Opleiding

OPLEIDING

Fysica (Basis)

Wil jij...

 1. op een flexibele en snelle manier fysische basiskennis opdoen
 2. jezelf onderdompelen in de wereld van elektrische weerstand, massa, osmose en nog zo veel meer
 3. jouw geheugen opfrissen om mee te kunnen praten met vrienden, collega’s of familieleden
 4. je kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Voorbereiding op een hogere studie tot fysicus, een beroep met toekomst!

Ben je geïnteresseerd in de krachten van de natuur zoals de zwaartekracht, magnetisme, hoe de kooi van Faraday werkt,...? Ben jij gefascineerd door de uitleg achter deze fenomenen en wil je meer leren over materie, straling en energie? Dan is deze thuisstudie echt iets voor jou!

Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je bepaalt volledig zelf wanneer en hoe lang je studeert. Zo kan je de opleiding Basis Fysica volledig op je eigen tempo afwerken. Deze cursus kan je dus perfect combineren met je andere activiteiten. Het is hoe dan ook een bron van interessante weetjes, wetennschap en kennis!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

fysica, thuisstudie, aggregatie, deeltjesmodel, aantrekkingskracht, cohesie, adhesie, gaswetten, diffusie, osmose, viscositeit, elektrische lading, wet van Ohm, stroomkringen, wet van pouillet, wisselstroom, wisselspanning, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Basiskennis Fysica
 • Fysica voor Centrale Examencommissie

Vaardigheden en skills

 • Massa, volume en dichtheid, oplosbaarheid en intermoleculaire aantrekkingskrachten berekenen alsof het je tweede natuur is
 • Aggregatietoestanden correct beschrijven
 • Cohesie, adhesie, elektrische lading, energie en vermogen berekenen? Jij kan het allemaal!
 • Schakelen van weerstanden kent geen geheimen meer voor je
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Massa, volume en dichtheid, oplosbaarheid en intermoleculaire aantrekkingskrachten
 • Aggregatietoestanden en het deeltjesmodel
 • Gassen en gaswetten; smelten en stollen; verdampen en condenseren
 • Oppervlaktespanning en capillariteit: cohesie en adhesie
 • Diffusie, osmose en viscositeit
 • Elektrische lading en basisbegrippen van de elektrische stroom
 • De elektrische weerstand en de wet van Ohm met het potentiaal, de spanning en de elektrische stroomkringen -het energie en het vermogen van elektrische stroom
 • Schakelen van weerstanden: in serie of parallel, wisselstroom of wisselspanning,  de wet van Pouillet
 • Golven en trillingen: ontstaan en toepassingsgebieden

fysica, thuisstudie, aggregatie, deeltjesmodel, aantrekkingskracht, cohesie, adhesie, gaswetten, diffusie, osmose, viscositeit, elektrische lading, wet van Ohm, stroomkringen, wet van pouillet, wisselstroom, wisselspanning, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Stijn Auwers

Hoofddocent

Stijn Auwers is docent van de cursussen wiskunde TSO en BSO, wetenschappen BSO, stukadoor, dakdekker en ruwbouw. Hij is een gepassioneerd leerkracht in hart en nieren.
 
Dankzij zijn eigen opleidingen en achtergrond heeft Stijn een enorme bagage: “Ik ben al mijn hele leven leerkracht. Naast het lesgeven aan het CVA geef ik ook wiskunde en wetenschappen aan de 3e graad van de middelbare school. Dankzij mijn opleiding als ingenieur ben ik heel breed gevormd. Ik prijs me daarmee gelukkig, want daardoor kan ik allerlei verschillende cursussen doceren. Ik hou ervan om een beetje een manusje-van-alles te zijn.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Fysica (Basis)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Of je nu gewoon iets bij wil leren, je geheugen wil opfrissen of je kinderen wil helpen met hun huiswerk, met deze thuisstudie kom jij aan je trekken. Je doet fysische basiskennis op en bent in staat om mee te praten over thema’s als elektriciteit, trillingen, golven,... Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus maakt jou stap voor stap wegwijs in begrijpelijke taal.
Is de thuisstudie puur theoretisch?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je fysische kennis te testen. Die oefeningen stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.
Kan ik me ook verdiepen in andere wetenschapsvakken?
Natuurlijk! We hebben verschillende wetenschapscursussen in ons aanbod. Kies de cursus die bij je past en leer de wondere wereld waarin we leven nog beter kennen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Fysica (Basis) binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

 

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf een eenvoudig rekenmachine om de oefeningen in de cursus op te lossen. Neem die oefeningen ook zeker door met je persoonlijke docent. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuiscursus hoef je geen stage te lopen. De cursus zou voldoende uitgewerkt moeten zijn met oefeningen en ander didactisch materiaal om voor het examen te slagen. Natuurlijk bestaan er tal van documentaires en boeken waar je je nog in kan verdiepen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Fysica (Basis). Dit diploma vormt ongetwijfeld het begin van een levenslange fascinatie voor fysica. Een prachtige ontdekkingstocht die nooit eindigt!

fysica, thuisstudie, aggregatie, deeltjesmodel, aantrekkingskracht, cohesie, adhesie, gaswetten, diffusie, osmose, viscositeit, elektrische lading, wet van Ohm, stroomkringen, wet van pouillet, wisselstroom, wisselspanning, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Fysica (Basis) maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
fysica, thuisstudie, aggregatie, deeltjesmodel, aantrekkingskracht, cohesie, adhesie, gaswetten, diffusie, osmose, viscositeit, elektrische lading, wet van Ohm, stroomkringen, wet van pouillet, wisselstroom, wisselspanning, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Fysica (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS