Opleiding

OPLEIDING

Hairstyling: Hair Rose & Flower Braid

Wil jij...

 1. zelf haar leren opsteken en vlechten in de vorm van een bloem
 2. fleurige en feestelijke kapsels creëren voor bruiloften en gala´s
 3. de concurrentie voorblijven door jezelf te specialiseren in opsteekkapsels
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als hairstylist uit te breiden

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Ben jij kapper of hairstylist? Krijg jij vaak de vraag om feestelijke en unieke kapsels te creëren voor gala-avonden, trouwfeesten of andere feestelijkheden? Dan is deze opleiding een absolute must voor jou!

Tijdens deze dynamische opleiding ontdek je hoe je met slimme vlechttechnieken prachtige bloemen vormt in het haar van jouw klanten. Dit zowel bij halflosse kapsels als opsteekkapsels.

Er is meer dan ooit veel vraag naar deze verfijnde en vooral romantische haartechnieken. Deze opleiding is dan ook een must voor ieder die dagdagelijks met haartooi bezig is en zijn/haar jobkansen wil zien stijgen.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  4 lesuren

  169.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Hairstyling: Hair Rose & Flower Braid

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent24/11/201924/11/201914u00 - 18u00Zon
Hasselt22/04/202022/04/202014u00 - 18u00Woe
Antwerpen25/04/202025/04/202014u00 - 18u00Zat

PROGRAMMA

bruidskapsel, hair rose, vlechttechnieken, rozen, bloemenkapsels, haartooi, trouwfeesten, weddings, hairdo, trouwkapsel, galakapsel, gala, evenementkapsels, unieke kapsels, haartechnieken

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper of hairstylist met specialisatie in bloemenkapsels
 • Medewerker in een kapsalon of beautystudio
 • Bruidskapper

Vaardigheden en skills

 • Jij creëert prachtige bloemenkapsels voor elke gelegenheid.
 • Je laat elke vrouw stralen met een uitzonderlijk, uniek kapsel.
 • Je breidt je aanbod uit en trekt nieuwe klanten aan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het haartype bepalen
 • Product- en materiaalkennis
 • Kleuringstechnieken
 • Vlechttechnieken voor mooie bloemvormen
 • Afwerking
 • Unieke en feestelijke kapsels met pit en klasse
 • Mooie, romantische kapsels

bruidskapsel, hair rose, vlechttechnieken, rozen, bloemenkapsels, haartooi, trouwfeesten, weddings, hairdo, trouwkapsel, galakapsel, gala, evenementkapsels, unieke kapsels, haartechnieken

Onze docenten

Peter Cusseneers

Peter Cusseneers is een ervaren kapper die inmiddels veel andere geïnteresseerden opleidt in de haarindustrie. Zijn eigen organisatie biedt coaching op maat voor salonteams, academies of kappersscholen. Hij leert hen de do's en don'ts en en geeft advies van de bovenste plank.

Ook met de cursisten van De Schoonheidsschool deelt Peter zijn expertise. Hij leert je hoe je je creativiteit kan gebruiken om tot de prachtigste kapsels te komen. Daarnaast vertelt hij je als ondernemer alle geheimen om met je eigen zaak te beginnen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Hairstyling: Hair Rose & Flower Braid

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Om als hairstylist mee te blijven met de nieuwste trends en technieken is het belangrijk om je regelmatig bij te scholen. Door deze unieke opsteektechniek aan je aanbod toe te voegen, spreek je bovendien nieuwe klanten aan. Daar heeft jouw kapperszaak baat bij!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Deze cursus volg je bij voorkeur na de basisopleiding Kapper of Hairstylist.
Is deze opsteektechniek enkel voor op bruiloften?
Bloemenkapsels kan je, eventueel in vereenvoudigde vorm, ook dragen op zonnige lentedagen, familiefeesten of festivals. Perfect voor een fleurige look!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter knippen, kleuren, stylen, brushen, vlechten, en zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Hairstyling: Hair Rose & Flower Braid bestaat uit 1 les en duurt 4 uur. Tijdens deze interessante en intensieve cursus ontdek je alles over bloemenkapsels. In het overzicht met de startdata van de opleiding Hairstyling: Hair Rose & Flower Braid vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor de rest.

Praktijkervaring en stage

Deze les is heel praktijkgericht. Na de les heb jij de technieken meteen goed in de vingers en kan jij direct aan de slag met je nieuwe skills! Je hoeft dan ook geen stage te doen.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

bruidskapsel, hair rose, vlechttechnieken, rozen, bloemenkapsels, haartooi, trouwfeesten, weddings, hairdo, trouwkapsel, galakapsel, gala, evenementkapsels, unieke kapsels, haartechnieken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Hairstyling: Hair Rose & Flower Braid 169.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
bruidskapsel, hair rose, vlechttechnieken, rozen, bloemenkapsels, haartooi, trouwfeesten, weddings, hairdo, trouwkapsel, galakapsel, gala, evenementkapsels, unieke kapsels, haartechnieken
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS