Opleiding

OPLEIDING

Google Ads Basic

Wil jij...

 1. jouw bedrijf, product of merk naar de top van de zoekresultaten in Google sturen
 2. meer klanten lokken en meer winst maken door in te zetten op online advertenties
 3. alles leren over campaigns, keywords, CTR, bids, CPC, en nog zo veel meer
 4. aantrekkelijke advertentieteksten leren schrijven die meteen in het oog springen
 5. jezelf perfect voorbereiden om het officiële Google Ads-certificaat te behalen

Digital Marketeer, een beroep met toekomst!

Voor elk bedrijf is een sterke online aanwezigheid heel belangrijk. Maar enkel van zoekresultaten afhankelijk zijn, heeft ook nadelen. Want als je pagina in de ranking daalt, doen je inkomsten hetzelfde. Met Google AdWords zorg je ervoor dat je advertenties steeds bovenaan de resultaten verschijnen. En dankzij deze basisopleiding leer jij de fundamentals van AdWords zodat je snel naar de top van de advertenties schiet!

Onder begeleiding van een topdocent ontdek je alle geheimen van Ads. Leer wat CPC betekent, op welke manieren je geld biedt voor je campagnes en hoe je nagaat of je advertenties scoren of niet. Zo stoom je jezelf helemaal klaar om voor jouw bedrijf de beste strategie te creëren die de verkoop doet stijgen!

Schrijf je nu in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  3 lessen

  4 lesuren

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Google Ads Basic

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen25/01/202108/02/202109u00 - 13u00Maa 
-15%
Gent05/03/202119/03/202110u00 - 14u00Vrij 
-15%
Bruxelles / Brussel15/03/202129/03/202109u00 - 13u00Maa 
-15%
Hasselt06/05/202120/05/202109u00 - 13u00Don 
-15%

PROGRAMMA

adwords, online, google, google adwords, advertenties, zoekresultaten, online campaigns, cost per click, strategie, bedrijf, opleiding, B2B

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze dagopleiding is geschikt voor iedereen binnen de marketing & sales van een bedrijf. Met deze kennis zet je perfecte Adscampagnes op die de verkoop doen stijgen. Vergroot zo je carrièrekansen!

Vaardigheden en skills

 • Je kent de basis van Ads en gebruikt de meest courante functionaliteiten
 • Je weet hoe je een campagne opbouwt en je advertenties online zet
 • Je bent in staat om rapporten op te stellen met alle info over prestaties en dergelijke
 • Je weet hoe je verschillende strategieën toepast om steeds het beste resultaat te bekomen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Starten met Google Ads
 • De structuur van Google Ads
 • De verschillende instellingen en tabbladen
 • Hoe werkt het biedingssysteem
 • De verschillende soorten campagnes
 • Het search- en displaynetwerk
 • Met welke zoekwoorden stijg jij naar de top?
 • Tips voor het schrijven van een advertentietekst
 • Negative keywords en hun praktisch nut
 • Het bepalen van de CPC

adwords, online, google, google adwords, advertenties, zoekresultaten, online campaigns, cost per click, strategie, bedrijf, opleiding, B2B

Onze docenten

Rob Defresne

Na een brede culturele opleiding met lerarendiploma rolde Rob in 2012 de wereld van online marketing in. Het begon met SEO en SEA voor kleine zelfstandigen, maar door ervaring en opleiding groeide hij al snel uit tot een allround marketeer voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Naast zijn werk als freelancer beheert hij ook een eigen geschiedenisblog en enkele kleinere websites.
 
Als docent vind hij altijd dat de theorie als basis een springplank vormt naar het praktische werk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zien we hoe het (niet) moet, en samen brainstormen we hoe we de meest voorkomende online marketing problemen zouden aanpakken. Op die manier weet je niet alleen wat je moet doen, en waarom, maar kweken we ook een digitale attitude die je gebruikt over SEO, SEA, Social Media, E-mail en zoveel meer. Zo ben je op het einde van de cursus klaar om met vertrouwen aan de slag te gaan als online marketeer!   
 

Karina Ramaekers

Docente Karina is een echte selfmade vrouw. Doorheen de jaren deed ze ervaring op als PR-verantwoordelijke en coördinator in mediabedrijven. Sinds ze in 2009 zaakvoerder werd in het bedrijf LogiKa Communication, kan ze haar talenten helemaal benutten.
 
Wat ze daar doet? Mediaplanning, strategisch advies, copywriting, trainingen op maat … Er is geen aspect van communicatie waar Karina niet thuis in is. Daarbij komt nog dat ze eerder al ervaring opdeed als docent in dit domein. Zij leert jou dus met plezier én expertise alles over copywriting, communicatie, marketing en nog veel meer!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Google Ads Basic

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen weet dat pagina 2 van de zoekresultaten in Google de beste plek is om een lijk te verbergen. Daar zal niemand het ooit vinden. Als jij daarentegen wil dat jouw business wel prominent aanwezig is in de zoekresultaten van ’s werelds grootste marketing tool, dan is deze cursus verplichte kost.
Wanneer start de volgende opleiding Google Ads Basic?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, je gaat actief aan de slag met Google Ads. Je zet campaigns op, maakt ad groups aan en kiest de juiste keywords. Kortom, je dompelt jezelf helemaal onder in de wereld van SEA.
Heb ik na deze opleiding voldoende kennis om het officiële certificaat van Google te behalen?
Ja, na het instuderen van onze cursus ben jij helemaal voorbereid op het examen van Google. Het officiële certificaat haal jij zo binnen!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Zeer zeker! Na deze opleiding verdiep je jezelf in de cursus Google Ads Advanced. Bekijk ook de andere opleidingen in het thema Marketing om je nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Google Ads Basic bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze interessante en intensieve cursus ga je professioneel met Google Ads aan de slag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Google Ads Basic vind je per lessenreeks de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Zelf breng je enkel een laptop, oplader en eventueel een verlengsnoer mee. Daarnaast neem je nog pen en papier mee. Dat is handig om notities te maken.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen. Na de praktijkgerichte lessen ben jij helemaal klaar om zelf succesvolle campagnes te lanceren en de zoekresultaten in Google te domineren.

Examen en diploma

Na de lessen krijg je een certificaat om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

adwords, online, google, google adwords, advertenties, zoekresultaten, online campaigns, cost per click, strategie, bedrijf, opleiding, B2B

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Google Ads Basic maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
adwords, online, google, google adwords, advertenties, zoekresultaten, online campaigns, cost per click, strategie, bedrijf, opleiding, B2B
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS