Opleiding

OPLEIDING

HR-Manager

Wil jij...

 1. de juiste mensen leren rekruteren voor alle soorten functies
 2. diepgravende sollicitatie- en evaluatiegesprekken leren voeren
 3. weten hoe je werknemers motiveert en stimuleert
 4. meer verdienen door meer verantwoordelijkheid op te nemen binnen je bedrijf
 5. jouw carrière een nieuwe wending geven door te starten als hr-manager

Hr-Manager, een beroep met toekomst!

Een hr-manager is een absolute meerwaarde binnen elke firma. Met jouw sociale skills en efficiënt leiderschap draag je bij aan de motivatie van jouw medewerkers en stuur je het personeel mee in de richting die het bedrijf uitgaat.

In deze praktijkgerichte opleiding leer je mensen rekruteren en motiveren. Je ontdekt hoe je een opleidingsplan uitwerkt en op welke manier je met competentiemodellen werkt. Je leert, naast belangrijke managementvaardigheden, hoe je functioneringsgesprekken voert en mensen inschat. Daarnaast besteed je ruim aandacht aan crisismanagement, exitscenario’s en outplacement.

Met deze cursus ben je meteen klaar voor het bedrijfsleven en stuw je dankzij een efficiënt beleid je mensen naar een hoger niveau!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  595.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata HR-Manager

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Bruxelles / Brussel02/02/201927/04/201910u00 - 13u00Zat
Gent04/02/201929/04/201918u30 - 21u30Maa
Aalst07/02/201909/05/201918u30 - 21u30Don
Antwerpen02/03/201918/05/201914u00 - 17u00Zat
Hasselt07/03/201923/05/201918u30 - 21u30Don
Mechelen12/03/201911/06/201918u30 - 21u30Din
Turnhout14/03/201920/06/201918u30 - 21u30Don
Leuven21/03/201920/06/201918u30 - 21u30Don
Sint-Niklaas26/03/201925/06/201918u30 - 21u30Din
Brugge23/04/201909/07/201918u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

hr manager, personeel, human resource, personeelsbeleid, personeelsverantwoordelijke, rekruteren, interim, werkaangelegenheid, personeelsadministratie, wervingsbeleid, selectiebeleid, werving rekrutering, selectiegesprek, functioneringsgesprek, groepsless

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Hr-manager binnen een bedrijf
 • Zelfstandig hr-consultant
 • Verantwoordelijke bij een hr-bureau

Vaardigheden en skills

 • Je kan met verstand van zaken een efficiënt rekruteringsproces opzetten én uitvoeren
 • Sollicitatie- en exitgesprekken? Jij handelt ze correct en professioneel af
 • Je motiveert de bestaande werknemers zodat ze met een goed gevoel hun werkdag aanvatten en afsluiten
 • Je kan de juiste persoon op de juiste plaats inschakelen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Module 1: HR-manager
 • Moduel 2: Millenials Recruiting - Jong talent binnenhalen
 • Module 3: Slim rekruteren met Social Media
 • Module 4: LinkedIn - optimaliseer je (bedrijfs)profiel
 • Module 5: Casual networking - do's & don'ts

hr manager, personeel, human resource, personeelsbeleid, personeelsverantwoordelijke, rekruteren, interim, werkaangelegenheid, personeelsadministratie, wervingsbeleid, selectiebeleid, werving rekrutering, selectiegesprek, functioneringsgesprek, groepsless

Onze docenten

Luc Blauwet

Docent Luc Blauwet heeft twee grote passies: lesgeven en personal training. In het begin van zijn carrière heeft hij ervaring opgedaan als leerkracht, zorgcoördinator en directeur in het basisonderwijs. In 2013 heeft hij zich omgeschoold naar zelfstandige personal trainer. Hij is in het bezit van een algemeen trainersdiploma van de Vlaamse Trainersschool, en een diploma als triatlontrainer en zweminitiator. Naast de begeleiding van zwemmers, fietsers en lopers, werkt hij, in samenwerking met dokters en kinesisten, als personal trainer bij mensen met bewegingsnoden.
 
Om zijn twee passies - personal training en lesgeven - te kunnen combineren, is Luc dan ook gestart als docent van deze cursus Personal Coach aan onze school. Door zijn ervaring in het onderwijs en zijn ervaring als zelfstandige personal trainer kan hij zo relevante vakkennis meegeven aan de studenten in zijn cursussen.

Marc Vermeulen

Marc Vermeulen is een expert op het gebied van opleiding, coaching en management. Hij heeft al jaren ervaring op de teller staan in de publieke en private sector, zowel als trainer, als opleidingsarchitect en als general manager.

Om opleidingen aantrekkelijker te maken ontwikkelde Marc verschillende innovatieve formats, waaronder maar liefst 45 opleidingsfilms. Daarnaast werkte hij mee aan een aantal bekende publicaties over de toekomst van het onderwijs. Marc is namelijk een man met een visie, die komaf wil maken met traditionele, oubollige en bekrompen opleidingen. Zijn uitdagende en praktijkgerichte lessen zijn dan ook een echte aanrader!

Hervé Bervoets

Hervé Bervoets heeft uitgebreide ervaring als zelfstandige in haar eigen zaak, waar ze overheidsadministratie uitvoert voor bedrijven en zelfstandigen. Overheidsdossiers opstellen, tewerkstellingsmaatregelen treffen, vergunningen in orde maken, managementadvies en ondersteuning voorzien en subsidies in orde maken: het behoort allemaal tot haar dagelijkse takenpakket.
 
Dat maakt haar een geschikte docent voor de cursussen Basis Management en Financieel Management. Ze vindt het enorm boeiend om haar kennis over te kunnen dragen naar anderen en om studenten bij te staan met het ontwikkelen van nieuwe competenties. Bovendien hecht ze veel belang aan de interactie tussen studenten en docenten, omdat ze daar naar eigen zeggen nog heel wat uit bijleert.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus HR-Manager

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding HR-Manager?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen HR-Manager inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding HR-Manager waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding HR-Manager. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
De laatste les leg je een examen af van jouw cursus HR-management. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het diploma via de post thuis gestuurd. Hiermee ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen HR-management?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar de lessen.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Is er voldoende aandacht voor de praktijk?
Zeker. Het is een intensieve, praktijkgerichte opleiding en omdat je thuis alvast de theorie instudeert, kunnen we tijdens de lessen focussen op de praktijk.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding HR-Manager bestaat uit 12 lessen die elk 3 uur duren. Tijdens deze opleidingsmomenten leer je alle praktische kennis die ervoor zorgt dat je na je examen meteen klaar bent om als werknemer in de hr-sector aan de slag te gaan. Je lessen gaan steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding HR-Manager vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs op de hr-afdeling van een bedrijf in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage ervaar je hoe het er echt aan toegaat op een hr-afdeling. Op stage leer je elke dag nog iets nieuws bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Hr-Manager.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma HR-Manager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Hr-Manager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

hr manager, personeel, human resource, personeelsbeleid, personeelsverantwoordelijke, rekruteren, interim, werkaangelegenheid, personeelsadministratie, wervingsbeleid, selectiebeleid, werving rekrutering, selectiegesprek, functioneringsgesprek, groepsless

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding bedraagt 595.00 euro. Een mooie investering voor een boeiende carrière. Het lesgeld omvat de uitgebreide cursus vol met praktische voorbeelden, de professionele begeleiding van een docent met jarenlange ervaring in de hr-sector, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 11 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding HRM: Talentmanagement bespaar je maar liefst € 1341. Een echte aanrader dus!

talentmanager, hr-manager, talent management, HRM

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

HRM: Talentmanagement

talentmanager, hr-manager, talent management, HRM

Carrièremogelijkheden

 • Talentmanager binnen een bedrijf
 • Zelfstandig hr-consultant
 • Verantwoordelijke bij een hr-bureau

Info over deze allround opleiding

In deze opleiding zet je jouw mensenkennis in om een team te motiveren en aan te sporen om individuele talenten te ontwikkelen. In de eerste module bestudeer je in alle aspecten van human resource management, daarna ga je dieper in op Talentmanagement tijdens de specialisatiemodules.

Je komt te weten hoe je personeelsleden stimuleert om tot betere resultaten te komen en je leert een functioneringsgesprek voeren met verschillende gesprekstechnieken. Daarnaast leer je omgaan met conflictsituaties en onproductief gedrag. Als Talentmanager stel je voor elk teamlid een individueel leerplan op zodat ze hun capaciteiten ten volle kunnen benutten.

Je begeleidt, coacht en motiveert de werknemers om zich verder te ontwikkelen en zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn plaats voelt binnen het team.

Programma

Module 1: HR-Manager
Module 2: E-Learnings op maat van uw bedrijf
Module 3: Onproductief gedrag ombuigen
Module 4: Teamleader: hoe motiveer ik mijn team
Module 5: Opleidingsbeleid: Leerplannen opstellen
Module 6: Functioneringsgesprek met rendement
Word Talentmanager

  Diploma

  Groepsles

  1290.00 euro

HRM: Specialist Rekrutering en Selectie

recruiter, rekruteerder, hrm, werving en selectie

Carrièremogelijkheden

 • Recruiter of Rekruteerder binnen een bedrijf
 • Zelfstandig headhunter of recruitment officer
 • Hr-manager gespecialiseerd in werving en selectie
 • Of pas je kennis en vaardigheden toe in je eigen bedrijf

Info over deze allround opleiding

Ontwikkel je competenties als Rekruteerder en zet je mensenkennis in om je team te versterken met de meest geschikte kandidaten. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je vacatures opstellen en verspreiden en scherp je je interview- en networkingtechnieken aan.

Maak daarnaast ook kennis met de kracht van sociale media en ontdek de talloze mogelijkheden van Facebook, LinkedIn, Twitter en meer bij je zoektocht naar nieuwe medewerkers. Je zet vlot het juiste kanaal in om verschillende doelgroepen te bereiken. Jij plaatst je makkelijk in de schoenen van jouw ideale kandidaat!

Als Recruiter haal jij bij elk wervings- en selectieproces een toptalent binnen.

Programma

Module 1: HR-Manager
Module 2: Casual Networking: do´s & don´ts
Module 3: LinkedIn: optimaliseer je (bedrijfs)profiel
Module 4: Slim rekruteren met Social Media
Module 5: Millenials Recruiting: jong talent binnenhalen
Word Recruiter

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS