Opleiding

OPLEIDING

Hairstyling: Hygge Hair Colours

Wil jij...

 1. weten hoe je haar kleurt in zachte, warme en rijke tinten
 2. klanten of vriendinnen laten stralen met een sexy Scandinavische look
 3. de concurrentie voorblijven door jezelf te specialiseren in haarkleuring
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als kapper uit te breiden

Hairstylist, een beroep met toekomst!

Heb je ooit al gehoord van hygge? Dat is het Deense gevoel van warmte, comfort en gezelligheid. Innovatieve fashion fans hebben dit concept vertaald naar de wereld van de hairstyling. Met resultaat! Zachte koperkleuren, rijkelijke bruintinten, warm blond en romig rood zijn up-and-coming. Zeker in de Verenigde Staten zijn topstylisten er helemaal weg van. Spring jij mee op de kar? Schrijf je dan nu in!

Tijdens een intensieve dagopleiding leer je alles over haarkleuren volgens het hygge-recept. Je leert nieuwe kleuren kennen die meteen verbluffen en verleiden. Zo bied jij je klanten of vriendinnen een haarkleuring aan die ze nergens anders vinden. Jij zorgt voor een look die écht uniek en ongeëvenaard is. Daar scoor je mee!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  4 lesuren

  169.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Hairstyling: Hygge Hair Colours

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt27/04/202027/04/202018u00 - 22u00Maa

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zowel hobbyisten als professionele kappers gaan aan de slag met de leuke tips en tricks uit deze cursus

Vaardigheden en skills

 • Jij kleurt elk type haar op een professionele manier
 • Je past de kleur aan aan de persoonlijkheid en de stijl van je klant
 • Het echte hygge-gevoel? Daar zorg jij voor!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hygge, het hart van Denemarken
 • Haarkleuren: de basis
 • Het haartype bepalen
 • Zachte koperkleuren
 • Rijkelijke bruintinten
 • Warm blond
 • Romige roodtinten
 • Wortels en punten

Onze docenten

Peter Cusseneers

Peter Cusseneers is een ervaren kapper die inmiddels veel andere geïnteresseerden opleidt in de haarindustrie. Zijn eigen organisatie biedt coaching op maat voor salonteams, academies of kappersscholen. Hij leert hen de do's en don'ts en en geeft advies van de bovenste plank.

Ook met de cursisten van De Schoonheidsschool deelt Peter zijn expertise. Hij leert je hoe je je creativiteit kan gebruiken om tot de prachtigste kapsels te komen. Daarnaast vertelt hij je als ondernemer alle geheimen om met je eigen zaak te beginnen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Hairstyling: Hygge Hair Colours

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Om als hairstylist mee te blijven met de nieuwste trends en technieken is het belangrijk om je regelmatig bij te scholen. Door dit hippe kleurenpallet aan je aanbod toe te voegen, spreek je bovendien nieuwe klanten aan. Daar heeft jouw kapperszaak baat bij!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Deze cursus volg je bij voorkeur na de basisopleiding Kapper of Hairstylist.
Wat betekent "hygge"?
Hygge is het Deense woord voor gezelligheid. Het verwijst naar een gevoel van warmte, comfort en sfeervolle knusheid.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en leer nog beter knippen, kleuren, stylen, brushen, vlechten, en zo veel meer.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Hairstyling: Hygge Hair Colours bestaat uit 1 les en duurt 4 uur. Tijdens deze interessante en intensieve cursus leer je alles over haarkleuren in het thema hygge. Pure Deense warmte en gezelligheid! In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Deze les is heel praktijkgericht. Na de les heb jij de technieken meteen goed in de vingers en kan jij direct aan de slag met je nieuwe skills! Je hoeft dan ook geen stage te doen.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Hairstyling: Hygge Hair Colours maar 169.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS