Opleiding

OPLEIDING

Google Ads - SEA

Wil jij...

 1. leren hoe je in een mum van tijd succesvolle Google Ads-campagnes lanceert
 2. alles weten over keywords, impressions, CTR, CPC, remarketing en nog zoveel meer
 3. ontdekken hoe je met een minimaal budget een maximaal resultaat behaalt
 4. meer winst maken door jouw website naar de top van de zoekresultaten in Google te stuwen
 5. meer verdienen als digital marketeer door Google Ads aan je skill set toe te voegen

Digital Marketeer, een beroep met toekomst!

Wil jij bovenaan in de zoekresultaten van Google belanden? Dan zorg je best zeker dat zoekmachinemarketing of Search Engine Advertising (SEA) onderdeel uitmaken van je mediaplan.

Met deze praktische opleiding (met Engelstalig cursusboek) leer je op korte termijn Google Ads kennen en inzetten. Je maakt kennis met de campagnestructuur en leert een doeltreffende zoekwoordenstrategie met een zo laag mogelijke CPC (Cost Per Click) en zo hoog mogelijke CTR (Click-Through Rate) uitwerken. Je past de juiste technieken toe om je budget en biedingen te bepalen, zodat je de meest prominente plaats in Google inneemt.

Zo krijg je zeker de juiste prospecten of klanten naar je site en is je ROI (Return On Investment) zo optimaal mogelijk!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  3 lesuren

  420.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Google Ads - SEA

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent05/01/202102/03/202118u30 - 21u30Din 
-15%
Leuven19/01/202116/03/202118u30 - 21u30Din 
-15%
Kortrijk25/01/202122/03/202118u30 - 21u30Maa 
-15%
Gent20/02/202110/04/202113u00 - 16u00Zat 
-15%
Brugge11/03/202127/05/202118u30 - 21u30Don 
-15%
Hasselt13/03/202108/05/202114u00 - 17u00Zat 
-15%
Antwerpen15/03/202117/05/202118u30 - 21u30Maa 
-15%
Hasselt18/03/202103/06/202118u30 - 21u30Don 
-15%
Antwerpen17/04/202112/06/202109u30 - 12u30Zat 
-15%
Gent29/04/202117/06/202118u30 - 21u30Don 
-15%
Mechelen03/05/202121/06/202118u30 - 21u30Maa 
-15%
Antwerpen14/09/202102/11/202118u30 - 21u30Din 
-15%
Aalst15/09/202110/11/202118u30 - 21u30Woe 
-15%

PROGRAMMA

google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketing

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Google Ads-specialist bij een digital agency
 • Online marketeer bij een marketingbureau
 • Zelfstandig online marketeer/digital specialist
 • ...

Vaardigheden en skills

 • De perfecte online campagnestructuur op poten zetten
 • Impactvolle advertentieteksten schrijven met het gewenste effect op jouw klanten/prospecten
 • Een doeltreffende zoekwoordenstrategie bepalen en perfect leren werken met het welgekende veilingsysteem
 • Aan de slag gaan als zelfstandig Google Ads-expert
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Starten met Google Ads
 • De verschillende instellingen en tabbladen
 • Het bepalen van de structuur van uw account
 • De verschillende campagnemogelijkheden
 • Search, Display, App, Video, Shopping
 • De werking van het ‘veilingsysteem’
 • Het selecteren van de juiste zoekwoorden
 • Tips voor het schrijven van een advertentietekst
 • Het bepalen van de CPC
 • Het instellen en meten van conversies
 • Remarketing
 • De koppeling met Google Analytics

google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketing

Onze docenten

Patrick Dooms

E-commerce … Aan het begin van deze eeuw enkel nog voor grote bedrijven weggelegd, maar vandaag voor veel sectoren een must om hoge omzetten te halen. En dat had onze docent Patrick Dooms al vlug begrepen. Bijna 15 jaar is hij zaakvoerder van een bedrijf dat zich bezighoudt met websites, ontwerp & drukwerkbegeleiding.
 
“Als je je hele zaak op orde hebt qua voorraad, boekhouding, klantendienst, personeel, … is het maar een kleine stap om ook te gaan verkopen via het internet”, zo zegt Patrick. “Nog vaak zie ik winkels, zowel grote als kleine, die behoorlijk wat meer omzet zouden kunnen maken.” Wil je weten hoe? Volg dan zijn cursus Webshop Starten. En ja, deze kan je alvast ook online bestellen …
 

Rob Defresne

Na een brede culturele opleiding met lerarendiploma rolde Rob in 2012 de wereld van online marketing in. Het begon met SEO en SEA voor kleine zelfstandigen, maar door ervaring en opleiding groeide hij al snel uit tot een allround marketeer voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Naast zijn werk als freelancer beheert hij ook een eigen geschiedenisblog en enkele kleinere websites.
 
Als docent vind hij altijd dat de theorie als basis een springplank vormt naar het praktische werk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zien we hoe het (niet) moet, en samen brainstormen we hoe we de meest voorkomende online marketing problemen zouden aanpakken. Op die manier weet je niet alleen wat je moet doen, en waarom, maar kweken we ook een digitale attitude die je gebruikt over SEO, SEA, Social Media, E-mail en zoveel meer. Zo ben je op het einde van de cursus klaar om met vertrouwen aan de slag te gaan als online marketeer!   
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Google Ads - SEA

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen weet dat pagina 2 van de zoekresultaten in Google de beste plek is om een lijk te verbergen. Daar zal niemand het ooit vinden. Als jij daarentegen wil dat jouw business wel prominent aanwezig is in de zoekresultaten, is deze cursus verplichte kost. Op een interessante, vlotte manier krijg jij alle info die je nodig is hebt om jouw bedrijf of werkgever naar de top te sturen!
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, je gaat actief aan de slag met Google Ads. Je zet campaigns op, maakt ad groups aan en kiest de juiste keywords. Kortom, je dompelt jezelf helemaal onder in de wereld van SEA.
Wat is het verschil tussen SEA en SEO?
SEA, of search engine advertising, heeft als doel een website zo hoog mogelijk in de gesponsorde zoekresultaten te doen verschijnen. Dat gebeurt door het opzetten van reclamecampagnes in Google Ads. SEO, of search engine optimization, heeft als doel een website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te doen verschijnen. Dat gebeurt door optimalisatie van de website. Leer meer over SEO in onze cursus SEO - Scoren in Google.
Waarom is er enkel een Engelstalig cursusboek?
Google Ads gebruikt enorm veel Engelse termen en begrippen: van keywords, impressions en CTAs tot landing pages. Door met een Engelstalig cursusboek te werken, maken we het voor jou gemakkelijk om het vakjargon snel op te pikken.
Heb ik na deze opleiding voldoende kennis om het officiële certificaat van Google te behalen?
Ja, na het instuderen van onze cursus ben jij helemaal voorbereid op het examen van Google. Het officiële certificaat haal jij zo binnen!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! De ééndagsopleiding Google Ads Advanced bouwt verder op wat je in deze cursus leert.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Google Ads - SEA bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Stap voor stap zie je aan de hand van onder andere de juiste keywords en effciënte advertenties jouw zoekresultaten spectaculair stijgen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Google Ads - SEA vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je enkel een laptop met lader en verlengsnoer mee naar de les. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Daarom dat het ondersteunend lesmateriaal van de opleiding ter beschikking wordt gesteld via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt!

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je opleiding al met echte ads, keywords en bids aan de slag? Heb je nu al zin om een professionele campaign uit te rollen? Ga dan eens langs bij een marketingbureau of op de marketingafdeling van een bedrijf in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplek. De marketingervaring die je daar opdoet is goud waard voor je verdere carrière als Digital Marketeer!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Laat het ons weten en wij brengen de nodige documenten in orde. Je loopt maximaal 300 uur stage. Zorg ervoor dat je alles afrondt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van de opleiding leg je het officiële online examen van Google af. Als je slaagt, ontvang je een certificaat van Google en het diploma Google Ads - SEA. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Digital Marketeer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketing

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 420.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide Engelstalige lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren Google Ads-expert, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketing

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Digitale Marketing (Allround) bespaar je maar liefst € 238. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Digitale Marketing (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketin

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Digitale Marketing (Allround)

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite, google adwords, online advertenties, Search Engine Advertising, zoekmachinemarketin

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig Online Marketeer in hoofd- of bijberoep
 • Freelance marketingconsultant
 • Marketingexpert bij een bedrijf

   

Info over deze allround opleiding

Een sterke online aanwezigheid doet de omzet enorm stijgen. Een goede online marketingcampagne is dan ook onmisbaar om je consumenten te bereiken. Met deze opleiding groei je uit tot een Online Marketeer en creëer je al gauw een optimaal rendement!

Het opleidingstraject bestaat uit 4 modules. Je start met Marketing (Basis), waarna je jouw website met behulp van SEO in de spotlight leert zetten. De module SEA focust op digitale marketing via Google Ads. In de module Social Media Marketing ontdek je ten slotte hoe je de belangrijkste social mediakanalen in jouw strategie integreert.

Programma

Module: Marketing (Basis)
Module: SEO - Scoren in Google
Module: Google Ads - SEA
Module: Social Media Marketing
Word Online Marketeer

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS