Opleiding

OPLEIDING

Frans (Zakelijke Communicatie)

Wil jij...

 1. in het Frans je plan leren trekken in professionele en zakelijke omgevingen
 2. vlot en zelfzeker Frans spreken met klanten, collega´s of zakenpartners
 3. probleemloos Franse brieven, offertes, rapporten en facturen leren opstellen
 4. meer kans maken op een leuke baan in Brussel, Wallonië of Frankrijk

Franssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Lukt een gerecht bestellen en de rekening vragen in een Frans restaurant je wel, maar merk je dat je kennis tekortschiet in een zakelijke situatie? Wil je graag professioneel in het Frans leren telefoneren, vergaderen en mailen? Dan is deze cursus jou op het lijf geschreven!

Deze praktijkgerichte lessen zijn toegankelijk voor iedereen die reeds een basiskennis Frans heeft. Onze opleidingen bieden heel wat mogelijkheden om je eerder verworven talenten te ontplooien en je skills aan te scherpen. De cursus is ideaal voor zowel werknemers als ondernemers die vaak in contact staan met Franstalige klanten of collega’s en beter met hen willen leren communiceren.

Het Zakelijk Frans geeft je carrière een flinke boost in tweetalig België!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  6 lessen

  3 lesuren

  279.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Frans (Zakelijke Communicatie)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen28/02/201904/04/201918u30 - 21u30Don
Bruxelles / Brussel01/04/201913/05/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt02/04/201921/05/201918u30 - 21u30Din
Gent23/04/201928/05/201918u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

frans, zakelijk frans, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van de Franse taal is een pluspunt op elke CV.

Vaardigheden en skills

 • Ook in zakelijke situaties redt je jezelf perfect in het Frans
 • In het Frans telefoneren, vergaderen, correcte brieven en e-mails schrijven? Voor jou is het geen uitdaging meer!
 • Jouw klanten waarderen je kennis van de Franse taal
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Professioneel leren telefoneren
 • Een telefoongesprek voorbereiden
 • Klachtenbehandeling via de telefoon
 • Iemand correct doorverbinden
 • Professionele brieven en e-mails schrijven
 • Prijsaanvragen, offertes en facturen opstellen
 • Financiële correspondentie
 • Vergaderingen plannen
 • Verschillende soorten verslagen opmaken
 • Rapporten opstellen
 • Statistieken en tabellen interpreteren

frans, zakelijk frans, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken

Onze docenten

Lidy Devis

Ik ben Lidy en geef Frans en Toerisme in de  Schoonheidsschool. Ik geef al jaren les in het regulier onderwijs. Ik vind het fijn om mensen die uit eigen interesse of die een carrièreswitch overwegen, een opleiding te geven. Deze mensen zijn meestal heel gemotiveerd en willen er echt komen. 

Axelle Van Horenbeeck

Axelle Van Horenbeeck is een docente met een passie voor management en talen. Na haar studies deed ze ervaring op als HR-assistant, project manager, product supervisor en accountmanager. Daarna werd ze leerkracht Frans, Nederlands en Engels aan het Nederlands Taalinstituut. Haar passie en ervaring maakt haar de geschikte docente voor de cursus Frans zakelijke communicatie. Axelle zal je de nodige woordenschat en vaardigheden voorschotelen om Frans te kunnen spreken in een zakelijke context.

Martine Bodard

Docent Martine is van opleiding leerkracht, maar kwam al snel in de wereld van de administratie terecht. “Doorheen de jaren werkte ik bij verschillende bedrijven, en telkens was mijn takenpakket enorm gevarieerd”, zegt Martine. “In een bepaald bedrijf had ik zo dagelijks contact met filialen in het Verenigd Koninkrijk, waardoor mijn Engelse taalvaardigheid een enorme boost kreeg. Bij andere bedrijven maakte ik op één dag bijvoorbeeld presentaties, organiseerde ik een vergadering, had ik contact met hotels enzovoort.”
 
Martine haalt erg veel voldoening uit een gevarieerd beroep als administratief bediende. Sinds enkele jaren geeft ze daarom ook les over haar job, zodat ze meer mensen kan aansteken met haar enthousiasme over het vak.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Frans (Zakelijke Communicatie)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Als jij op je werk vaak in contact komt met de Franse taal, in gesprekken met klanten of telefoontjes met collega´s bijvoorbeeld, ben je hier aan het juiste adres. Dankzij deze opleiding druk jij je in de toekomst zelfzeker én spontaan in het Frans uit. In alle zakelijke of professionele situaties schakel jij zonder moeite over van het Nederlands naar het Frans. Dat is een enorm pluspunt voor jouw carrière!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Frans (Beginners) te volgen. Zonder basiskennis is het moeilijk om actief aan deze taallessen deel te nemen.
Welk taalniveau heb ik na deze opleiding bereikt?
Na deze taallessen ben jij in staat om jezelf op het werk vlot, zelfzeker én spontaan in het Frans uit te drukken. Telefoneren, vergaderen, mailen of klanten aanspreken in het Frans? Voor jou is het een eitje!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Frans (Zakelijke Communicatie) bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze lessen leer je op een professionele manier hoe je je kennis van het Frans aanscherpt om een zakelijk gesprek te kunnen voeren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Frans (Zakelijke Communicatie) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Zakelijk communiceren leer je natuurlijk pas echt door het actief te doen. Geen tijd om snel even naar Lyon of Luik te verhuizen? Dan is een stage de ideale oplossing! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een bedrijf in jouw buurt met Franstalige klanten of zakenpartners. Spring eens binnen en vraag naar een toffe stageplaats. Door actief met Franstaligen samen te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om de kwaliteit van jouw Frans nog een niveau hoger te tillen!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Frans (Zakelijke Communicatie). Hiermee toon je jouw kennis van het Frans aan als je op zoek bent naar een nieuwe job of als je promotie wil maken.

frans, zakelijk frans, frans leren, cursus, opleiding, leren, lessen, school, avondlessen, avondschool, onderwijs, volwassenenonderwijs, taalcursus, taalopleiding, talen, taal leren, taal spreken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 279.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een docent die de Franse taal meer dan machtig is, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS