Opleiding

OPLEIDING

Hairextensions

Wil jij...

 1. zelf extensions leren zetten, kleuren en verwijderen
 2. verschillende technieken voor haarverlenging aanleren
 3. weten hoe je te werk gaat zonder het natuurlijke haar te beschadigen
 4. klanten elke keer weer laten schitteren met volle, lange lokken
 5. de klanten in jouw kapsalon een nog betere en completere service aanbieden

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Fan van hairextensions? Join the club! Heel wat vrouwen dromen van lange lokken en volumineus, glanzend haar. Extensions helpen het eigen haar te verlengen, sterke gelaatstrekken te benadrukken of extra volume toe te voegen. Het effect is fenomenaal.

Ontdek tijdens deze hands-on-lessen hoe je verschillende haartechnieken het best toepast. I-Tip microring, loop microring of pre-bonded hairextentions... Alles hangt af van welk resultaat je klant wil. Als professional geef jij het juiste advies.

Ook de verzorging van de extensions komt uitgebreid aan bod. Hoe blijven ze in topconditie? Hoe kies je de juiste kleur? En hoe verwijder je ze zonder schade te berokkenen? Je krijgt elk detail over deze populaire specialisatie haarscherp onder de knie!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  2 lessen

  3 lesuren

  159.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Hairextensions

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen24/10/202024/10/202010u00 - 13u00Zat
Hasselt03/12/202010/12/202018u30 - 21u30Don
Gent26/12/202002/01/202110u00 - 13u00Zat

PROGRAMMA

hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper of hairstylist
 • Medewerker in een kapsalon of beautystudio
 • Hairstylist gespecialiseerd in extensions

Vaardigheden en skills

 • Je kiest samen met de klant de meest geschikte extensions.
 • Jij hebt de verlengingstechniek vlot in de vingers.
 • Jij verwijdert extensions in een handomdraai, zonder het haar te beschadigen.
 • Je laat klanten stralen met een volle, weelderige look.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Klantgericht werken: consulteren en adviseren
 • De kleur en de structuur van het haar bepalen
 • Hoe begin ik aan het zetten van hairextensions?
 • Het zetten van extensions: volume, coupe soleil
 • Hoe moet de klant de extensions verzorgen?
 • Hoe verwijder ik extensions?

hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Hairextensions

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten in een kapperszaak een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Door verschillende soorten extensions aan te bieden, geef jij elke klant exact wat ze wil. Die professionele aanpak op maat onderscheidt jouw zaak van de concurrentie. Een enorm voordeel!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren kapper, legt de verschillende technieken stap voor stap uit.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter knippen, kleuren, stylen, brushen, vlechten, en nog zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Jouw opleiding Hairextensions bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je start met een kort theoretisch overzicht, daarna vlieg je er meteen zelf in! In het overzicht met de startdata van de opleiding Hairextensions vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen kappersproducten nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen kapperszaak. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Daarnaast breng je ook een lunchpakket en een grote badhanddoek mee.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal, neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Je oefent de technieken uitgebreid in de les en past ze daarna perfect toe op de klanten in jouw kapperszaak.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Na de lessen ontvang je dan het diploma Hairextensions. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Hairstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding Hairextensions bedraagt 159.00 euro. In ruil hiervoor krijg je een handig lesboek, een praktijkgerichte opleiding gegeven door een ervaren hairstylist, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Hairextensions

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS