Opleiding

OPLEIDING

Handreflexoloog

Wil jij...

 1. de vele voordelen van handreflexologie ontdekken
 2. alles leren over drukpunten, reflexzones en energiestromen
 3. weten hoe je afrekent met stress, spanningen en blokkades
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als masseur, manicure of therapeut uit te breiden
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Handreflexoloog, een beroep met toekomst!

Handreflexologie is helemaal hot! Na deze hands-on thuiscursus heb jij de correcte technieken in handen om vrienden, collega´s, familie, je partner of klanten te ontstressen. In een letterlijke en figuurlijke handomdraai laat jij mensen terug bruisen van energie!

Eerst krijg je inzicht in de handanatomie. Daarna bestudeer je de drukpunten, reflexpunten en energiestromen van de hand. Vervolgens krijg je speciale handmassagetechnieken onder de knie waarmee je stress en spanning wegkneedt en het immuunsysteem terug op volle gang laat draaien.

Alles om als deskundig Handreflexoloog aan de slag te gaan!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

<p>handrefloxologie, handmassage, drukpuntentherapie, ontspanning, wellness, reflexologie</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker bij een handreflexoloog
 • Handmasseur in een massagesalon, gezondheidsinstituut of wellnesscentrum
 • Zelfstandig handreflexoloog

Vaardigheden en skills

 • Een professionele handmassage correct kunnen uitvoeren
 • De verschillende drukpunten van een hand kennen
 • De energiestromen van je cliënten herstellen
 • Cliënten energiek en in balans naar huis laten gaan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is handreflexologie?
 • Toepassing van reflexologie in het dagelijkse leven
 • De anatomie van de hand
 • Verloop van een handmassagesessie
 • Energetische kanalen
 • Hand charts met zenuwuiteinden
 • Drukpunttechnieken: acupressuur
 • Behandelingstechnieken
 • Invloed van handreflexologie op het lichaam
 • Extra: cosmetologie en etherische oliën
 • Jouw carrièremogelijkheden

handrefloxologie, handmassage, drukpuntentherapie, ontspanning, wellness, reflexologie

Onze docenten

Melanie Eloy

Docente Melanie Eloy volgde een tijdje geleden zelf nog les aan De Schoonheidsschool. “Na mijn opleiding begon ik in bijberoep als voetreflextherapeute. Ik volgde nieuwe cursussen en bleef groeien, zo kwam ik uiteindelijk op een punt waarop ik mijn zelfstandige activiteiten voltijds kon uitoefenen.”
 
Melanie volgde uiteenlopende cursussen, waaronder Voetreflexologie, Gelnagels en Hotstone massage. “In deze branche ben je verplicht om alle trends op de voet te volgen. Door verschillende soorten therapie aan te bieden kan ik voor mijn klanten het verschil maken”, zegt ze.
 
Intussen doceert Melanie de cursus Handreflexologie. “Lesgeven is een passie geworden”, geeft Melanie toe. “Het doorgeven van mijn ervaring en het zien groeien van mijn cursisten is goud waard!”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Handreflexoloog

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Mensen zijn steeds meer op zoek naar natuurlijke manieren om hun gezondheid en gemoedstoestand te verbeteren. Dat is exact wat Handreflexologie te bieden heeft! Deze techniek is namelijk ideaal als je stress en spanningen met behulp van eenvoudige drukpuntmassages wil bestrijden. Alternatief therapeut, manicure, masseur of gezondheidsconsulent? Jij weet na deze thuisstudie perfect hoe je inspeelt op reflexpunten en energiestromen in de hand. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Handreflexoloog?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Handreflexoloog vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is reflexologie een vorm van geneeskunde?
Reflexologie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een reflexoloog beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het interactief studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent met een onfeilbare feeling voor handzenuwen. Via het online leerplatform krijg je van de docent praktijkoefeningen en tips uit het werkveld. Zo sta je er nooit alleen voor! Het unieke voordeel van een thuisstudie is de uitzonderlijke flexibiliteit waarvan je geniet. Jij studeert waar en wanneer je maar wil. Jij legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Handreflexoloog!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het interactief leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Handreflexoloog een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Handreflexoloog snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een massagesalon in je buurt en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Tijdens een stage sprokkel je concrete werkervaring die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is op die manier een perfect opstapje naar een prachtige carrière als Handreflexoloog. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Handreflexoloog. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Handreflexoloog. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>handrefloxologie, handmassage, drukpuntentherapie, ontspanning, wellness, reflexologie</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Handreflexoloog maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd en praktijkgericht cursusboek. Daarnaast krijg je een jaar lang online professionele begeleiding van een toegewijd docent met jarenlange ervaring als reflexologe. Daarbovenop krijg je toegang tot extra lesmateriaal en informatie op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om jouw toekomst als deskundig Reflexoloog direct in handen te nemen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
handrefloxologie, handmassage, drukpuntentherapie, ontspanning, wellness, reflexologie
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Handreflexoloog

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS