Opleiding

OPLEIDING

Hairextensions

Wil jij...

 1. zelf extensions leren zetten, kleuren en verwijderen
 2. verschillende technieken voor haarverlenging aanleren
 3. weten hoe je te werk gaat zonder het natuurlijke haar te beschadigen
 4. klanten elke keer weer laten schitteren met volle, lange lokken
 5. de klanten in jouw kapsalon een nog betere en completere service aanbieden

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Fan van hairextensions? Join the club! Heel wat vrouwen dromen van lange lokken en volumineus, glanzend haar. Extensions helpen het eigen haar te verlengen, sterke gelaatstrekken te benadrukken of extra volume toe te voegen. Het effect is fenomenaal!

Ontdek tijdens deze hands-on-lessen hoe je verschillende haartechnieken het best toepast. I-Tip microring, loop microring of pre-bonded hairextentions... Alles hangt af van welk resultaat je klant wil. Als professional geef jij het juiste advies!

Ook de verzorging van de extensions komt uitgebreid aan bod. Hoe blijven ze in topconditie? Hoe kies je de juiste kleur? En hoe verwijder je ze zonder schade te berokkenen? Je krijgt elk detail over deze populaire specialisatie haarscherp onder de knie!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  2 lessen

  3 lesuren

  159.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Hairextensions

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent28/04/201905/05/201910u00 - 13u00Zon
Antwerpen05/05/201912/05/201914u00 - 17u00Zon
Hasselt12/05/201902/06/201910u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kapper (Specialisatie Hairextensions)
 • Hairstyling (Specialisatie Hairextensions)
 • Schoonheidsspecialist (Specialisatie Hairextensions)
 • Visagist (Specialisatie Hairextensions)
 • Bied je diensten aan op verscheidene websites/applicaties voor deeleconomie

Vaardigheden en skills

 • Samen met je klant kunnen beslissen welk soort Hairextensions het meest geschikt is
 • Je cliënten laten stralen met professioneel en veilig geplaatste Hairextensions
 • De hairextensions op een professionele en veilige manier ook weer kunnen verwijderen zonder het haar te beschadigen
 • Klanten werven en je hairsalon rendabel maken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Klantgericht werken: consulteren en adviseren
 • Leer de kleur en de structuur van het haar bepalen
 • Hoe begin ik aan het zetten van hairextensions?
 • Het zetten van extensions: volume, coupe soleil
 • Hoe moet de klant de extensions verzorgen?
 • Hoe kan ik extensions verwijderen?
 • Hoe start ik als zelfstandig hairstylist (specialisatie hairextensions)

hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool

Onze docenten

Kim Expeel

Hairstyling en kappen zijn de eerste liefdes van docente Kim Expeel. “Ik beoefen mijn beroep al bijna tien jaar met hart en ziel”, zegt ze. “Verder hou ik ervan om mijn kennis met anderen te delen. De stap richting lesgeven was snel gezet.”
 
“Studenten zien evolueren, geeft mij enorm veel voldoening. Enkele van mijn studenten hebben na de opleiding een eigen zaak opgericht”, vertelt ze fier.
 
Zelf volgde Kim aan De Schoonheidsschool de opleidingen Kleur, stijl en visagie. In haar eigen zaak, Dress up by Kim, biedt ze haar klanten een totaalpakket aan: kapsel, nagels, make-up en styling. “Mijn doel is om klanten zo te laten schitteren op de speciale momenten in hun leven”, legt ze uit.

Sanem Top

Sanem Top, een vooruitziende professionele hairstyliste en een gecertificeerde docente die haar ervaring heeft bekroond door stage te volgen in het vermaarde Daytona College te Florida.
 
In haar loopbaan heeft zij zich gespecialiseerd door diverse cursussen in bekende trainingscentra voor professionals in het binnen en buitenland te volgen, waaronder Milaan, Istanbul, Daytona, Parijs en Londen.
 
Gedurende haar carrière heeft zij opgemerkt dat er behoefte bestaat aan kapsters/stylisten die het doceren moeten kunnen combineren met het vak. Omdat zij aan deze eisen voldoet, is ze de perfecte persoon om beginners en ervaren kappers op te leiden. Zij heeft haar eigen roadmap ontwikkeld met de vindingrijkste methoden voor een perfect eindresultaat.

Géraldine Petit

Geraldine Petit is reeds 10 jaar zelfstandig en eigenaar van Kapsalon Dreamextensions en Baardenshop.
Ze is afgestudeerd als volwaardig kapster, gespecialiseerd in extensions en haarwerken.
Geraldine volgde opleidingen in België, Engeland, Duitsland en Nederland en behaalde een prijs voor haute coiffure.
Haar doel is om Haar ervaringen te delen met jullie. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Hairextensions

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Klanten verwachten in een kapperszaak een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Door verschillende soorten extensions aan te bieden, geef jij elke klant exact wat ze wil. Die professionele aanpak op maat onderscheidt jouw zaak van de concurrentie. Een enorm voordeel!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren kapper, legt de verschillende technieken stap voor stap uit.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter knippen, kleuren, stylen, brushen, vlechten, en nog zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Jouw opleiding Hairextensions bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je start met een kort theoretisch overzicht, daarna vlieg je er meteen zelf in! In het overzicht met de startdata van de opleiding Hairextensions vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen kappersproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen kapperszaak. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Daarnaast breng je ook een grote badhanddoek mee.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Je oefent de technieken uitgebreid in de les en past ze daarna perfect toe op de klanten in jouw kapperszaak.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Na de lessen ontvang je dan het diploma Hairextensions. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Hairstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

hairextensions, extensions, kapper, hairstyling, opleiding, cursus, lessen, leren, school, diploma, onderwijs, avondonderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding Hairextensions bedraagt 159.00 euro. In ruil hiervoor krijg je een handig lesboek, een praktijkgerichte opleiding gegeven door een ervaren hairstylist, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS