Opleiding

OPLEIDING

Hotstone Massage

Wil jij...

 1. steengoede hotstone massages leren geven
 2. weten wat net de voordelen van deze intense warmtemassage zijn
 3. klanten of vrienden verwennen door ze helemaal tot rust te brengen
 4. meer verdienen door jouw aanbod als massagetherapeut uit te breiden

Masseur, een beroep met toekomst!

Hotstone Massage is al enkele jaren één van de meest populaire massages in massagesalons en wellnesscentra. Wil jij steengoed worden in deze ontspannende techniek? Dan is deze opleiding exact wat jij zoekt!

Hotstone Massage is een intense warmtemassage. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Dit verlicht spanningen en geeft veel energie. Tijdens deze praktijkgerichte lessen leer je hoe je klanten op een professionele manier volledig los kan masseren met de warme stenen en olie.

Je zorgt onder andere voor een diepe relaxatie en ontgifting van het lichaam. De Hotstone Massage harmoniseert de emotionele, mentale en fysieke energie. Loop jij al helemaal warm voor deze opleiding? Schrijf je dan nu in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Hotstone Massage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt16/03/201916/03/201909u00 - 16u00Zat
Gent27/04/201927/04/201909u00 - 16u00Zat
Brugge12/05/201912/05/201910u00 - 17u00Zon
Antwerpen12/05/201912/05/201910u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

hotstone massage, hotstones, opleiding, cursus, workshop, training, diploma, lessen, school, leren, massage, massagetherapeut

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Massagetherapeut - Zelfstandige (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Massagetherapeut - Werknemer (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Alternatief Therapeut (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Gezondheidsconsulent (Specialisatie Hotstone Massage)
 • Medewerker wellnesscentrum

Vaardigheden en skills

 • Een professionele Hotstone Massage op een correcte manier kunnen uitvoeren zodat je klant volledig zen buitenstapt
 • De orgaanfuncties, stofwisseling en het zelfherstellend vermogen van het lichaam van je cliënten kunnen stimuleren
 • De emotionele, mentale en fysieke energieën van je cliënten kunnen harmoniseren
 • Hoe omgaan met klanten en een vertrouwelijke omgeving creëren?
 • Succesvol zelfstandig hotstone masseur worden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Maak je klant volledig zen met de Hotstone Massage
 • Wat zijn de verschillende technieken die je kan hanteren bij een Hotstone Massage?
 • Leer de verschillende eigenschappen van basalt (Hotstone) kennen
 • Wat zijn chakra’s en meridianen en hoe gebruik je ze?
 • Hoe kan ik knooppunten opsporen en behandelen?
 • Hoe word ik zelfstandig hotstone masseur?

hotstone massage, hotstones, opleiding, cursus, workshop, training, diploma, lessen, school, leren, massage, massagetherapeut

Onze docenten

Steven Huyge

Steven Huyge is een begrip op De Schoonheidsschool. Naast een eigen zaak Sattva waar je tot rust komt met een relaxerende massage en je voedingsadvies op maat krijgt, geeft docent Steven ook les in onze opleiding Natuurvoeding en talrijke massage-opleidingen aan de school. "Ik heb reeds 12 jaar ervaring in massages gaande van Shiatsu en Thaise tot Ayurvedische en geef daarnaast al meer dan 6 jaar les", vertelt Steven. En dat is niet moeilijk als je weet dat hij zelf naar Thailand, India, Bali én Japan is gereisd om zijn indrukwekkende kennis daar ter plaatse op te doen!
 
Maar ook hiernaast zit hij letterlijk niet stil: met zijn Massagemobiel brengt hij de massage tot bij jou en verzorgt hij daarnaast ook yoga- en andere activiteiten voor bedrijven, evenementen en feesten.
 

Ellen Vanhove

Ellen Vanhove volgde eerst een opleiding tot kinesist, maar ging al snel op zoek naar een meer energetische en holistische aanpak. Ze vond haar ding in de Ayurvedische massagetechniek. Zestien jaar lang baatte ze een eigen Ayurvedisch kuurcentrum uit en organiseerde ze wellnessreizen naar alle uithoeken van de wereld.

Vandaag focust ze zich op het overdragen van haar kennis en ervaring. Ze geeft les aan onze school, is privécoach voor bedrijven én voorziet online coaching. Tussendoor volgt ze zelf regelmatig bijscholingen en cursussen.

"Ik ben dankbaar dat ik vandaag oog in oog sta met startende ondernemers en hen kan coachen naar een fijn beroep", zegt Ellen. "Het is zalig om mijn kennis aan de cursisten door te geven. Ik wijs hen ook op de fouten die ik gemaakt heb, zodat zij deze niet hoeven te maken."

Annaïck Van De Pol

Annaïck Van De Pol vertoeft al meer dan 15 jaar in de massagewereld en is trotse eigenares van het therapeutisch massagesalon In Harmonie. Daarnaast is ze freelance masseur voor verschillende bedrijven en sauna's. 
 
"Ik had 2 passies in het leven," zegt Annaïck, "dingen aan mensen aanleren en masseren. Daarom is doceren op De Schoonheidsschool ook een droomjob voor me!"
 
Een goede massage heeft volgens Annaïck twee belangrijke ingrediënten: kennis van techniek en een aangename werkhouding. Net daardoor heeft ze in elke cursus oog voor kennis, uitvoering, tempo en zelfverzekerdheid.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Hotstone Massage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Hotstone massages zijn enorm populair dankzij hun ontspannende en deugddoende werking. Deze opleiding is dan ook perfect als je anderen lekker wil verwennen. Of als je het aanbod in jouw massagesalon wil uitbreiden met een veelgevraagde behandeling. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de leerstof stap voor stap uit.
Hoe geraak ik na deze opleiding zelf aan massagestenen?
Bij verschillende webwinkels kan je massagestenen en verwarmers bestellen. Ook meerdere groothandels voor schoonheidsproducten hebben massagestenen in hun aanbod. Kies bij voorkeur voor basalt- of lavastenen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Hotstone Massage bestaat uit een intensieve, prakijkgerichte lesdag. De les duurt 7 uur. Je ziet kort wat theorie over massagetechnieken en het gebruik van de stenen, daarna doe je vooral veel zelf! In het overzicht met de startdata van de opleiding Hotstone Massage vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je 3 grote donkere badhanddoeken, een badjas en een hoeslaken voor één persoon mee naar de les. Wij zorgen voor massageolie, massagestenen en verwarmingstoestellen om de stenen op te warmen. Draag bij voorkeur comfortabele kleding.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele hotstonemassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen massagemateriaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle producten samen. Via Schoonheidshandel koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw massagesalon!

Praktijkervaring en stage

Deze les is heel praktijkgericht. Je oefent actief met de stenen en krijgt de massagetechnieken snel in de vingers. Je hoeft dan ook geen stage te lopen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

hotstone massage, hotstones, opleiding, cursus, workshop, training, diploma, lessen, school, leren, massage, massagetherapeut

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerd lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren hotstone masseur, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 7 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Wellnessmasseur bespaar je maar liefst € 552. Een echte aanrader dus!

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Wellnessmasseur

allround massage, massagetherapie, allround, massage, opleiding, avondles, masseren,

Carrièremogelijkheden

 • Allround massagetherapeut in een Wellnesscenter
 • Zelfstandig massagetherapeur (Allround)

Info over deze allround opleiding

Word jij de held van het wellnesscenter? Ben je klaar om een allround massage-expert te worden? Twijfel dan niet langer én schrijf je nu in voor deze dynamische, allesomvattende massage-opleiding.

Van Thaise voetmassage tot Japanse gelaatsmassage , jij komt letterlijk én figuurlijk alles van kop tot teen te weten over verschillende massagetechnieken. Professionele massagetherapeuten tonen jou alle kneepjes van het vak, om zo je klanten optimaal te doen ontspannen. Je gaat zelf aan de slag met je handen, ellebogen, maar ook met hulpmiddelen zoals bamboe en kruidenstempelzakjes.

Jij trekt klanten aan met jouw allround kennis van allerlei massagetechnieken. Je laat hen maximaal ontspannen en doet hun energie weer vrij stromen!

Programma

Module 1: Relaxatiemassage
Module 2: Kruidenstempelmassage
Module 3: Hotstone Massage
Module 4: Lomi Lomi Massage
Module 5: Ayurvedische Massage
Module 6: Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage
Module 7: Bamboemassage
Keuzevak 1: Thaise Voet- en Onderbeenmassage
Keuzevak 2: Japanse Gezichtsmassage
Word Masseur

  Diploma

  Groepsles

  1249.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS