Opleiding

OPLEIDING

Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten

Wil jij...

 1. actief timmeren aan een aangename werkplek waar iedereen zich goed voelt
 2. leren hoe je problematische signalen vroegtijdig erkent
 3. leren hoe je effectief optreedt tegen grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer
 4. uitgroeien tot dé vertrouwenspersoon binnen je bedrijf

Vertrouwenspersoon, een beroep met toekomst!

Eén op de vijf werknemers wordt jaarlijks slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag. Voor elke onderneming is dit 1 persoon te veel. De werkvloer is een open plek waar iedereen zich veilig moet voelen. Daarom is het belangrijk om bij de eerste signalen van problemen meteen op te treden. Maar hoe?

Tijdens deze professionele opleidingsdag leer je hoe je handelt wanneer er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. Je ontdek hoe je een vertrouwenspersoon wordt en op welke manieren je mensen zich veilig laat voelen om met hun verhaal naar buiten te komen. Zo reageer je proactief en ga je voor een werkplek waar geen plaats is voor dit gedrag.

Met deze opleiding ga jij voor een bedrijf waar iedereen zich goed voelt!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  5 lesuren

  129.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent18/11/202018/11/202009u00 - 14u00Woe
Hasselt19/11/202019/11/202009u00 - 14u00Don
Antwerpen25/02/202125/02/202109u00 - 14u00Don

PROGRAMMA

grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, vertrouwenspersoon, wangedrag, metoo, B2B, opleiding, coach, veilige werkplek, vertrouwen, abuse, werkvloer, ongepast gedrag

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Deze opleiding vormt een perfecte aanvulling voor de kennis voor iedereen in een HR- of managementfunctie. Zo weet jij hoe je moet reageren bij grensoverschrijdend gedrag en ga je voor een veilige en open werkomgeving voor al je werknemers. Jij bent de ideale vertrouwenspersoon!

Vaardigheden en skills

 • Jij weet hoe je efficiënt reageert wanneer er zich gevallen van overschrijdend gedrag voordoen
 • Jij bent de perfecte vertrouwenspersoon waar iedereen zijn/haar verhaal bij kan doen
 • Jij creëert mee aan een aangename werkplek waar iedereen zich veilig voelt
 • Jij neemt proactieve beslissingen om overschrijdend gedrag tegen te gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Vormen van grensoverschrijdend gedrag
 • De wetgeving rond bescherming tegen geweld, pesten en ongewenst seksueel gedrag op het werk
 • Maak jezelf en anderen weerbaar
 • Duidelijke regels en preventiebeleid opstellen
 • Een veilige sfeer op de werkvloer creëren
 • Hoe maak je grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar?
 • Communicatie als behulpvolle tool: zeg wat niet kan
 • Impact voor de betrokken partijen en de organisatie
 • De functie van een vertrouwenspersoon
 • Meeleven en emotionele steun bieden
 • Welke procedures volg je bij een probleemgeval?
 • Welke andere hulpbronnen kan je inschakelen?

grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, vertrouwenspersoon, wangedrag, metoo, B2B, opleiding, coach, veilige werkplek, vertrouwen, abuse, werkvloer, ongepast gedrag

Onze docenten

Michael Luciano Ringoir

Michael L. Ringoir vulde zijn hogere studies binnen Human Resource Management aan met tal van extra-curriculaire opleidingen binnen Centrum voor Avondonderwijs. Sinds 4 jaar heeft hij een privépraktijk in Drongen en Sint-Niklaas waarin hij koppels en individuen begeleidt in hun levensvragen, struikelblokken in kaart brengt en samen met hen het woord “geluk” doet herontdekken. Gelukkig zijn in een relatie kan enkel als je zelf gelukkig bent. Michael doceert al twee jaar aan onze school en houdt ervan om meerwaarde te creëren voor zijn cursussen door belang te hechten aan praktijkcasussen en interactie met zijn studenten.
 
Een coach kan je niet worden, dat ben je.

 

Sarina Verbeek

Docente Sarina Verbeek heeft haar eigen praktijk “Sexolutions” in Zonhoven en geeft ook online therapie. Daarnaast schrijft ze voor magazines ook columns en artikels over alles wat met relaties, seks en liefde te maken heeft. Iedereen kan bij haar terecht voor relatietherapie en sekscounseling en dit zowel voor koppels als individueel. Ook begeleidt en coacht zij singles.
 
“Mensen helpen zit in mijn ‘natuur’. Doorheen mijn professionele carrière heb ik altijd getracht om via de uitoefening van mijn job voor de mensen iets te betekenen en hen waar mogelijk te helpen. Altijd zal ik trachten om samen met mijn cliënten een oplossingsgerichte weg uit te stippelen om zo ‘hun doel’ te bereiken.”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten

Wanneer start de volgende opleiding Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we bieden een ruim gamma aan Management cursussen aan! Neem zeker hier eens een kijkje, en breidt je skillset nog meer uit!
Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Je bent iemand die mensen gemakkelijkj in vertrouwen nemen, en absoluut niet tegen onrecht kan. In 2018 zijn seksuele intimiteiten meer en meer een hot topic, en eindelijk wordt er iets aan gedaan. Wees de persoon die in jouw bedrijf de handen uit de mouwen steekt, en zorgt voor een omgeving die aangenaam is voor iedereen!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten bestaat uit een intensieve lesdag van 5 uur. In de dynamische les ontdek je hoe je optreedt tegen grensoverschrijdend gedrag en proactief ageert om een veilige werkplek te creëren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Maak je graag schriftelijke notities? Breng dan pen en papier mee naar de les. Verder heb je niets nodig.

Praktijkervaring en stage

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Na de les ga je meteen actief aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. Stage lopen is dan ook niet nodig.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, vertrouwenspersoon, wangedrag, metoo, B2B, opleiding, coach, veilige werkplek, vertrouwen, abuse, werkvloer, ongepast gedrag

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten maar 129.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, vertrouwenspersoon, wangedrag, metoo, B2B, opleiding, coach, veilige werkplek, vertrouwen, abuse, werkvloer, ongepast gedrag
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Grensoverschrijdend gedrag, eerste hulp bij ongewenste Intimiteiten

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS