Opleiding

Gezondheidsconsulent

Heb jij een gezonde obsessie voor evenwichtige leef- en eetgewoonten? Verlies je jezelf in artikels over natuurlijke behandelwijzen? Met deze cursus maak jij van je passie je beroep!

Je ontwikkelt jezelf tot deskundig gezondheidscoach die klanten toont hoe ze naar de natuur kunnen grijpen om hun leven terug in balans te brengen. Met professionele en aangepaste coaching laat je klanten terug bruisen van de energie.

Je leert alles over natuurlijke therapieën en de energiekanalen van ons lichaam. Ten slotte bereid je jezelf ook voor om een eigen praktijk als professioneel gezondheidscoach te starten.

PRAKTISCHE INFO

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

399.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.


LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang praktijkgerichte oefeningen, feedback op vraag en tips uit het werkveld van een topdocent en gepassioneerd gezondsheidsgoeroe, via ons online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je klaar bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!


Stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Gezondheidsconsulent snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je je netwerk verder uit met contacten die jou wel eens aan een job als gezondheidsconsulent kunnen helpen!

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een diëtist in je buurt en bied je skills als stagiair aan. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als gezondheidsconsulent. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om aan je studie Gezondheidsconsulent te beginnen. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk specifieke en samenvattende oefenvragen die je een goed beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Bovenop het cursusboek ontvang je ook een dvd met didactisch filmmateriaal. Hierop kan je zien hoe de handelingen in de praktijk worden uitgevoerd. Dit dient ter extra ondersteuning van de theorie in de cursus.


Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Gezondheidsconsulent maar 399.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, een jaar lang begeleiding van een bezield docent met haar eigen health en welnesspraktijk, toegang tot extra lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om je meteen aan de slag te helpen als gezondheidscoach!


PROGRAMMA

 • De drie pijlers van de aromatherapie
 • Etherische oliën, plantaardige oliën en hun gebruik
 • Zelf aroma-blendings maken a.d.h.v. recepten
 • Oosterse geneeswijzen
 • Massagetechnieken
 • Natuurlijke cosmetica; recepten en verzorging volgens gelaatstype
 • Anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam
 • Bach-bloesemtherapie
 • Ayurveda en chakra's
 • Natuurlijke en alternatieve voeding
 • Starten als gezondheidsconsulent, klanten werven en een eigen praktijk opstarten
GRATIS
PROEFHOOFDSTUK

SKILLS

 • Professionele massagetechnieken toepassen
 • Natuurlijke cosmetica gebruiken voor huidverzorging 
 • Gezond voedingsadvies geven 
 • Natuurlijke geneeswijzen, relaxatietechnieken en reflexologie correct toepassen
 • Aroma-blendings maken en gebruiken

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Gezondheidsconsulent
 • Aromatherapeut
 • Chakratherapeut
 • Bachbloesemtherapeut

EXAMEN EN DIPLOMA

Wanneer je de cursus voltooid hebt leg je het examen Gezondheidsconsulent af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Gezondheidsconsulent. Hiermee solliciteer je meteen voor een uitdagende job als gezondheidsconsulent. Wil je liever als zelfstandige gezondheidscoach je eigen zaak in het leven roepen? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (Vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen). Zo heb je alles op zak om erin te vliegen als zelfstandig gezondheidscoach!

Exclusieve deelname aan de cursus Beauty- en Wellnessmarketing

Bij De Schoonheidsschool vinden we het enorm belangrijk om je te helpen je carrière een echte boost te geven. Daarom krijg je na het behalen van je diploma volledig gratis toegang tot de unieke cursus Wellnessmarketing. Tijdens deze onmisbare lessenreeks verklappen succesvolle ondernemers uit de wereld van beauty, wellness en fashion je alle geheimen om de top te bereiken in deze uitdagende sector!

ONTDEK DEZE
OPLEIDING

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Gezondheidsconsulent. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om aan je studie {$course.CourseName} te beginnen. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk specifieke en samenvattende oefenvragen die je een goed beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Bovenop het cursusboek ontvang je ook een dvd met didactisch filmmateriaal. Hierop kan je zien hoe de handelingen in de praktijk worden uitgevoerd. Dit dient ter extra ondersteuning van de theorie in de cursus.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Gezondheidsconsulent af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Gezondheidsconsulent. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Onze Docenten

Onze Docenten

Sofie Jambers
Sofie is van opleiding geschiedkundige en heeft ook een lerarendiploma op zak. Toen ze jaren geleden met gezondheidsproblemen te kampen kreeg, besloot ze zich te verdiepen in de aroma- en fytotherapie, en zo groeide haar passie. Ze volgde voedingsleer en kruidenleer aan de Europese Academie en specialiseerde zich in talrijke energetische geneeswijzen: energetische aromatherapie (volgens de 5 elementen), energetische orgaanstudie, aikido, welnesskinesiologie, Schüssler zouten, Bach bloesems, Kirlian fotografie, kleurenpunctuur (volgens de methode van Mandel), acupunctuur, voetreflexologie,...
 
Sinds 2005 geeft ze zelf cursussen bij de Schoonheidsschool en het Centrum voor Afstandsonderwijs, nadat ze al workshops en advies had gegeven op de Artevelde Hogeschool, voor Mobistar, Le Petit Marsaillais,... Onder de naam "Erba" biedt ze daarnaast ook haar eigen gamma aan kwaliteitsproducten aan. Een echte specialiste dus!
SCHRIJF JE NU INCONTACT

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS