren versie van de cursus brengen we gelijktijdig naar de post. Die ontvang je dus snel thuis. Het grote voordeel van een thuisstudie is de enorme flexibiliteit die je hebt. Jij studeert waar en wanneer je maar wil. Dankzij de praktijkgerichte begeleiding van een ervaren taaldocent sta je er bovendien nooit alleen voor. Je legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Dat is absolute vrijheid! Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Frans (Beginners)!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit losbladig materiaal waarin zowel de theorie als praktijk wordt aangeleerd. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Frans (Beginners) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Zet je kennis uit de opleiding Frans (Beginners) al tijdens het studeren om in de praktijk! Een stage leent zich daar perfect toe. Ga bijvoorbeeld als stagiair aan de slag in een bedrijf of organisatie met Franstalige klanten of partners. Tijdens een stage gebruik je de Franse taal op een actieve en professionele manier. Je timmert ook aan een netwerk. Spreek dat netwerk na je stage aan om snel een leuke nieuwe baan te vinden.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van de stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dit contract enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Daarna ga je tot maximaal 300 uur als stagiair aan de slag. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Frans (Beginners). Hiermee toon je jouw taalvaardigheid aan en solliciteer je meteen voor een internationale topjob in alle soorten sectoren.

Frans, Frans leren, Frans spreken, Frans schrijven, Frans voor Dummies, Frans voor Beginners, Frans Beginners, cursus, opleiding, leren, thuisstudie, studie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, school, lessen, graduaat, diploma

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Frans (Beginners) slechts 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek én een handboek met audio-ondersteuning. Daarnaast krijg je via Skype 4 uur intensieve begeleiding van een gediplomeerd romaniste. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Ten slotte krijg je ook toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles bij de hand voor een geslaagde thuisstudie Frans (Beginners)!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Frans, Frans leren, Frans spreken, Frans schrijven, Frans voor Dummies, Frans voor Beginners, Frans Beginners, cursus, opleiding, leren, thuisstudie, studie, thuis studeren, afstandsonderwijs, studeren, school, lessen, graduaat, diploma
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Frans (Beginners)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS